Roma-Atalanta 1-2

A Roma ezúttal otthon kapott ki az Atalantától, az első félidőben Cornelius és De Roon juttatták két gólos előnyhöz a vendégeket, Dzeko hiába szépített a második félidőben. Pedig a Roma az első félidő végétől kezdve emberelőnyben játszott, a gólszerző De Roon kiállítása után.

Most mit lehet mondani? Semmi jót! Nekem erről az egész meccsről az jutott az eszembe, amikor Luis Enrique kizárta a keretből De Rossit, akkor is egy fegyelmi vétség miatt, akkor is az Atalanta ellen és a csapat akkor is kikapott, csak akkor 4 gólt kaptunk, most megúsztuk kettővel.

A félreértések elkerülése végett, nem akarok párhuzamot vonni Nainggolan és De Rossi kizárása között, két egészen más esetről beszélünk és más a jelentősége is a két esetnek. Esetleg csak annyi a hasonlóság, hogy mindkét esetben a Roma önként büntette saját magát.

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Alisson; Florenzi (83’Bruno Peres), Manolas, Fazio, Kolarov; Pellegrini (51’Schick), Gonalons, Strootman (76’Cengiz); El Shaarawy, Dzeko, Perotti.

ATALANTA (3-4-1-2): Berisha; Toloi, Caldara, Palomino; Hateboer, De Roon, Freuler, Spinazzola; Ilicic (46’Cristante); Cornelius (61’Petagna), Gomez (69’Masiello).

A Roma, egy látszólag bíztató kezdés után, viszonylag korán hátrányba került, amikor a 12. percben De Roon labdát szerzett a középpályán, indította Corneliust, aki elég kiszorított szögből, szépen berúgta a labdát a hosszúba, a tehetetlen Fazio és Alisson mellett.

Cornelius gólöröme

Ezek után a Roma képtelen volt visszavenni a játék irányítását és hamarosan, a 19. percben, megjött az Atalanta második gólja. A „Papu” Gomez baloldalt megverte Florenzit, majd visszatette a labdát az érkező De Roon elé, aki különösebb gond nélkül a kapuba küldte a labdát és már 0-2 volt az állás.

De Roon gólöröme

A Roma nagyon rosszul játszott! Kedvetlenül, fejben kiürülve és teljesen szétcsúszva a különböző csapatrészek között. A 38. percben közel jártunk a teljes összeomláshoz, amikor Freuler a 16-os határáról lőtt egy remekbe szabott kapufát.

A félidő vége felé, egy elég szigorúnak mondható bírói ítélet után, a gólszerző De Roon megkapta a második sárgáját és a Roma emberelőnybe került.

Totti, Nainggolan és Monchi a lelátón. Szimbolikus kép.

A második félidő elején nem sok minden változott, Gomez és Cristante nem jártak messze a harmadik góltól, de aztán a Roma lassan átvette a játék irányítását, gondolom részben hála az emberelőnynek is. Jöttek a helyzeteink, Dzeko kétszer is próbálkozott fejjel, Manolas pedig egy távoli lövéssel, de semmi sem ment be. Aztán az 55. percben, El Shaarawy indításából a védők mögé, Dzeko ballal megelőzte Berishát és a Roma végre szépített.

Ezek után következtek a kimaradt helyzetek és próbálkozások, Kolarov, párszor a szokásos Dzeko, Florenzi, Manolas… De semmi sem ment be! Pedig közben Di Francesco alaposan átalakította a csapatot és egy ultraoffenzív felállással játszottunk, Ünder, Bruno Peres és Schick beállása után. Öt perccel a vége előtt még Masiello mentett egy nagyot Schick próbálkozásánál, majd Manolas érkezett későn Bruno Peres ígéretesen betett labdájára és már vége is volt a meccsnek.

Vert hadsereg.

Ezzel az eredménnyel gyakorlatilag elfogytak a reális esélyek bármilyen kiugró eredményre a bajnokságban. Az egyetlen reális cél a BL-szereplés esetleges kiharcolása maradt, de ha továbbra is így fogunk játszani, akkor arra sem lesz sok esélyünk.

P.S. : Eusebio Di Francesco: „Mindent elölről kell kezdeni, nem lehetünk ilyenek. Olyan volt, mintha soha nem játszottunk volna együtt.”

P.S. II. : Monchi: „Nem találjuk az utat. Távozók június 30 előtt? Talán. Di Francesco egy jó edző.”

P.S. III. : Strootman: „Az első félidő szégyenletes volt, pedig itthon játszottunk. Talán fejben adtuk fel.”