Pofára esés Milánóban

Péntek este a Roma kikapott 2-1-re a Milan vendégeként, a Serie A harmadik fordulójának a nyitómeccsén.

Di Francesco három középső védővel állt fel, Fazio-Manolas-Marcano hátul, előttük Nzonzi és De Rossi, a két szélen Karsdorp és Kolarov, előttük a Schick, Dzeko és Pastore alkotta trió, egyfajta 3-4-2-1. A Milan a maga részéről ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint a Napoli ellen, annyi eltéréssel, hogy Calhanoglu játszott Borini helyett.

Az első félidőben a Milan lefocizta a Rómát, a háromvédős rendszer nem működött, masszív Milan fölény minden elképzelhető statisztikában. A 40. percben Rodriguez Bonaventurától kapott egy labdát a szélen, Fazio nem tudta megakadályozni a keresztlabdát, Marcano pedig lassan keresztezett a másik oldalon érkező Kessié előtt, aki közelről belőtte a Milan első gólját.

A második félidőre Di Francesco sutba vágta a 3 védőt, jött El Shaarawy, Marcano helyére és létrejött egy 4-2-3-1, illetve a Roma játékosai is agresszívebben léptek fel és azonnal látványosan feljavult a Roma játéka. Dzeko majdnem rögtön egyenlített, miután kapott egy „gólpasszt”, a túl lelkes Higuaintól, aki megpróbált besegíteni a védekezésben. De sajnos a bosnyák lövése kevéssel elkerülte a kaput.

Azért nem kellett sokat várni a Roma egyenlítésére, az 59. percben, El Shaarawy tett be középre egy labdát, ami megtalálta a tizenhatos határán ólálkodó Faziót, aki bevágta a Roma egyenlítő gólját.

Következett egy Higuain lesgól, amit a VAR meghiúsított. A 80.-ban pedig Nzonzi közelről bekotort egy gólt szögletből, ami megintcsak a VAR áldozata lett, miután a visszajátszásból kiderült, hogy a francia karjáról pattant elé a labda.

Végül a 95. percben, Higuain labdát szerzett Nzonzi hibája után és a passzából az időközben beállt Cutrone megszerezte a Milan győztes találatát.

A Roma az első félidőben nagyon rosszul játszott, a másodikban már sokkal jobb volt, de így sem sikerült egyértelműen a Milan fölé kerekedni és a legeslegvégén a fővárosi csapat megkapta a jogos büntetését. Megérdemelten nyert a Milan, összességében elég egyértelmű fölényben játszottak.

Az Atalanta elleni fiaskó után, Di Francesco megint látványosan elrontotta az első félidőt, a háromvédős rendszere egy totális csőd volt. A második félidő, a 4 védővel, már valamivel jobb volt, csak most mivel nem az Atalanta cserecsapata volt az ellenfél, nem sikerült megmenteni egyetlen pontot sem a második félidőben.

Felmerül a kérdés, hogy mi lesz a bajnoki szünet után és azt kell mondanom, hogy ezúttal elég sötéten látom a csapat jövőjét, például mert ezúttal egyetlen pozitív teljesítményt se tudnék kiemelni a Rómából. Márpedig minden tisztelet jár a Milannak, de nem egy „világverő” csapat volt az ellenfél.

Tehát három meccs után 4 pontot sikerült összeszedni, sorrendben egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség. Ugye most milyen jó lenne, ha nem rontottuk volna el a meccset az Atalanta cseréi ellen? És attól tartok, hogy ez még egy párszor az eszünkbe fog jutni az idén.