A tavalyi mumus visszatér

A tavalyi évben 6 pontot buktunk a SPAL ellen, nagyjából azt is lehet mondani, hogy ezen ment el a BL indulásunk, persze voltak még ott problémás meccsek, de ez a két vereség hatalmas pofont jelentett a csapatnak. Most a karácsonyi szünet előtti célegyenesben újra a ferrarai csapat az ellenfél. Még rémisztőbb talán, hogy idén nagyon nem megy nekik, utolsó helyen tanyáznak, mindössze 9 szerzett ponttal. Ilyenkor szokott előjönni a római csapat vatikáni oldala, és varázslatosan feltámasztjuk a mélyrepülő ellenfelet.

Tavaly 0-2 az Olimpico-ban. Reméljük ilyen borzalmat most nem kell majd látnunk majd.

Az ellenfél eddig két győzelemmel (Lazio és Sassuolo ellen) valamint 3 döntetlennel jutott el az eddigi pontjai megszerzéséhez. Legutóbb fájó vereséget szenvedtek el a Brescia ellen, akik így megelőzték őket, ráadásul a Lecce ellen is értékes győzelmet arattak, így a Spal számára is fontos lenne pontokat gyűjteni, hogy lépést tartson a kiesőzóna többi csapatával. Az ellenfelet is sok sérülés sújtja mostanában, ami sokat ront a keretükön, ami egyébként nem tűnne gyengének. D’Alessandro, Reca, Sala, Fares és Di Francesco mind olyan játékosok akik szinte biztos kezdenének alapból. Mellettük most még a szintén Serie A veterán Kurtic is kipirosozódott a meccsről. Ennyi fontos hiányzó pedig olasz kis csapatnál nagyon erősen megérződik.

Petagna, az ellenfél sztárja. Az újságok még szóba is hozták a Roma-val, csak hogy biztosan számíthassunk arra, hogy betalál majd.

Az újságok szerint már erőteljesen remeg Semplici alatt a pad, ami szerintem biztos nem igaz, főleg, hogy ezen a meccsen múlna. Ott a karácsonyi szünet váltásra, a SPAL-nak a tavalyi évvel ellentétben nem ellenünk kell pontokat gyűjteni, ráadásul ennyi sérüléssel, elég gyorsan Serie B-s szintre csúszott a ferraraiak kerete, így igazából sok értelmét nem is látom az 5 éve ott dolgozó Semplici lecseréléséhez, de persze Olaszországban ez gyakori megoldás. Nézzük kikkel dolgozhat majd a mester vasárnap:

Spal (3-5-2): Berisha; Cionek, Vicari, Tomovic; Igor, Murgia, Valdifiori, Missiroli, Valoti; Paloschi, Petagna.

A legyengült ellenfelet tehát még az általánosnál is illőbb lenne megverni, annak ellenére, hogy persze nálunk hosszabb a sérültek listája. A legfélelmetesebb, hogy hirtelen leamortizálódott a nagyon jól működő Mancini-Smalling belső védőpáros. Előbbi eltiltott, utóbbi természetesen sérült, így Fazio és Jesus (Cetin?) lehet majd kezdő, akik remélhetőleg sikeresen megoldják majd Petagna semlegesítését. Mindenesetre Smalling esetében jobban bíztam volna ebben.

Csütörtökön komoly problémákat és egy elég rossz meccset láthattunk. Reméljük vasárnap sokkal jobban fogunk szórakozni majd, ráadásul a komolyabb cél, a BL indulás is megköveteli is a 3 pontot

Nálunk azok a hírek jöttek, hogy Fonseca nagyon nem volt elégedett az EL meccs után, főleg azokkal akik amúgy is keveset játszanak (ebben azért látok némi logikai bukfencet és erőltetett önigazolást, de tény hogy az osztrákok ellen jobban kellett volna teljesíteni). Ennek eredményeként Fazio, Florenzi és Ünder esélyes, hogy megint a padon találja majd magát. Kolarov jobban segítheti majd a támadásokat, Cetin korábban jól szerepelt, van ahol Jesus, máshol Fazio helyére jósolják, de mindenhol kezdőként írják. Kluivert egyes újságok szerint már kezdhet is majd, én valószínűbbnek tartom Perotti játékát, de célszerűbbnek is a jól cselező/passzoló (nem is feltétlen jól passzoló, de Kluiverttel összehasonlításban már az is számít ha egyáltalán passzol valaki) argentint a betömörülő ellenfél ellen. Akár Digis szakértőnek is elmehetnék, mert Kluivert igazából nem a keret tagja, úgyhogy nagyot nem bukhatok ezzel a tippel. Esetleg még Mkhitaryant csodálhatjuk a bal oldalon, de remélem ehhez Fonseca-nak sincsen sok kedve az elmúlt produkciói alapján.

Pau Lopez; Spinazzola, Fazio, Cetin, Kolarov; Diawara, Veretout; Zaniolo, Pellegrini, Perotti; Dzeko.

Eddig egészen pozitívan tanult a hibáiból, remélem továbbra is megmarad majd a fejlődő tendencia, például a rotálás tekintetében fontos lenne a javulás

A meccs természetesen azért is fontos, mert a Cagliari és a Lazio egymás ellen játszanak, így nagy lépést tehetünk a negyedik hely felé, de az év utolsó két meccse a tavalyi szezon nagy égéseit eredményező párosításai. A SPAL és a Fiorentina elleni győzelem ezeknek a korrigálása is kell, hogy legyen. Felőlem akár le is vetíthetnék ezeket a meccseket a játékosoknak a meccs előtt, elrettentés és motiválás gyanánt, mert ezek a produkciók tényleg súlyos mélypontok voltak. Reméljük vasárnap sikerül a javítás és minél előbb eldönti majd a Roma saját javára a meccset.