Folytatás a Milan ellen!

A nemzetközi megmérettetések után tovább folytatódik az olasz bajnokság. Ráadásul egy „komoly” rangadó elé néz az AS Roma, hiszen a Milant látja vendégül vasárnap este a fővárosban. Mindkét csapat lejátszotta BL/EL mérkőzését a hét közepén, aminek nyomait vélhetően felfedezhetjük majd a vasárnap esti játékon. Ne legyen igazam.

Fenegyerek

Bár Gattuso fiai idegenbeli előnyükre rájátszva, tartalékos felállással vívták ki a továbbjutást, addig a Roma vezetésről bukta az első idei BL meccsét. Ráadásul EDF nem engedhetett meg semmilyen pihentetést, hiszen a Shaktar ellen elvileg továbbjutási esélye is volt/van csapatának. Erről bővebben ebben a remekre szabott posztban olvashattok.

Mi maradjunk a Roma-Milan párharcnál. Montella keze alatt férfiasan beleállt a betonba a piros-fekete gárda… kár lenne szépíteni ezt a dollármilliókból összekalapált kudarcot. Ezt követte Gattuso kinevezése, amit meglehetősen mosolyogva fogadott a sportszakma. Aztán tessék-lássék, a rövid, de annál határozottabb, volt középpályás nyerő szériába fordította a Rossonerit, sőt az EL legjobb 16 csapata közé is bejutott.

A beneventoi kapusgól!

Engedjétek meg, hogy még egy rövid bekezdés erejéig Gattuso munkáját vizsgáljam. 2017. december 03-án ül először szeretett klubja kispadján, a Benevento elleni történelmi döntetlennel kezd. Emlékezetes pillanat, a 95. percben egalizál a hazai kapus, és szerzi első pontját a tökutolsó Benevento. Nem tudtam nem felröhögni a szitun, és ráolvasni Gattusora is a luzer bélyeget. Emberünk nem tört meg, folytatta a kemény munkát. Bolognat verik, a kupában továbblépnek a Verona ellen, majd két bajnokit benéznek egymás után… és eljön a fordulópont. December 27-én az Inter ellen kellene kiharcolni a kupa továbbjutást. Akkor egy másik Inter még az ellenfél, nyögvenyelős az egész mérkőzés, de büntetőkkel sikerül kikaparni az elődöntőbe jutást. Azóta a Milan veretlen!

Éppen ezért itt az ideje, hogy belenézzenek végre egy kiadósabb pofonba. Persze nem minden feltétel optimális. Míg a fővárosi csapat súlyos mínuszok között nehezítette meg saját helyzetét szerdán, addig a Milan pihentetve fél csapatát, könnyedén libbent tovább a Ludogorets ellen, hazai körülmények között.

A harkovi gond

Mindig is imádtam a Milan elleni mérkőzéseket, valahogy volt számomra egy plusz töltete, pedig már nagyon régen nincs olyan fénye ezeknek a rangadóknak, mint volt akár csak a 2000 évek első felében. Most legalább annyira várom a vasárnap esti mérkőzést, de más okok miatt.

Még mindig nem tudom eldönteni, hogy EDF „felhozta” a tavalyi ezüstérmest a Sassoulo szintjére, (ahogy ezt egy frappáns kommentben olvastam) vagy ez a keret, ezzel a feltételrendszerrel, mindössze ennyire képes? Ez talán a legizgalmasabb kérdés a bajnokság ezen szakaszában. Számomra mindenképp. Viszont válaszokat hamarosan kaphatunk, mert a Milan után jön egy nápolyi kirándulás, majd a BL visszavágó. Tágra nyílt szemmel várom az eredményeket.

Régi idők

Kezdőt jósolgatni kicsit még korai lenne, de komolyabb veszteség nem érte csapatunkat Harkovban, így vélhetően a legerősebb felállással vághat neki EDF a vasárnapi rangadónak. Alisson, Kolarov – Fazio – Mano – Florenzi, Strootman/Pellegrini – DDR – Ninja, Perotti – Dzeko – Ünder. Aztán meglátjuk. Amiben bízhatunk az az előző sorminta két végén feltüntetett nevek mögött rejlik. Alissont lassan szenté avatják, míg Ünder góltermelése szintén biztatóan hathat. És ennyi, legalábbis az elmúlt hetek produkcióját figyelembe véve. A biztatóan futballozó Pellegrini kevesebbet játszik, bár a vasárnapi játékát több helyen biztosra veszik, aminek lehet örülni. Dzeko saját maga árnyéka hétről-hétre. Persze ez könnyen lehet, hogy félig meddig új szerepének köszönhető. Kolarov szintén fáradtnak tűnik, Perottira rá sem lehet ismerni, Florenzi nem a posztján játszik és így tovább…

Vendég részről ilyesmi jöhet: (4-3-3) G. Donnarumma; Calabria, Bonucci, Romagnoli, R. Rodriguez; Kessie, Biglia, Bonaventura; Suso, Cutrone, Calhanoglu.

Kifele menet…

Túl sokat nem szeretnék keseregni, az idei szezonrajt előtt talán mindenki elfogadta volna a mostani helyzetet. De az ember telhetetlen, és hajlamos többet elvárni annál, amire képes lehet szeretett csapata. Ami biztos, a hét utolsó napján, este a Milan ellen pár kérdésre választ kapunk, a BL visszavágóig pedig szinte az összesre. Addig is csak optimistán! Forza Roma!