Pengeélen táncolván

A hétvégi Lazio elleni derbit követően ezúttal a Genoa csapata érkezett látogatóba az Olimpicoba egy könnyednek ígérkező találkozó erejéig, de azt kell mondanom, hogy  a Barca elleni hármas kill streak után  csapatunk  hamar vissza talált az igazi „jól bevált” Rómás arculatához ami által, majdnem sikerült elba…. ltázni, ezt a kellemes kora tavaszi estét…..

Kapcsolódó kép

Repül a kis török, ki tudja hol áll meg…”

Nem nagyon volt lehetősége hibázásra a hazai alakulatnak, hiszen továbbra is kiélezett verseny folyik a még kiadó két Bl-t érő helyezésért az Inter, Lazio párossal. Kedden  Spalletti aktuális csapata simán abszolválta a Cagliari elleni mérkőzését, ezáltal ismét lépéskényszerbe hozva a két római alakulatot.

A mister felettébb felforgatott kezdőt állított csatasorba erre a találkozóra, több helyen is változtatott a „megszokott” kezdőcsapathoz képest, így fiaink az itt látható formációban materializálódtak a pályán, Florenzi vezérletével.

Roma: Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Gerson, Gonalons, Pellegrini; El Shaarawy, Dzeko, Cengiz.

Nem sok mindent lehet írni erről a találkozóról, lagymatag iram, hazai dominancia, de a fiúk, akik fejben vélhetően már a Liverpool elleni mérkőzésre készültek, tettek róla, hogy nehogy bárki is elaludjon a képernyő előtt.

A meccset a hazai csapat kezdte jobban, amit a sérüléséből visszatérő Ünder a 17.-ik percben szerzett góllal is nyomatékosított.  Nem állt vissza a gól után sem a Roma, folyamat jöttek a helyzetek, de hol a védők, hol Perin kapus bravúrjai mentették meg a Genoat a kővetkező találattól, aminek eredményeként 1-0-ás hazai előnyel zárult az első játékrész. Aztán a szünetben történhetett valami az öltözőkben, (bár Gerson már a fenti képen is gyanúsan mosolyog) én csak arra tudok gondolni, hogy valaki suttyomban tekerhetett egy vicces cigit, amibe Zukanovic is belenézhetett, mert a második félidőt az Ő tanári fejes gólja nyitotta, bár nyilvánvalóan elfelejtettek neki szólni, hogy már nem nálunk játszik, hiszen a labda ismét Perin kapus hálóját zörgette meg. 2-0!

Képtalálat a következőre: „zukanovic”

Öööö….. Mi vót ebbe a cigibe…..

Na de nem kellett sokat várni a válaszra! Snoop Dog Junior, és Gonalons „remekbe szabott” összjátékkal hozta helyzetbe Lapadulát, a Genoa csatárát, aki köszönte szépen a lehetőséget, és a kirohanó Alisson felett parádésan emelte át a labdát, ezzel új reményt ébresztve a pontszerzésről dédelgetett álmaiknak.

Kapcsolódó kép

Nem tudom bakker, de engem is megütött….

Mint az utólag kiderült ezek csak hiú ábrándok maradtak, a végeredmény  2-1  maradt, de a találkozó vége még tartogatott egy ordító nagy  Florenzi helyzet, és egy újabb Sick bénázás, ami nem csak nálam, de Dzekónál is kib@szta a biztosítékot de rendesen……

Nem tudom, hogy mi lesz a Cseh gyerekkel, eddig én türelmes voltam vele, dehogy egy 100%-os gólhelyzetben egy ilyen könnyű passzt nem tudjon lekezelni az már szégyen ezen a szinten……

Mindegy a lényeg a három pont, el is köszönök, mert  a következő csatánkat szokatlan időpontban, szombat délután 3-kor  vívjuk a  Spal otthonában, aztán kedden irány az Anfield road, szóval posztok tömkelege vár még a kedves olvasókra!

Forza Roma!