Fonseca első veresége

Hétközi fordulóban az Atalantát fogadta az euforikus bolognai győzelem után a Roma, azonban nem sikerült erre építeni, összességében meglepően sima győzelmet arattak a bergamoiak. Fonseca megpróbált túljárni Gasperini eszén ami borzalmas ötletnek bizonyult, a dörzsölt olasz edző lazán térdre kényszerítette a fiatal portugált és a trükkös ötleteit.

Az első gól után még biztattak, de a második előtti tehetetlenséget már volt aki fütyülte.

A nagy terv az volt, hogy a támadásban nagyon veszélyes Atalanta ellen inkább védekezőbben felfogással állunk ki és majd… Valami, addig sajnos nem tudtunk eljutni, mert Gasperini is altatott 70 percig, center nélkül hiába voltak lehetőségeik, senki nem volt aki befejezze őket. Azonban 1 órányi „főpróba” után beállt Zapata akinek 10 perc se kellett a gólhoz. Közben a Roma, bár csökkent a hátsó alakzat által összehozott kaotikus helyzetek száma, elöl 90 perc alatt nem tudott kezdeni semmit az Atalanta védelmével. Dzeko az első félidőben került közel a gólhoz, de hatalmasat védett Gollini, a másodikban pedig egy jó lehetőségnél Dzeko vette le rosszul a labdát majd Kalinic reagált lassan. A legjobb lehetőségünk azonban egy Pellegrini indítás után Zaniolo előtt volt, aki a kapuson már túljutott amikor a visszaérő Toloi elsodorta a labdát.

Az ifjú tehetségünk ma nem varázsolt, de igazából tőlünk senki sem. Smalling legalább biztatóan mutatkozott be, jót fog tenni ő a védelmünknek. Ennyi pozitívum álljon azért a posztban.

Összegében szörnyű volt nézni a meccset, teljesen az Atalanta és Gasperini akarata érvényesült, a mieink csak szenvedtek. Azzal, hogy 3 védőt erőltetett Fonseca, teljesen elvette a széleink élét, így tanácstalan maradt a csapat, de legfőképp nagyon könnyen levédekezett minket az Atalanta. A legrosszabb, hogy sem a szünetben, sem Spinazzola sérülésekor (reméljük nem komoly, mert jobbhátvédnek nagyon kéne, Florenzi megint benne volt a második gólban) nem változtatott azon ami látványosan nem ment, megvárta, hogy Gasperini lépjen előbb és még akkor sem adta fel az elképzeléseit. Előnyben persze már nagyon kényelmes volt az Atalanta dolga, komolyabb csapat ez ahhoz, hogy 20 perc alatt begyűrjük őket, nem is ment persze, úgyhogy inkább kaptunk még egyet.

Vajon mennyi lesz ennek a tanulópénznek a végső összege? Csak pár, vagy 40-50 millió euro?

Reméljük Fonseca tanul ebből és máskor nem találja ki, hogy a, 3 éve csiszolgatott, saját fegyverével győzi majd le az ellenfelet, vagy hogy majd jól koncentrál a védekezésre az Olimpicoban. Hétvégén vasárnap délután majd a Lecce lesz az ellenfél, reméljük nyomát sem látjuk majd a mostani szenvedésnek.