Genoa-Roma 1-1

A Roma 1-1-es döntetlent játszott a Marassiban, a Genoa ellen. El Shaarawy szerzett vezetést a vendégeknek, Romero egyenlített. A meccs legvégén, a hosszabbításban, Mirante kivédte Sanabria büntetőjét.

Így álltak fel a csapatok:

GENOA (4-3-1-2): Radu; Biraschi, Zukanovic, Romero, Criscito; Veloso, Radovanovic, Lerager (83’Sanabria); Bessa (90’+3’Rolon); Lapadula (73’Pandev), Kouame

ROMA (4-2-3-1): Mirante, Florenzi (89’Karsdorp), Manolas, Fazio, Kolarov, Cristante, Nzonzi, Zaniolo (70’Kluivert), Pellegrini, El Shaarawy (66’Schick), Dzeko.

Genova most sem hozott szerencsét Ranierinek, 2011-ben egy 3-0-ás vezetés után kapott ki 4-3-ra és mondott le. Most ugyan nem kapott ki, de a lényeget tekintve, a döntetlen felért egy vereséggel.

A Genoa kezdett agresszívebben és többször is veszélyeztette Mirante kapuját, Veloso már a 4-ik percben eltalálta a kapufa szélét. A Roma lassabb volt, az első lehetőség a 18-ik percben volt, amikor Fazio egy szögletnél fejelt kapura, de Radu bemutatott egy botrányosan nagy védést a gólvonalon. A Roma felbátorodott, de a Genoa nem húzódott vissza és a 20-ik percben Lapadula lapos keresztlövése centikkel kerülte el a kaput.

A Roma főleg jobbról próbálkozott Florenzivel, akinek volt egy pár veszélyes beadása. A 38-ik percben Pellegrini került ziccerbe, Dzeko passza után, de nem találta el a kaput. A félidő vége a Genoáé volt, Romero pár lépésről nem találta el a kaput.

A második félidőben Zanioloé volt az első veszélyes próbálkozás, az 57-ik percben egy szép távoli lövéssel, amit Radu kiütött a keresztléc fölé.  Lapadula válaszolt, aki először fordulásból próbálkozhatott Mirante előtt, majd egy kapáslövéssel lőtt fölé. Ranieri mester megpróbált belenyúlni a meccsbe, Schick beállt Pellegrini helyére és Kluivert Zaniolo helyett.

Aztán jött a gól, a 81-ik percben Kluivert beadását Dzeko tette tovább El Shaarawy-nak, aki egy szép kapáslövéssel előnyhöz juttatta a Rómát. Már azt hihettük volna, hogy valahogy meglesz ez a meccs is, de csak ámítottuk magunkat, a Genoa nem véletlenül került annyiszor helyzetbe. Romero a 90-ik percben fejjel megszerezte a Genoa egyenlítő gólját. Lehetne keresni az egyéni felelősöket, Mirante például nem a legjobban jött ki és Romero Schick embere volt, Nzonzi pedig nem ugrott fel fejelni. De szerintem felesleges, tegnap az egész csapat, az egész klub megbukott.

Ja és még nem volt vége, a 95-ik percben Sanabria meglógott, átemelte a labdát a kitörő Mirante felett, majd átesett a romanista hálóőrön és tizenegyes. De Mirante jóvátette a hibáját, akkor is ha elsősorban nem is az ő hibája volt és kivédte a volt romanista csatár büntetőjét

A Gazzettát olvasgattam és ott hívták fel a figyelmet egy pár érdekességre, hogy Ranieri mester, a Roma vezető gólja előtt, pont le akarta cserélni El Shaarawyt Pastoréra. Szerencsére nem tudott időben cserélni! Illetve ott van Sanabria, akit a Roma hozott Olaszországba, akit még mindig visszavásárolhatna júniusig és akinek az eladási árának az 50%-a még mindig a Rómáé lenne. Az „etikus” Prandelli mester azt akarta, hogy Mimmo Criscito rúgja a büntetőt, végül mégis Sanabriára bízták. Szerencse.

Ez megint egy olyan döntetlen lett, ahol mindenki kikapott. A Genoa keresheti tovább a bentmaradáshoz szükséges pontokat, mehetnek birkózni a megtáltosodott Atalantával. A Roma pedig várhatja, hogy milyen napja lesz a Juvénak, mert ne legyenek illúzióink, ha a tegnap látott Roma kap egy megfelelően motivált, esetleg egy „morcos” Juvét… Hát abban nem lesz sok köszönet.

Ez a meccs a Roma szempontjából az idei szezon szintézise volt. Egy csapat, amelyik néha tud kimondottan tetszetős dolgokat is produkálni, de összességében nem túl nagy szám. Apropó idei szezon, a Roma az idén 7 pontot szórt el a meccsek végén, a hosszabbításban: a Milan, a Napoli, a Cagliari és most a Genoa. Szép!