Ma már Milánóban kell bizonyítani

Augusztus utolsó napján, a harmadik forduló nyitómeccsét Milánóban játssza csapatunk. A hétfői Atalanta elleni hullámvasút óta már a BL csoportot is kisorsolták, ahol a Real Madrid mellett a CSKA Moszkva és a Plzen lesz az ellenfél. Nem rossz csoport. Viszont az első BL meccsig még bőven van idő, szeptember 19-én kezd csaptunk a Real Madrid vendégeként.

A tavalyi gólöröm

Szóval mi most koncentráljunk a Milanra, aki eddig egy igen meggyőző nápolyi kiránduláson (3-2) van túl, ahol két góllal vezettek Gattuso fiai, végül mégis a déliek örülhettek. Másik bajnoki meccsük a genovai katasztrófa miatt elmaradt. Az EL-ben erőnyerők, így nem túl sok tétmérkőzés van a piros-feketék lábában. A nyári felkészülésük során komoly ellenfelek ellen vállalható eredményeket prezentáltak. De ettől nem leszünk okosabbak.

Átigazolás tekintetében megkavarták Bonuccival rendesen a mercató állóvizét, bár az olasz védő visszatért Torinóba, ellenértékként érkezett Caldara plusz Higuain. Egészen jó üzletnek tűnik ez elsőre. Bár az argentin támadó nem lesz már fiatalabb, Serie A rutinja sokat érhet még. A 94-s születésű Caldara talán a legnagyobb tehetsége jelen helyzetében az olasz labdarúgásnak.

A BL csoport

Mindemellett egyáltalán nem zajlott zökkenőmentesen a milánói felkészülés, tulajdonoscsere és az összes ezzel járó külső körülmény lengte körül Gattuso munkáját. Őt magát is fenyegették Conteval, meg kitudja még kikkel… mindezen felül a nápolyi meccsen jól nézett ki mindaz, amit a Milan szeretett volna.

Elnézve a magyar oddsokat (2,4/3,1/2,7) a fogadóirodák szintén olyan tanácstalanok a meccsel kapcsolatban, ahogy én magam is vagyok. A torinói kiszenvedett győzelem után a hétfői hazain látottak keményen elbizonytalanítottak a jelentősen átvariált keret erejét illetően. Florenzi biztosan nem lép pályára este, így hosszú idő után újra jöhet a holland Karsdorp, akinek ez lehet a második (!) meccse AS Roma szerelésben. Kíváncsian várom a fiatal védő bevetését. Rajta kívül Di Francesco azt ígérte a sajtótájékoztatón, hogy N’Zonzi szintén a kezdő 11-ben kap ma helyet. Az ő játéka kifejezetten tetszetős volt a hét első napján.

A szurkolók nehezen törődnek bele bizonyos dolgokba

Olasz lapértesülések ezen kívül Marcano és El Shaarawy játékát szintén borítékolják, de ennyi változtatás igencsak meglepő lenne az olasz trénertől, szóval egyelőre óvatosan bánjunk mindezzel. Hazai oldalon egy könnyebben kitalálható kezdőt jósolhatunk: Donnarumma; Calabria – Musacchio –  Romagnoli – Rodriguez; Kessie – Biglia – Bonaventura; Suso – Higuain – Calhanoglu. Bárhonnan nézve elég jól mutat ez a Milan kezdő, maradjunk ennyiben.

Amikor a csapat utoljára a Milan vendége volt, viszonylag simán 2-0-ra nyert. Dzeko és Florenzi voltak eredményesek. Közülük csak a bosnyák lép ma pályára, az olasz szélső sebeit nyalogatja jelenleg. Azt megelőzően volt egy 4-1-s mészárlás is, ahol szintén Dzeko volt eredményes kétszer, illetve El Shaarawy és DDR. Azaz képes ez a csapat nyerni a rossoneri vendégeként, amire most igen nagy szükség lenne, mivel az Atalanta elleni pontvesztést valahogy vissza kellene pótolni. Mondom ezt akkor is, ha tudom egy Torino-Atalanta-Milan rajt nem tekinthető könnyűnek a mai Serie A mezőny ismeretében, de ha egy csapat a bajnoki cím megszerzéséről álmodozik, akkor hét pontot egy ilyen kanyarban illik szerezni. Más kérdés, hogy Monchinak és a vezetésnek vannak-e ilyen álmai.

A tavalyi vendégszektor

Közvetítés a Digin, kezdés 20.30. Sípmester Guida.