Rangadó péntek este

Az idei szezon eddigi legnagyobb próbája vár a Romára, péntek este az éllovas Interhez látogatunk. Az Inter önmagában elég ahhoz, hogy motivációt nyújtson, senkinek nem kell nagyon mélyre ásnia magában, hogy érezzük a vérszagot, és harapásra készen álljunk. Conte és a nyári mizériák talán még nyomnak is egy kicsit a dolgon, de állítom, hogy jól jöttünk ki az egészből.

Képtalálat a következőre: „inter-roma”

Kezdeném egy szerelmi vallomással, Fonsecát nem cserélném el senkire. Conte nagyon közel volt a Romához, Totti nyáron mindent elkövetett, hogy hozzánk csábítsa, és ha nincs ez az egész felfordulás, ami a nyarat jellemezte, könnyen lehet, hogy most a másik padon ülne az Inter mestere. Mindenesetre így alakult, és nem mondhatnánk, hogy bármelyik csapat elégedetlen lenne. Ahogy azt kell, körbe is dicsérte egymást a két edző.

Az Inter vezeti a táblázatot, habár a Juventus-tól kikaptak még október elején. Conte nem bújt ki a bőréből, nagyjából azt hozza, amit annak idején a bajnoki címei alatt már jól bejáratott. Három védő, mindenkinek megvan a maga szigorúan megszabott szerepe a csapatában, így akár egy-egy játékos kiesése is nagyon fájhat. Ez most számunkra kedvezően alakulhat, hiszen Sensi és Barella is kulcsemberek voltak a középpályán, rajtuk kívül pedig Gagliardini sem elérhető, így mondhatni, egy teljes belső középpálya fog hiányozni az Intertől. Ettől függetlenül ez még egy nagyon erős Inter, amelyik jó pár rekordot döntöget. Még soha nem kezdték ilyen jól a szezont, az utolsó tíz meccsükön egyaránt legalább két gólt szereztek, Lukaku és Lautaro Martinez tizenkilenc meccsen huszonkét gólnál tartanak. Akármi is vágja el őket a csapattól, jelen esetben talán a három középpályás hiánya, az nekünk rettentően kapóra jön.

Képtalálat a következőre: „Lukaku martinez inter”
Az idei év legjobb csatárpárosa.

Nálunk nem lesz elérhető Kluivert, viszont a rémhírek ellenére Mancini ott lesz, még nem gyűltek össze a sárgái, köszönhetően annak, hogy a Bologna ellen – rendkívüli előrelátásról téve tanúbizonyságot – kiállíttatta magát. Smallinggal egyre jobban megértik egymást, jól összeillenek, az agresszívebb, proaktívabb, és az inkább biztosító, takarító védő. A legjobb hír a héten, hogy Dzeko vállalni tudja a játékot. Az Inter a második legkevesebb gólt kapta a bajnokságban, de azért párszor már kapituláltak nagyobbat, a Sassuolo és a Dortmund is lőtt nekik hármat-hármat. Persze, a Verona másik szint, de némiképpen mégis hasonlít egy kicsit az Interhez.  Három védő, agresszív, gyors játék, úgyhogy talán nem volt rossz bemelegítésnek a rangadó előtt. A legnagyobb kérdés nálunk, hogy ki fogja pótolni Kluivertet. A legesélyesebb Perotti és Mkhitaryan, de Florenzi is számításba kerülhet. Mindhárman elég keveset játszottak, előbbi kettő sérülés miatt, Florenzi pedig kikerült a pixisből. Ha inkább az agilitással, és egy-egyezéssel szeretné megtörni az Inter védelmét a baloldalon Fonseca, akkor az argentin, ha pozíciós játékkal, akkor talán inkább Mkhitaryan az esélyesebb.

Jövő héten európai forduló, ahol Contééknak minden valószínűség szerint le kell győzniük a Barcelonát, különben folytathatják velünk az EL-ben a tavaszt. Egyáltalán nem lehetetlen küldetés most elkapni őket a Meazzában, de ehhez nem szabad olyan gyengén védekezni a széleken, mint a Verona ellen. Ha Veretout-nak és Diawarának sikerülne bedarálni az Inter B sorát a középpályán, az már nagy előnyt jelentene. Péntek este 20:45-től szurkolhatjuk ki a győzelmet.