A Vörös Hadsereg legyőzése

A Roma 3-0-ra nyert a CSZKA Moszkva ellen a BL harmadik csoportmeccsén, Dzeko duplájával és Ünder góljával, hála a jobb gólkülönbségnek a Roma a csoport élére ugrott.

Ez a meccs is Dzeko jegyében zajlott, a bosnyákunk egy igazi állat, szórja a gólokat, már 5 találatnál tart a BL-ben. Ez van, amikor nem kell veszekednie a csapattársakkal és a kispaddal, amikor jönnek neki a labdák és amikor ő is konstruktívan részt vesz a játékban. Le a kalappal!

Szerintem ez a mostani Roma az egyik legszélsőségesebb megnyilvánulása a csapatnak, amit valaha láttam. Gondban vannak az Atalanta cseréi, a Spal, a Chievo ellen, közben simán átgázolnak a BL-ben a CSZKA Moszkván. Ha esetleg valaki felhozná, hogy a CSZKA nem a Barcelona, hogy ez nem is volt akkora teljesítmény, annak azt mondom, hogy részben igaza van, de azért nem volt ez olyan triviális, javaslom, hogy referenciáért mindenki forduljon bizalommal a Real Madridhoz, akik a közelmúltban kegyetlenül pofára estek Moszkvában.

Sajnos nehezen tudom elképzelni, hogy a Roma szélsőséges jellege egyhamar megváltozzon, attól tartok, hogy ehhez tenni kéne majd valamit a téli átigazolási szezonban. Apropó igazolások, amikor a Roma bajban volt, akkor Di Francesco a tavalyi játékosokhoz nyúlt. Tegnap 8 játékos a 11-ből a tavalyi keretben is ott volt, a kivételek a világbajnok Nzonzi, a méltatlanul lesajnált és tegnap is példás teljesítményt felmutató Olsen, illetve a Nainggolan üzlet „borravalójaként” érkezett Santon, aki megint hibátlan meccset játszott, először baloldalt, utána jobboldalt és lassan el kell fogadni, hogy egyáltalán nem egy rossz játékos.

Apropó szélsők, Florenzi egy nagyon érdekes „állatfajta”, gondolom nem kerülte el senki figyelmét, hogy jobb bekként kezdett, majd Kolarov beállása után (Vajon miért kellett tegnap játszatni a szerbet? Ezek után nem akarom azt hallani, hogy a Napoli ellen sérült lesz!) felment jobb szárnynak, végül pedig átment a középpályára és ott fejezte be a meccset. Közben pedig minden poszton jó volt!!!

Ki kell emelni a Pellegrini-El Shaarawy-Pellegrini összjátékot, ami megelőzte a Roma első gólját. Az gyönyörű volt!  Ott sikerült megfordítani a meccset, mert el kell ismerni, hogy az első félórában a meccs nem kimondottan a Roma szájíze szerint alakult. Az oroszok eleinte sokkal frissebbnek tűntek és párszor szükség volt Olsen védéseire. A veterán De Rossi volt talán a legjobb a középpályán, ő fogta össze a csapatrészeket. Egyenlőre úgy tűnik, hogy ezt a fajta munkát nem lehet elvárni Nzonzitól, aki egyébként jól játszott, szép rendet vágott a középpályán, mindenkitől elvette a labdát, akin nem volt Roma mez.

De az első gól picit megtörte az oroszokat és egyben meghozta a Roma kedvét. Jött is a második találat, még a félidő vége előtt, amikor a CSZKA védői nem tudtak mit kezdeni a fellelkesült Ünderrel, végül felvágták, de hiába,  mert a labda eljutott El Shaarawy-hoz, aki kapásból adott egy remek kis gólpasszt a szokásos Dzekónak.

Szerencsére a Roma átmentette a lendületét a második félidőre, 5 perc sem telt, amikor Dzeko két ellenséges védő között az érkező Ünder elé fejelte a labdát, aki védhetetlenül kilőtte a kapu felső sarkát és ezzel minden lényeges kérdés eldőlt.

Nagyjából ennyi volt a meccs, a Roma lőhetett volna még több gólt is, de az is tény, hogy párszor a CSZKA is közel járt a gólhoz. Ami azt illeti rúgtak is egyet, de szerencsénkre a partjelző figyelt és kiszúrta, hogy les volt.

Összességében elmondható, hogy a Roma viszonylag simán megnyerte a meccset és szerzett három nagyon értékes pontot. De szerintem a hétvégi zakó után legalább ennyire fontos volt megmutatni mindenkinek, hogy a Roma életben van.