Csütörtökre egy német kiruccanás

Csütörtök este a Bundesligát vezető Mönchengladbach otthonában lép pályára az AS Roma. Az ötszörös német bajnok számolatlan sérültje ellenére három pont előnnyel áll hazája bajnokságának élén, a Dortmund illetve a Lipcse előtt. Mindemellett pár napja kiesett a német kupából és az EL csoportjának is utolsó helyén tanyázik. Igazi, kétarcú alakulat lesz tehát a mai ellenfél.

Marco Rose sajtótájékoztatója

Hazai oldalon biztató eredmények születtek az elmúlt hetekben, de ha csak a két héttel ezelőtti, németek elleni, első meccsre gondolunk, akkor sem kell csalódással visszaemlékezni. Hacsak nem a majom játékvezető, egyértelműen hibás döntése miatt, ami azon az estén két pontba került. Emlékezetes jelenet volt, Smalling kifejelte a labdát, de a rutintalan sporttárs kezezés címszóval büntetőt ítélt a németeknek, ráadásul mindez a mérkőzés utolsó pillanatában. (sic!)

Maradjunk még két bekezdés erejéig a német bajnokaspiráns háza táján. Marco Rose csapata, bár begyűjtött több vereséget az elmúlt időszakban, például a Dortmund kétszer is legyőzte őket, egyszer a bajnokságban, egyszer pedig a kupában, ennek ellenére a Bundesliga meccseken szépen gyűjtögetik a pontokat. Tíz kör után 22 egységgel az élen állnak, három pontos előnyben. Nem rossz.

Smalling a római mérkőzésen

Mindemellett írd és mond 13 felnőtt játékosa sérült a németeknek. Ami még római mércével mérve is komoly teljesítmény. Gondolom emiatt, vagy a fene tudja miért, de az Európa Liga mérkőzéseket rendre leadták eddig. Meglepetésre kikaptak az osztrák kiscsapattól, majd két döntetlenre futotta a törökök és az AS Roma ellen. Szóval három kör után utolsók a csoportban mindössze két ponttal. Ettől még nem gondolom azt, hogy a ma esti találkozót, hazai környezetben fél vállról vennék, de jelen helyzetben az ezer sebből vérző ’Gladbach legyőzhetőnek tűnik.

Vendég oldalon is bőven akad sérült, szerencsére újabb név nem került az igen hosszú listára. Ez bizonyos értelemben megkönnyíti Fonseca dolgát. Gyakorlatilag ugyanazok játszanak ma este is vélhetően, akik a Napolit megverték. Én személy szerint egy Lopez – Santon, Fazio, Smalling, Kolarov – Mancini, Veretout – Zaniolo, Pastore, Kluivert – Dzeko tizenegyre számítok. Diawara a héten már normál módon edzett a csapattal, a padon lesz még Florenzi, JJ, és Perotti, illetve Ünder. Egyre jobban néz ki azért ez. Remélem a visszatérők is kaphatnak szerepet lassan.

Kolarov

A németek várható kezdőjét így jósolják az olaszok: Sommer; Lainer, Elvedi, Jantschke, Bensebaini; Hermann, Kramer, Zakaria, Neuhaus; Thuram, Hofmann. Ez egy klasszikus 4-4-2-s hadrend. A mérkőzés tekintetében nincsenek komoly illúzióim. Hazai környezetben ez a foghíjas társaság is megtesz majd mindent a győzelemért. Amivel jelentősen besűrűsödne a tabella. A másik két csapat 4-4 ponttal vág neki az egymás elleni találkozónak. Ellenben, ha a Róma képes lesz nyerni idegenben, akkor a továbbjutás szinte borítékolható. (mennyire hiányzik most az a két pont, ami ez előző körben bent maradt egy pancser játékvezető miatt)

A találkozó 21.00 kezdődik a Borussia Parkban, közvetítés a DigiSport2-n lesz. A játékvezető Spanyolországból érkezik, Jesús Gil Manzano személyében. Ha pedig fogadási tippeket szeretnétek hallani, azt mondanám, hogy a mindkét csapat szerez gólt, nyugodtan nyomjátok, a bátrabbak ezt kombinálják egy vendég győzelemmel. Forza Roma!