Farkas farkasnak farkasa?

Ámbár az eredeti közmondás nem igy szól, és egyébként is, ennyi farokság egy mondatban maximum Kövér László szájából hangzik el,  tegnap este mégis majdnem farkas volt farkasnak farkasa, az Europa mafia  liga utolsó fordulójában….

Image result for as roma wolfsberger

Na de lépjünk tovább a farkakon, (mert végén még ideszokik a Bianconeri messzeföldön hires meleg olvasótábora is) és térjünk rá a mérkőzésen látottakra!

Kedvenc csapatunk gólgazdag találkozóval, és szerencsés továbbjutással  „szórakoztatta” az Olimpicoba csütörtök este kilátogató publikumot, volt itt minden, ami szem szájnak hányingere! Kiderült hogy pl a mesebeli igazmondó juhász karakterét nem  Fonseca mesterről  formálta meg a magyar népmese világ, hiszen az előzetesen belebegtetettek ellenére Kolarov például mégiscsak kezdett, (legalábbis azon az arab streamen ahol én néztem a meccset), és végre hosszú idő után Florenzi is, aki nem mellékesen „góllal” tért vissza!

Image result for as roma wolfsberger

” Mi lesz veled Flo…..”

A találkozó a hazai csapat szempontjából a lehető legjobban kezdődött, a 5. percben Mkhitaryan ugratta ki Dzekót a 16-os előterében, aki kiszoritott helyzetben rutinosan tolta el a kapus mellett a labdát aki már csak egy büntető árán tudta Őt szerelni, a jogosan  megítélt 11-est Perotti pedig higgadtan értékesítette. Nem sokáig örülhetett a hazai közönség a vezető gólnak, sajnos három perc múlva a találkozón végig enerváltnak tűnő Florenzi öngóljának köszönhetően egyenlitett a vendég csapat. 1-1

A kapott találat után a 19. percben ismét megrázta magát a hazai alakulat, amit egy remek Diawara, Perotti, Dzekó összjáték képében váltott ismét gólra. 2-1.

Image result for as roma wolfsberger

A gyors gólparádé után viszont hamar visszavettek a lendületből a római farkasok, átadva a kezdeményezés jogát a vendég gárdának, akik úgy hajottak az egész találkozó ideje alatt, mintha az életük múlott volna rajta….

Ez a fajta agressziv letámadás nem kifejezetten izlett, a már jóllakottnak tűnő játékosainknak, ami hamar zavart okozott a labdakihozataloknál, és még a labdatartás is komoly nehézségekbe ütközött. 

Mindeközben a belelkesedett Osztrák kis csapat tovább rohamozott, és csak Mirantenek köszönhetően nem sikerült nekik megszerezniük  az egyenlitő találatot még a szünet előtt. 

A hősies védéseket bemutató veterán kapusunk végül a 62. percben egy hatalmas védést követően lesérült, helyét pedig Pau Lopez vette át aki bemelegités híján, képtelen volt háritani a 64. percben berobbanó Weissman csukafejesét. 2-2 …..

Ekkor a rendszer már nem csak nekem, de Fonseca mesternek sem tetszett, aki a gól után kettős cserére szánta el magát. Ündert Pellegrini, mig Perottit Zanioló váltotta. Ezen cserék szerencsére jól sültek el, Pelle stabilizálta a középpályánkat, mig Zanioló harcias frissesége segítette a támadásokat.

A cserék által a Roma visszaszerezte az mérkőzés feletti kontrollt az utolsó 25 percben, igy ha  kínkeservesen is, de sikerült kivivnia a tavaszi részvételt az Uefa Kupában.

Sajnos Florenzi kezdőbe való visszatérése igazolta, hogy Foncesa miért nem játszatta az elmúlt hetekben, a capitano sajnos rettentő gyenge teljesitményt nyújtott. De  nem szeretném csak Florenzire ráhúzni a vizeslepedőt, sajnos ezen a találkozón csapatszinten múltuk alul magunkat, szóval, részemről mindenkinek jár a fekete pont, talán Diawarat, Pellegrinit, és Zaniolót kivéve.

Mindegy, ezt a mérkőzést, és ezt a fajta hozzáállást gyorsan el is kell felejteni, lényeg hogy a továbbjutás megvan, és vasárnap már a SPAL ellen lehet javitani!

Forza Roma!