Újra BL Rómában

A héten vége lesz egy nagyon komoly terheléses sorozatnak, aminek a második felét jobban vette a csapat: az elmúlt két meccsen sikerült egy kötelezőt és egy derbyt is behúzni, ráadásul 7-1-es gólkülönbséggel. Nagyon reméljük, hogy mindez pozitívan hatott a csapatra mentálisan és jobb formában készülnek a maradék két meccsre, ami sajnos nagyon ijesztő kategória: Kötelező

Törékeny egyensúlyt talált most a csapat, a legvehemensebb szurkolók elhallgattatására tökéletes volt egy Lazio elleni siker, de a tűz eloltásához muszáj lenne a Plzen és az Empoli ellen is nyerni, ma este jön az előbbi.

Legutóbb 2 éve egy Európa Liga csoportkörben (köszi Spall) találkozott a két csapat, akkor a római meccsen 4-1-re nyert a hazai csapat, Dzeko mesterhármasa mellett Perotti zseniális (véletlen) góljával. Ami még érdekes, hogy a pilzeni találkozót figyelembe véve kétszer is kiegyenlítettek a csehek ellenünk és ott akkor 1-1 is maradt. Ebből kiindulva tehát nem szabad félvállról venni az ellenfelet 1-2 gólos előny birtokában sem, mert képesek kellemetlen meglepetést okozni.

Kinézném belőle, hogy újra megpróbálja, most már szándékosan kapura, kár hogy megint sérült.

Az ellenfélnek már 10 bajnoki a lábában van és ezután a második helyen áll. Ők is egy rangadó után érkeznek, a Sparta Praha ellen küzdöttek meg még pénteken sikeresen az esélyért, hogy mindössze gólkülönbségben maradjanak le az első Slavia Prag-tól. Pénzügyileg az ellenfél 30 milliós keretértékkel a leggyengébb lenne a Serie A-ban, 7 millióval az Empoli mögött, szóval valahol az olasz első és másodosztály közt vannak játékerőben. Ennek ellenére a bajnokok ligája ilyen szempontból azért más. Más az, hogy ők egy gyengébb ligában vannak általában nyerési kényszerben mint mi, minthogy a kiesés ellen menekülve kaparnának mindig össze pontokat. Most természetesen valószínűleg inkább a kontrákra játszanak majd és nekünk kell támadni, de talán jobban érzik a kaput a csatáraik ha arra kerül a sor.

Krmencik két gólja után a CSKA épphogy pontot mentett egy utolsó perces büntetővel.

Lehet tehát bőven tartani tehát az ellenféltől, de nézzük hogy mit várhatunk a sajátjainktól. Ez persze elég nehéz kérdés, mert mintha más csapat játszott volna a Bologna ellen és a Lazio ellen, szóval reméljük utóbbit folytatják majd. Ami biztos, hogy EDF fog rotálni, mert már a blog szerkesztőségében is megérezzük, hogy sok a meccs, nemhogy a pályán lévők. A keretben nincs is benne  De Rossi és Pastore, rövidítve így a középpályát. Nzonzi mellett Cristante kaphat szerepet, a szombaton brillírozó Pellegrini helye pedig biztosított. Ott van még Zaniolo is, akit már láthattunk, valamint Coric, aki talán csak a kulturális váltás nehézségei miatt nem került be előbb mint az olasz. BL kapus Mirante-ból szinte biztos nem lesz, így Olsen adott, de már a védelemben vannak kérdések. Középen  Kolarov kétséges, lehet most még játszik és majd az Empoli ellen pihen, de Luca Pellegrini, Santon és Juan Jesus is helyettesíthetik (Marcano-t elegánsan ne említsük)

Kérdés, hogy mennyire lehet ténylegesen helyettesíteni.

A BL súlya miatt valószínűleg inkább a legerősebbnek tűnő Florenzi-Kolarov kettős lesz a szélen, bár Santon játéka felüdülés volt mostanában. Középen Cristante-Nzonzi-Pellegrini szintén biztosnak tűnik, reméljük ők is a jobbik arcukat mutatják majd. Elöl pedig egy korban/tapasztalatban hasonló összetételt mutató Ünder-Dzeko-Kluivert csatársort írnak az olasz újságok, ami igen jól mutat és izgalmasnak tűnik, reméljük eredményes is lesz. Összességében nagy gondot nem kéne okoznia a Plzen-nek és a továbbjutásért folytatott küzdelemben ennek kéne lennie a legegyértelműbb meccsnek, úgyhogy reméljük szeptemberben elég volt az „izgalmakból” és olyan játékot produkál majd a Roma amilyet a múlt héten láthattunk.