Roma-Cagliari 3-0

Fazio, Pastore és Kolarov góljaival, a Roma 3-0-ra nyert a Cagliari ellen az Olimpicóban, a Serie A harmincnegyedik fordulójában.

Ranierinek szokás szerint most is számolnia kellett a hiányzókkal, de most legalább megvoltak a játékosai minden posztra. A meglepetés Pastore volt a kezdőben, végül a „Flaco” lett az egyik legjobb a Rómában, egy góllal, egy kapufával és sok szép megoldással. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-2-3-1): Mirante; Florenzi, Manolas, Fazio, Kolarov; Nzonzi, Pellegrini; Kluivert (87’Coric), Pastore (63’Perotti), El Shaarawy (74’Cengiz Under); Dzeko.

CAGLIARI (4-3-1-2): Cragno; Cacciatore (74’Srna), Ceppitelli, Pisacane, Pellegrini; Barella, Cigarini, Ionita; Birsa (68’Deiola); Joao Pedro (83’Thereau), Pavoletti

Egyetlen másik csapat sem szerzett több gólt az idén az első félidőben, mint a Roma és a fővárosiak el is döntötték a meccset rögtön a legelején. Először az 5-ik percben Fazio szerzett vezetést fejjel, egy szöglet után. A Rómával szóba hozott Cragno kapus volt a legjobb a Cagliariban, majdnem itt is odaért, de már csak bőven a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát.

Nem kellett sokat várni a második gólra, a 8-ik percben Kluivert megverte a szélen Luca Pellegrinit és szép gólpasszt adott középre Pastorénak, aki tanári módon talált a kapuba. Ez volt az argentin első meccse a kezdőben fél éve és ez volt a harmadik gólja a szezonban. A meccs után azt nyilatkozta, hogy miután a szezon elején lesérült, a korábbi edző nem számolt már vele, de most jól érzi magát és segíteni szeretne a csapatnak a hátralévő meccseken.  Legyen így.

A Cagliari megpróbált reagálni, a 11-ik percben Mirante szögletre védte Pavoletti lövését. Közben a Roma visszahúzódott és leste a lehetőséget, hogy tovább növelje az előnyét, főleg El Shaarawy és Kluivert megindulásaival. A 35-ik percben közel is járt a harmadik gólhoz, amikor Florenzi nem találta el a kaput. De a meccs talán legszebb akciója a 42-ik percben történt, amikor Pastore egy szép összjáték végén eltalálta a keresztlécet.

A második félidőben is folytatódott a Roma fölénye, főleg El Shaarawy és Dzeko révén, a „Fáraó” kialakított a bosnyáknak egy ziccert, aki ott találta magát egy az egyben Cragno ellen, de a szárdok kapusa jól zárt. Az 55-ik percben Dzeko megint közel járt a gólhoz, de Ceppitellinek sikerült beleérni a lövésbe, ami így a kapufán landolt.

Az erős kezdés után, az első félidőhöz hasonlóan, a Roma picit lassított és megpróbálta megvédeni az eredményt, miközben azért tovább próbálkozott elsősorban a széleken. A 73-ik percben megint közel járt a harmadik gólhoz, Kluivert és a frissen beállt Perotti megindulásaival. Először el Shaarawy fejese megpattant Pisacanén és Cragno hatalmasat védettét, majd Dzeko nem találta el a kaput pár lépésről. A harmadik gólra végül várni kellett a 85-ik percig, amikor Cragno kivédte Perotti lövését, de a kipattanóra Kolarov érkezett és beállította a 3-0-ás végeredményt.

Ranieri a meccs után: „Roma szurkolóként szeretném ha Antonio Conte lenne az új edzőnk. Nem tudok semmit az állítólagos kapcsolatokról, én leszek az utolsó, aki meg fogja tudni, de az esetleges érkezése boldoggá tenne. Ha jön, kimegyek érte a reptérre!”

Hosszú idő után, végre egy olyan meccset láthattunk, ahol a Roma fölényesen és hellyel-közzel kimondottan szépen is játszott. Volt sok helyzet, volt 3 gól, voltak tetszetős megoldások és közben egyszer sem kellett igazán megijednünk az ellenféltől.  A legjobb szerintem Pastore volt, de jók voltak például Kluivert és El Shaarawy is. A leggyengébb ezúttal Dzeko volt, túl sokat hibázott ott elől, ami elég nagy baj, mert szükség lenne rá a hátralévő meccsekre.

Félretéve a Contéról szóló pletykákat, jár a dicséret Ranieri mesternek. Nem tudhatjuk, hogy sikerülhet-e a csoda, hogy odaérhetünk-e még a negyedik helyre, de Ranieri mindentől függetlenül ismét bebizonyította mindenkinek, hogy kiváló szakember, mert sikerült rendet tennie a félig holtan talált csapatban. Bravó Mister! Jövő héten következik a Genoa, addig is forza Roma mindenkinek!