Nápolyban kellene folytatni…

A tizedik forduló következik a Serie A idei kiírásában. Csapatunk rangadót játszik vasárnap este Nápolyban, ahol sok fontos kérdésre kaphatunk választ. Persze több más kiemelkedő mérkőzés is lesz a tizedik körben, de mi nem számunk most sok figyelmet a Torino-Fiorentina, Milan-Sampdoria vagy épp a hétfőre átcsúszó Lazio-Inter összecsapásokra; épp elég témánk van a déli látogatásunk kapcsán.

Mester és tanítványai

EDF csapatának hullámzó teljesítménye nehezen magyarázható, sőt legalább ennyire nehezen védhető az egyre dühösebb vezetők irányába. Konkrét infónk nincsen Di Francesco állásáról, de az bizonyos, hogy a vasárnapi és a jövő hétvégi idegenbeli mérkőzéseink nagyban befolyásolhatják az edző munkaviszonyát. Reményeink szerint stabilizálódik a helyzet(e).

A hétközi, nemzetközi megmérettetésen kiválóan helytált mindkét csapat. Az AS Roma hazai környezetben simán verte a „vörös hadsereget”, míg a Napoli párizsi kirándulásáról vitt haza egy nagyon értékes pontot. Szóval a héten volt már egy-egy meccs, ami bőven benne lesz a lábakban, így különösen izgalmas lehet a vasárnapi Derby Del Sole.

EDF vs. Ancelotti

EDF munkájának megítélése már többször volt téma a blogon, ezt mindenkinek saját megítélésére bízom. Azt viszont kijelenthetjük, Ancelotti jól kezdte szereplését délen. Bár volt két magyarázható veresége, ezen kívül jönnek a pontok, hétvégén pedig közelíteni is tudott a Napoli az éllovas Juve mögött, de legyőzték a tavalyi BL döntős Liverpoolt is.

Ettől még nem gondolom, hogy legyőzhető idén a Juventus, de némi nyomást talán egy torinói BL meneteléssel párhuzamosan ki lehetne hozni a világoskékek csapatából. Mindezt csak azért írom le, hogy elmondhassam, nincsenek nagy elvárásaim a vasárnap esti rangadóval kapcsolatosan.

2-4

Pedig a két csapat múltjából kiindulva, minimum ki-ki mérkőzésre számíthatnánk. Legutóbbi vendégszereplésünk alkalmával négy gólt is rúgott az AS Roma, ami természetesen elegendő volt a győzelemhez. Összesítve 2009-óta tizenegy mérkőzés volt Nápolyban, ahol öt hazai siker mellett négy fővárosi győzelmet szintén elkönyvelhetünk, plusz két találkozó döntetlenre végződött. Meglátjuk.

Az összeállításokról azt tudhatjuk, hogy újra a 4-2-3-1-s, két szűrős megoldáson gondolkodik Di Francesco. Florenzi és Pastore nincs bevethető állapotban, elöl várhatóan a szombaton szülinapos (26) El Shaarawy kezdhet Ünder és Pellegrini mellett. A védelemben Santon lehet a jobb oldali back.

Egy korábbi meccs

A hazai csapat 4-4-2-s hadrendje nehezen megjósolható, hiszen Ancelotti minden mérkőzésre variál kezdőjén. Az olasz lapok szerint vasárnap ilyesmi lehet a Napoli: Ospina – Hysaj, Albiol, Koulibaly, Mario Rui – Callejon, Allan, Zielinski, Hamsik – Mertens, Milik. A két csapat közötti legnagyobb átfedés jelenleg Mario Rui, aki a 16/17-s szezonban öt alkalommal pályára lépett az AS Roma mezében. És persze Ancelotti, de ennek vasárnap túl sok jelentősége nem lesz.

Véleményem szerint a Roma jelenlegi állapota nem ad okot arra, hogy komoly eredményben reménykedjünk. Ettől még bőven rám cáfolhatnak a srácok, de a fogadóirodák oddsai sem utalnak erre. Egy esetleges vendég győzelemmel jól lehet(ne) keresni. Szombat délután öt feletti volt a szorzója ennek a fogadásnak. Próbálok optimista maradni, és egy sokgólos meccsen elért pontszerzésnek is tudnék örülni. A találkozó a DigiSport 1-s csatornáján látható. A játékvezető pedig Massa sporttárs lesz.