Magabiztosan a Chievo ellen

A Roma 4-1-re elütötte a Chievót! A római gólokat sorrendben Schick, Dzeko, El Shaarawy és megint Dzeko szerezték, Inglese már hiába szépített a meccs végén a Chievónak. Pedig  a második félidő elején, 2-0-nál, a Chievo kapott egy tizenegyest (amit Alisson kivédett!!!) és Juan Jesus kiállításával a Roma emberhátrányba került.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Alisson; Bruno Peres, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Pellegrini (78’Gonalons), De Rossi, Nainggolan; Schick (60’Manolas), Dzeko (84’Gerson), El Shaarawy

CHIEVO (4-4-2): Sorrentino; Depaoli (28’Jaroszynski), Tomovic, Bani (46’Gamberini), Cacciatore; Castro (79’Birsa), Rigoni, Radovanovic, Hetemaj; Pucciarelli, Inglese.

Ezúttal Di Francesco mester nem keverte fel a csapatot, csak Manolast és Florenzit pihentette a kezdők közül. Strootman és Perotti sérültek voltak, a holland a bordáira szedett össze egy ütést a Liverpool ellen, az argentinnak pedig egy bokasérülése van.

Az első helyzet a Chievo előtt adódott, amikor alig 5 perc után, Castro lövése a római kapufát súrolta. De ezután elkezdődött a Roma diadalmenete és a Chievónak momentumai is alig voltak. A 9. percben Nainggolan megküzdött egy labdáért a bal szélen, majd következett egy lapos beadás, amire Schick ért oda először és megszerezte a Roma vezető gólját.

Alig pár perccel később Fazio fejese keresztbe elszállt a Chievo kapuja és két három érkező romanista játékos előtt, majd a kapufáról Sorrentino kapus lábára pattant, ez utóbbi pedig egy reflexmozdulattal felszabadította a kapuját. A 15. percben El Shaarawy szerzett sarokkal egy látványos gólt, de sajnos nem adták meg, a VAR úgy ítélt, hogy „Elsha” lesen volt. Ha lesen is volt, tényleg csak centikről beszélhetünk, de ez van, el kell fogadni.

A 25. percben lesérült Depaoli, miután Kolarovval ütközött. A 28. percben megint jött El Shaarawy, aki telibe trafálta a Chievo kapufáját, mert a jelek szerint nekünk egy kapufa egy félidőben nem elég. Ráadásul a labda a kapufáról Sorrentino kapus fejére, onnan pedig kifelé pattant, de úgy, hogy az érkező Dzeko ne férhessen a labdához. Semmi extra, csak újra megnyilvánult a szokásos „szerencsénk”.

Amikor már kezdtünk volna izgulni, hogy mi lesz velünk ha minden helyzetünk kimarad, 5 perccel a félidő vége előtt megjött a második gól. Kolarov balról ívelt be, középen meg érkezett Dzeko, aki kapásból megszerezte a második gólunkat.

De ez így még mindig túl egyszerű lett volna, a Roma nem nyerhet ilyen egyszerűen. A második félidőben a Roma továbbra is uralta a játékot, de közben megpróbálta lelassítani a meccs ritmusát is.

Ez remekül működött egészen az 56. percig, amikor a labda, Inglese elé keveredett a Roma tizenhatosában. A közelben ott volt Kolarov és Juan Jesus, akik nem kicsit tűntek meglepettnek, a brazil átkarolta Inglesét, aki meg nem kérette magát és azon nyomban parádés ívben elterült. Lehet, hogy könnyen esett el, de szerintem igaza volt, neki sehol sincs a munkaköri leírásában, hogy Juan Jesusszal a nyakában kéne fociznia. Egy kis VAR-ozás után jött is a tizi-piroslap kombó. Azt is meg kell említeni, hogy állítólag visszanézték Pucciarelli lesgyanús pozícióját a támadás kiindulásánál és érvényesnek ítélték.

Juan Jesus kiállítása azt jelentette, hogy Schick meccse is véget ért, a lecserélt gólszerzőnk helyére jött Manolas, hogy pótolja a kiállított brazilt a védelemben. De a csere előtt még jött a tizenegyes, amit Inglese próbált meg értékesíteni, csak éppen szembe találta magát Alissonnal, a brazil mostanában nem ismer tréfát, ezt is kivédte. Ez volt a második, a Roma ellen idén megítélt 5 tizenegyesből, amit a brazil megfogott.

A kivédett tizenegyes ellenére, már megint kezdtünk volna izgulni, hogy mi lesz velünk emberhátrányban. Ehhez képest a Roma mintha csak dühösebb lett volna az emberhátránytól és úgy szétszedte a Chievót, mintha nem emberhátrányba, hanem emberelőnybe került volna. El Shaarawy a 65. percben összeszedett egy labdát a középpályán, meg sem állt vele a Chievo tizenhatosáig, ott egy kis szerencsével megvert egy védőt, majd a kapuba rúgta a Roma harmadik gólját. Tényleg szépen csinálta és tényleg megérdemelte!

Alig két perccel később Dzeko tovább fokozta a Chievo szenvedését, amikor a tizenhatos elől, ballal becsavarta a kapufa mellé a Nainggolantól kapott labdát és megszerezte a Roma negyedik gólját.

A 88. percben Inglese megszerezte a Chievo becsületgólját, egy szép fejessel egy szögletből. A mérkőzés legvégső perceiben még arra is volt idő, hogy Nainggolan összeszedjen egy sárgalapot panaszkodásért, teljesen felesleges módon, miután Calvarese bíró úr megállította őt egy ígéretes helyzetben, egy eléggé vélelmes szabálytalanság után.

A legjobbak szerintem Dzeko, Nainggolan és El Shaarawy voltak. El Shaarawy nagyon aktív volt, kár a lesért nem megadott gólért és a kapufáért. Dzeko szokás szerint termeli a gólokat, az elsőnél megállíthatatlanul érkezett a beadásra, a második meg egy biliárdlökés pontosságú kis mestermű volt. A belga pedig szerintem megint a csapat lelke volt, ő adta a passzt Schick első góljához és 90 percen át szépen és hasznosan játszott. Apropó Schick szerintem őt is meg kell dicsérni, a gólján kívül is nagyon jól játszott.

Összességében egy nagyon szép mérkőzést láthattunk, rengeteg helyzetünk volt, rúghattunk volna még több gólt is, de kit érdekel? A négy gól is bőven elég volt. Külön öröm volt, hogy a csapat milyen magabiztosan játszott végig, egy nem túl egyszerű szituációban, két BL elődöntő között, még az emberhátrány sem tudta megzavarni a Rómát. Szép volt!