Roma-Torino elé

Kedvenc csapatunk szombaton délután háromkor fogadja az Olimpicóban a Torinót, a Serie A huszadik fordulójában.

A Torino nem a legjobb formában érkezik, mostanában nem nagyon jönnek az eredmények: 2 vereség, 3 döntetlen és egyetlen győzelem, az utolsó 6 meccsen. Ennek ellenére, mivel ugyebár a mi csapatunk se volt túl acélos az idén, mindössze 3 pontra vannak a Roma mögött, a táblázat kilencedik helyén. A gránátvörösök utolsó fellépése egy 2-0-ás vereség volt a Fiorentina ellen, amivel kizúgtak az olasz kupából. Most Mazzarri mester csapatának váltania kéne, a kitűzött cél az Európa-liga szereplés lenne.

Természetesen Belotti jelenti a legnagyobb veszélyt a Roma védői számára. A „Gallo” 9 gólnál tart a szezonban, 2 a kupában és 7 a bajnokságban. Általában elmondható, hogy Belotti szeret a Roma ellen játszani, 3 gól és 4 gólpassz a farkasok ellen, például az egyik gólpassza tavaly a Roma kiesését jelentette a kupából. Természetesen Torinóban is van egy római érdekeltségű játékos, a mi egykori Iago Falquénkról van szó, aki az idén 17 meccsen 3 gólnál és 6 gólpassznál tart és aki bezzeg amikor anno nálunk játszott, távolról sem produkált ilyen jó statisztikát.

Belottira majd vigyázni kell.

A „vidám és közvetlen” (hangsúly az idézőjeleken) természetéről közismert Mazzarri mester, minden bizonnyal a megszokott 3-5-2-vel fogja játszatni a csapatát. Számolniuk kell egy sor hiányzóval, biztos nem lesznek ott eltiltás miatt Izzo és Meité, illetve Baselli és Moretti sérültek. Ettől függetlenül, a kapuban ott lesz a PSG egykori „sztárkapusa”  Sirigu, a védelmet Djidji, Lyanco (vagy Bremer) és a káprázatos nevű Nkolou fogják alkotni. A széleken De Silvestri és Aina fognak kezdeni, a középpályán pedig Lukic (egy izomsérülés miatt nem biztos a játéka), kiegészítve Rinconnal és Ansaldival. Elől a Belotti-Iago Falque páros fog kezdeni, de még az is elképzelhető, hogy a bokasérülése után visszatérő Zaza is bekerül a kezdőbe, ebben az esetben a Torino egy 3-4-3-al játszana, Ainával és Ansaldival a széleken és De Silvestrivel a kispadon. Szépen leírva:

Torino (3-5-2): Sirigu; Djidji, Nkolou, Lyanco; De Silvestri, Lukic, Rincon, Ansaldi, Aina; Iago Falque, Belotti.

A Rómánál meg szokás szerint számolni kell a sérülésekkel, Juan Jesust valószínűleg február végéig nem fogjuk látni, egy porcsérülésről írtak, Perotti legújabb izomsérülése pedig valamikor február elejéig fog tartani. De Rossinak továbbra is sérült a térde, az utolsó hírek szerint egyelőre úgy döntöttek, hogy nem fogják megműteni, de nem lehet tudni, hogy pontosan mikor lesz bevethető.

Dzeko vagy Schick? Állítólag most ez a legnagyobb kérdés.

A meccs előtti sajtótájékoztatón di Francesco mester kifejtette, hogy Schick és Dzeko is remek formában vannak, a meccs napján fogja eldönteni, hogy ki fog kezdeni. Az is elhangzott, hogy Manolas majdnem biztosan játszani fog, már három napja a csapattal edz, ha nincsenek problémák kezdeni fog. Florenzi viszont egy csúnya influenza miatt nem lesz bevethető, Karsdorp vagy Santon fog kezdeni a posztján. Pastore egyre jobb kondícióban van, de egyenlőre továbbra is Zaniolo van előnyben a kezdő posztért.

Fentiek alapján itt egy tipp a Roma kezdőjére is:

Roma (4-2-3-1): Olsen; Karsdorp, Fazio, Manolas, Kolarov; Cristante, Pellegrini; Ünder, Zaniolo, Kluivert; Dzeko.

Di Francesco: „A Torino… egy félelmetes csapat, főleg amikor kontráznak, vagy amikor az ellenfél térfelén birtokolják a labdát, ők az egyik csapat, akik a legtöbb labdát szerzik a támadó harmadban.”

Mivel javában tart a téli átigazolási piac, jócskán vannak pletykák a Roma-Torino vonalon is, állítólag Belotti érdekelné a Rómát, főleg azután, hogy a 100 milliós kikiáltási ára mérséklődött, állítólag Dzeko vagy Schick pótlására érkezhetne, már ha távozna valamelyik. Illetve állítólag a Roma figyeli Meitét is, a Torino fiatal francia középpályását. A gránátvörösök meg állítólag Perottit figyelik, aki a sok sérülése miatt, egyesek szerint kezd kiszorulni a Rómából. A sajtótájékoztatón természetesen Di Francescót kérdezték az átigazolási piacról is és a napokban megszokott visszafogott hangnemben válaszolt: „Félretéve a sérüléseket, bízok Monchiban, aki keresi a lehetőségeket. Azt mondtam neki, hogy ha csak azért csinálnánk valamit, hogy csináljunk valamit, akkor jobb ha nem csinálunk semmit. Ha lesz lehetőség a keret javítására, akkor igen, különben maradunk ahogy vagyunk. Belotti? Nem beszélek más csapatok játékosairól.”

A szezon elején elképzelhetetlen lett volna, de Di Francesco szerint jelenleg Zaniolo megelőzi Pastorét a csapat hierarchiájában.

Nem is olyan régen, például a Juventus elleni meccs előtt is, Di Francesco még szó szerint azt mondta az átigazolásokról, hogy „muszáj lesz csinálni valamit”. Pontosabban azt mondta, hogy „ennek a csapatnak muszáj lesz csinálnia valamit, nem maradhatunk tétlenek, de nem beszéltem erről Pallottával.” A mai nyilatkozata alapján úgy tűnik, hogy azóta beszélt Pallottával.

Ami az esélyeket illeti, a fogadóirodák oddszai szerint egyértelműen a Roma a toronymagas esélyes, a Rómára nézve zavarba ejtően hízelgő számokat írnak. Vagyis papíron ez most megint az a „kötelező győzelem” kategória, amivel az idén volt gondunk bőven.

Lényeg a lényeg, szombaton délután háromkor Roma-Torino (élő közvetítés DigiSport2, 14:55-től) és forza Roma mindenkinek!