Szenvedés Ferraraban



A milánói derby előtti lehetőséget nem sikerült kihasználni, a Roma kikapott a kiesőjelölt otthonában.

Kár, hogy elment Monchi végül is, mert közülük már sokukat nem hiányolnánk…

A felállás egész jónak tűnt, egyedül a védelem és azon belül a jobb oldal hangzott ingatagnak, Kluivert és Karsdorp duója nem éppen azt a biztonságot sugallja. Elől vártam jobb játékot, El Shaarawy, Dzeko, Schick mellett Kluivert is pályán volt, tehát adott lehetett volna egy támadó mentalitású csapat. Ennek ellenére lagymatag, unalmas játék jellemezte az első félidőt, de az első felét mindenképp. Ekkor ugyanis Karsdorp engedte fejelni Fares-t, akinek jó messziről is sikerült gólt szerznie. Ezután maradt az unalmas játék, csak sokkal idegesebben. Elől mindenki rossz megoldásokat választott, El Shaarawy-t szinte sose találta meg a labda, Dzeko szokásosan inkább lőtt, mint hogy jól döntött volna, Schick és Dzekon kívül igazából mindenki pedig rosszul passzolt, ahelyett, hogy lőtt volna. Nem is történt változás az eredményben a félidőig.

Tényleg borzasztó hatással van a csapat összhangjára.

A második félidőben volt két cserénk, bejött Perotti és Zaniolo a két szélre, Kluivert és El Shaarawy helyére. Már kezdtem fellelkesülni, mivel 8 perc alatt szereztek egy gólt, Zaniolo nagyszerű labdájára induló Dzeko ellen szabálytalankodtak, majd Perotti értékesítette a büntetőt.

Perotti magabiztosan

Rögtön utána azonban jött egy büntető a másik oldalon is. Itt megint teljesen szétesett a védelmünk és Jesus ütközött Petagna-val aki összeesett. Juan csak röhögött az egészen, nem mondom, hogy engem meggyőzött az eset, de a lényeg, hogy a SPAL visszavette a vezetést. Ezután a Roma próbálkozott, de nagyjából az volt a helyzet amit az első félidőben leírtam. Dzeko mindent ellőtt és elrontott, más meg senki nem mert lőni, a passzolás meg nem ment. Borzalmas produkció volt megint, nagyon sok játékos újra alulmúlta magát és igazából egy kapufával még a SPAL járt a legközelebb a gólhoz.

Ahogy arra számítani lehetett a ligának nincs is fontosabb dolog annál, hogy jövőre a juvemilaninter mind szerepeljen a BL-ben. És mivel az utóbbi kettő sem jó csapat, főleg mostanában a kopaszék, muszáj az ilyen SPAL-okat felhasználni, hogy a Roma-nak se legyen esélye. Nem volt az a kétes döntés ami ne a vendégeket sújtotta volna, meg nem adott szögletek, szabadrúgások, visszafelé pedig ajándékba kapott labdák, indokolatlan sárgák, ahogy korábban az Empoli és a Lazio ellen is. Ezek azok az apróságok amikkel igazán észrevétlenül lehet befolyásolni egy meccset, hosszú távon pedig egy bajnokságot. Lehet szidni, hogy rossz bíró Rocchi, de szerintem ez naiv hozzáállás. Nemzetközi eseményeken rendre jól teljesítettek az olasz bírok, ahogy ő is, itt teljesen másról van szó. Itt ő megint klasszis teljesítményt hozott le, pontosan azt tette amit tennie kell. Nem feltételezem, hogy valaki megmondta neki, hogy ez micsoda, tudja ő magától, ha nem tudná, akkor nem lenne itt 15 éve.

Őszintén szólva szánalmas ennek a jellegű viselkedésnek a kiszámíthatósága és egyértelműsége azok a nyilatkozatok mellett a liga részéről, hogy majd akkor lesz itt megdöntve a Juve egyeduralma ha valaki Milánóban készen áll rá. Köszönjük, sejtettük ezt eddig is, most már legalább stratégiai szintre lett emelve a bajnokság szervezői között, hogy csak három csapat nyerhet.