Megcsúsztunk a füvön

Vereséggel zárult a Róma Ukrajnai kalandja tegnap a BL egyenes kiesési szakaszának első mérkőzésén. Tragédia nem történt, a Sahtar ellen idegenben ki lehet kapni, de két, ilyen egymással még köszönőfélben sem lévő félidő hagy némi megmagyarázni valót maga után….

Képtalálat a következőre: „sahtar roma”

” Jó volt a könyved, csak a vége szar….” Mondta a skizofrén beteg istennek az uristen@menny.hu -ban, és sejtésem szerint valami ehhez hasonló hangozhatott el Monchi szájából is a találkozó után, EDF és a csapat teljesítményét értékelvén. Na, de ne szaladjunk ennyire előre az időben, nézzünk bele egy kicsit abba a kottába, amiből az AS ROMA  alakulata ezt a „mesterművet” összehozta.

A találkozó remek ütemben kezdődött, az  első 15 percben egyáltalán nem látszott meg az Ukrán csapaton, hogy több mint két hónapja nem játszottak már tétmérkőzést. A Sahtar Brazil kontingense többször is remekül futott el a széleken, rendre verve Kolarovot, és Florenzit, akik nem igazán találták az ellenszert a remekül szambázgató játékosok hatástalanítására,de ekkor még ugyanez elmondható volt a vendég csapat teljesítményéről is, akik fokozatosan át is vették a mérkőzés irányítását, és rendre egyre veszélyesebb támadásokkal szegezték a hazai gárdát a kapujuk elé.

Így csordogált az első félidő, a farkasok egy esetleges labdavesztés után azonnal  letámadtak már az ellenfél térfelén, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az első félidő statisztikai indikátorai  a vendég csapat fölényét mutassa, és itt már nem is hiányzott sok ahhoz, hogy a Roma ezt a dominanciáját gólra váltsa, ami Dzekó passza, és a hetek óta remek teljesítménnyel előrukkoló ifjú török titán közreműködése által valóra is vált a  41. percben.

Képtalálat a következőre: „sahtar roma”

” Itt még minden rendben volt…”

Az első félidőben nem is változott már az eredmény, és valószínűleg minden Roma szurkoló nyugodtan konstatálta, hogyha a csapat a második játékrészben is hasonló teljesítményt produkál akkor itt biza nem kell sokat aggódni a találkozó végkimenetelét illetően. Ha….

Az, hogy pontosan mi történt, és hogy milyen jelenetek zajlottak le a szünetben az öltözőkben ami alapján a második félidő képe ilyen drasztikusan megváltozott, azt sajna nem tudjuk, így néhány illusztrációval megpróbálom felvázolni az elképzeléseimet.

Kezdjük a Sahtarral!

Képtalálat a következőre: „masked terrorist”

Amennyiben a vízióim nem csalnak akkor a következő történhetett! A képen látható rokonszenves fiatalemberek az elnök kíséretében megjelentek a hazai csapat öltözőjében átnyújtván nekik a második félidőre vonatkozó taktikai utasításokat, amit „motivációs tréning” hatására a hazai csapat játékosai fegyelmezetten be is tartottak.

Mindeközben Rómában….

snoop dogg GIF

dance party harlem shake GIF

dave GIF

…….

Igaz ez csak feltételezés, és közel sem biztos, hogy ezek az események játszódtak le a szünet alatt, (legalábbis nem ebben a sorrendben) de az hótziher , hogy Ünder összepattintott egy-két extra hagymás, csipős  kebabot a többieknek, mert más magyarázat nem igazán lehet arra, amit a csapat a második félidőben produkált….

A szünetben az egyetlen játékos aki kimaradt a Gerson édesapja által prezentált „herbál partyból” az Alisson lehetett, aki ismét emberfeletti védéseket bemutatva jelezte, hogy Ő bizony felfelé kilóg ebből a szedett-vedett társaságból….  A Sahtar megemberelte magát az első félidejei fiaskó után, és már az  52. percben Ferreya  remek szólója után egalizálta az eredményt, és a nálunk végbemenő  egyéni teljesítmények ilyen fokú visszaesését látván borítékolható volt, hogy nem fogjuk kihúzni a számunkra még mindig hízelgő állással a  találkozó végéig.   A hazai csapat következő góljáig röpke 20 percet kellett csak várni, noha a két találat között eltelt időintervallumban  is akadtak helyzetek szép számmal. Az Argentin játékos után ezúttal  egy Brazil (Fred) köszönt be Alisson kapujába, egy remek szabadrúgás által, amibe még a kapufa is besegített.

Képtalálat a következőre: „sahtar roma”

” Erre nincs magyarázat….”

A gól után EDF azonnal végrehajtott egy kettős cserét, Ünder, és a mérkőzésen végig sajnos eléggé indiszponáltan játszó Florenzi helyett behozta a „jolly jokert” jelentő Peres, Gerson kettőst akik láthatóan még mindig a szünetben elpuffantott joint hatása alatt voltak, így egyikőjüktől sem láthattunk egy épkézláb megmozdulást sem sajnos, leszámítva Peres utolsó labdaérintését, ami megmentett minket attól, hogy a továbbjutást jelentő párharc kimenetele már Ukrajnában eldőljön….

Valaki aki ért hozzá, azt megkérném majd, hogy a komment szekcióban  magyarázza el, nekünk földi halandóknak is, hogy tényleg csak az egyéni teljesítmények ilyen fokú visszaesése miatt alakult így a második félidő, vagy netán a mester is sziphúzott valami  mindenki számára meglepőt a szünet alatt?

Dráma nincs, esély van, de a tegnapi második játékrész mindenképpen „szívás” volt….

Forza Roma!