Instant karma

Elvesztette veretlenségét az Európa ligában mindenki kedvenc csapata, az AS Roma. Tegyük hozzá sajnos jogosan, a találkozó nagy részében a motiváltság halvány szikráját sem lehetett felfedezni a játékunkban…

Image result for gladbach-roma

Nem egész 2 órával ezelőtt még jót röhögtem a madarászokon, hogy hogy a bánatos pics@ba tudták így elcseszni az aktuális mérkőzésüket az utolsó utáni percben, erre nesze nekem, a sors fura fintora, hogy nekünk ugyanúgy sikerült megcsinálni ezt a bravúrt….

Clapping Applause GIF
Megjegyzés a fiatalabb férfi olvasóinknak: Akinek esetleg ismerős lenne a fentebb látható gif,eredetileg a Gyűrűk ura című remek fantasy trilógiából származik,nem pedig az interneten megtalálható erotikus tartalmakat megjelenítő webkamerás oldalak chat folyamából lett merítve, amitől a szerző természetesen teljes mértékben elhatárolódik.

Nah, most hogy sikerült tisztáznunk a szerzői jogvédelemre vonatkozó kötelezettségeimet térjünk rá a találkozóra.

Sajnos a jelek szerint a kukások ellen aratott szombati győzelem nem hatott kellően motiválónak csapatunk számára, hogy már mai mérkőzésen pontot tegyünk a továbbjutással kapcsolatos nyitott kérdésekre.

A találkozó álmoskásan kezdődött számunkra, nem érződött a játékunkon, hogy ez a brigád a hangzatos nyilatkozatok ellenére győzni jött volna westphaliai csapat otthonába. Ezt kihasználva a hazai csapat próbált presszionálni az első félidő nagy részében, aminek hatására a későbbiek folyamán mi is elkezdünk halvány, helyenként már a futballra hajazó játékot imitálni, de sajnos az elmúlt hetekben remekül játszó Pastore megoldásai rendre pontatlanok voltak, az egyéni megmozdulásai pedig az ellenfél kapusának kezei között haltak el.

Erre a mérkőzésre már Dzekó is visszavedlett Bruce Wayne-é, ámbár volt néhány szép lekészítése, de ezen kívül vagy csak szimplán nem tudta lekezelni a kapott labdákat, vagy saját magát cselezte le.

Bezzeg a milánói jokert sikerült lezúzni

A motiváltság teljes hiánya elmondható szinte bármelyik játékosunkról, talán csak a Pastore, és Verető voltak azok, akik a mai estéből egy X-nél többet szerettek volna kihozni. Nem úgy mint Fazió aki, mint egy megkoronázván az első félidőben mutatott teljesítményét egy kevésbé veszélytelen Borussia támadás után a sokadik balfasz megmozdulására egy öngóllal tette fel az I-re a pontot…

Ezzel az eredménnyel vonultak szünetre a csapatok, ahol aztán Foncesca edző úr megosztotta a fiukkal az első félidő teljesítményével kapcsolatos nézeteit. Ez alól az egyetlen kivétel csak Fazió volt, akiknek már előkészítették az aktuális, „Y megfordulás csuklós busszal” videót.

A remek edzői tanácsok hatására csapatunk a második félidőt ott folytatta, ahol az elsőt abbahagyta…

Image result for gladbach-roma
Kolarov próbál jelezni Dzekónak, hogy ide kéne már a denevérember

Aztán a 60. perc környékén történt valami, a csapat elkezdett focizni, és ennek eredményeként Fazió megszerezte a második találatát a mérkőzésen,és láss csodát, ezúttal meglepő módon az ellenfél kapujába kotorta be a labdát.

A gól után kissé nyugodtabbra vettük a figurát, aminek hatására Foncesca edző úr cserékre szánta el magát. mondanom sem kell egyik sem sült el a legjobban. Nem is értettem, hogy mit várt pl Ündertől aki a kispadon éppen átszellemülve nézte a streamen ahogy Erdogan meglátogatja gül baba türbéjét Budapesten, amikor szóltak neki, hogy be kéne állni…. Sic!

Sajnos Diawara, és Perotti sem mutatott egy épkézláb megmozdulást sem a becserélésük után, így amikor már mindenki elkönyvelte, hogy itt remizünk (én nem) a végére maradt a csattanó. A Gladbach még egy utolsó rohamra indult és a találkozón végig magabiztosan játszó Smalling, és a buszos videó hatására a második félidőben már magára találó Fazió rossz helyezkedése révén a 95. percben megszerezte a győztes találatot.

Ez ma egy ilyen találkozó volt, nem ég még a ház, de már remeg a léc a továbbjutást illetően.

Őszintén megmondom én személy szerint nem bánnám, ha tavasszal már nem kéne szerencsétlenkednünk ebben a (bundás) bohócligában, és kiesnénk a picsába. Ennyi sérülés mellett, Foncesca első évében próbáljunk meg inkább egy tisztes helyezést elérni a Seria A-ban, és eljutni az Olasz kupában minél messzebb, ahelyett, hogy itt szerencsétlenkedünk megkockáztatva még több sérülést, vagy azt, hogy a játékosoknál koncentrációs problémák jelenjenek meg. Hétvégén megyünk sonkát kötözni, addig is

Forza Roma!