Rekordgyőzelem

Aggódtunk, hogy a Plzen majd kellemetlen meglepetés lesz és az ingatag védelmünk összehoz nekik valamit amivel komoly bajba kerülhetünk, de végül semmi ilyenről nem volt szó hanem inkább az 5-1-es CSKA elleni sikerünket felülmúlva immáron 5-0 a legjobb eredményünk a BL-ben.

Gyermeki öröm az első BL mesterhármast követően.

A találkozó nem tartogatott sok izgalmat, már a harmadik percben egy szép gólt szerzett Dzeko, viszonylag szokatlan szögből. Utána azért még egy jó fél órát folydogált a meccs, itt-ott helyzetekkel, a Plzen is volt, hogy veszélyeztetett, pontosan háromszor de a 40. percben megint jött Dzeko és egy beadásnál annyira simán verte emberét, hogy konkrétan le tudta venni a labdát, amit aztán a kapuba bikázott 5 méterről. A második félidőben a 64. percig kellett várni, akkor Ünder rúgott egy nagyon szép gólt Pellegrini nagyszerű passza után. Kluivert 9 perccel később Ünder lövése után pofozta be a kipattanót, ezzel a klub történetének legfiatalabb góllövője lett. Ezután jött egy sorcsere, Luca Pellegrini, Nicolo Zaniolo és Patrik Schick is beállt, de Dzeko maradt és hajtotta a csapatot, hogy aztán a hosszabbításban  egy szöglet után megszerezhesse élete első mesterhármasát a BL-ben.

A meccs tehát visszatekintve nagyon könnyű volt. A Plzen a második félidőre teljesen elfogadta a vereséget, nagyon át se jöttek a félpályán. Nekünk azonban jól jött ez a nagy arányú győzelem, Pellegrini már a második meccsen kimagaslóan jól teljesít Pastore pozíciójában ami nagyon biztató a jövőre nézve. Ünder újra formában, Dzeko szintén, Kluivert is fontos gólt szerzett, de például Florenzi és Kolarov játéka is sokkal jobb lett. A vége felé Luca Pellegrini is megint megmutathatta magát, továbbra is nagyon biztató, biztos vagyok benne, hogy egyre többet látjuk majd szerepelni, főleg, hogy bőven van esélye Kolarov cseréjévé válni. Talán az Empoli ellen már kezdhet is, ha EDF annyira megbízik benne, de azért vannak még aspiránsok arra a pozícióra. Zaniolo is beállt ahogy Schick is, de a cseh csak egy sárga lapig jutott, ő még bőven adós a jó játékkal, de egy ilyen Dzeko mellett nehéz is mondjuk centerként érvényesülni. Reméljük addig is tanul és majd eljön az ő ideje amikor ő húzza majd a csapatot, például talán már szombaton.

Hatalmas minőségi ugrást láthattunk nála az elmúlt két meccsen.

Közben a másik pályán a Real sehogy sem tudta kijavítani második perces hibáját, így majdnem 100 percnyi vezetés után nyert a CSKA. Így eléggé egyben a mezőny a csoportban, de a továbbjutás szempontjából ez minket nem kéne, hogy zavarjon, bőven tovább kell tudnunk menni ebből a csoportból.

A bajnokságban pedig, hogy ne unatkozzunk, szombat este lépünk pályára az Empoli ellen, utána viszont jön megint egy válogatott szünet ahol azért valamilyen szinten kifújhatják magukat a játékosaink.