Elkerülni a fekete nyilat

Csütörtökön úgy ahogy, de kikaptunk Németországban, így keserűen állunk a Parma elébe. Győzelmet ugyan nem érdemeltünk volna, de így is rossz érzés, hogy megszakadt egy jó sorozat. Az újabb válogatottszünet előtt azonban lehet javítani a Tardiniben.

Fonseca csapata az utóbbi két hétben nemcsak eredmények tekintetében teljesített jól, de végre elkezdte a szebbik arcát mutatni, ami a játékot illeti. Persze nem volt folyamatos a jó teljesítmény, egy-egy mérkőzésen belül is voltak kisebb-nagyobb hullámhegyek és völgyek, de összességében elégedettek lehettünk. Nem szabad elfelejteni, hogy egy kezdőtizenegyre elég embernél éppenhogy csak több állt rendelkezésre ezekben a napokban. Ez az állapot valamelyest javult, már játékra alkalmas állapotban van Ünder, Perotti és Diawara is, habár 90 percre még nem számíthatunk tőlük.

Nagy variálás nem várható a kezdőben, Mancini például egész biztosan marad a középpályán. Mellette Veretout kezd, akire nagy szükség lehet, hogy a Parma kontráit minél hamarabb el tudja fojtani. Alighanem ez lesz a legnagyobb fegyvere a Parmának, akikre egyébként sem jellemző a labdatartás, ebben a statisztikában a 17.-ek a maguk 45.2%-ával, ráadásul Gervinhóval a keretben mi más is lehetne egy csapat célja, mint a kontrajáték.

Régi szép idők.

Erre azonban mindenképpen ügyelni kell, mert Fonseca taktikájának ez a legsebezhetőbb pontja. Mancini ugyan felülmúlja a várakozásokat, és egészen jó játékot mutat a középpályán, de néha azért meglátszik a tapasztalatlansága, és hajlamos hamar besárgázni magát, ami vasárnap veszélyes lehet. A Romát illetően az egyetlen kérdés, hogy Kluivert vagy Perotti kezd, de Fonseca úgy tűnik, idénre letette a voksát a holland mellett, legalábbis, amíg vissza nem térnek Pellegriniék a középpálya támadó részébe.

Bár az EL-ben kikaptunk, a bajnokságban ott vagyunk a dobogón, amire nem sokan számítottunk. A Parma ellen csúnya lenne a pontvesztés, még idegenben is, habár vannak jó játékosaik, de egy felemás arcot mutató, kiegyensúlyozatlan csapat, akik jelenleg a tabella közepén vannak, de a bravúrok mellett ki tudnak kapni emberelőnyben a Spaltól is. Sűrű a mezőny az Inter után, nem lenne jó hatodikként menni a szünetre.