A szezon meccsének visszavágója

Pár hete játszottunk egy fantasztikus csoportmeccset az angol bajnokkal Londonban, most Rómában csaphatnak össze a felek. Az akkori jó teljesítményünk miatt nem szabad elbíznunk magunkat, persze jó, hogy megmutatta a csapat, hogy mire képes, de továbbra is a csoportelső az esélyes. Ennek ellenére jó érzés azért, hogy bármilyen eredmény születhet ezen a meccsen.

Remélem megtelik az Olimpico és extra erőt tudnak majd adni a tifosik a csapatnak.

Szerintem mindenki tűkön ülve várja az esti összecsapást, szóval addig is foglalkozzunk vele egy kicsit. Ahogy az előző meccsre mindkét csapat vereségből érkezett most azóta 3-3 győzelmet tudnak maguk mögött, ráadásul ugyanúgy egy idegenbeli és 2 vendégszereplést, nagyjából hasonló kategóriájú csapatok ellen. Nálunk ugye a három 1-0 nem épp a leglátványosabb, de mi legalább nem kaptunk gólokat. Persze egy ilyen fontos meccsen a pillanatnyi forma kevésbé számít. Lényeges, hogy El Shaarawy megint belendülni látszék és a védelmünk is magabiztos, Alissonnal az élen, de döntő lehet a Conte és Di Francesco közti taktikai harc, amiben szerencsére a romanista győzedelmeskedett legutóbb.

Ha nem is pontosan így, de nagyon fontos szerepet játszhat majd.

A kezdőkre a legnépszerűbb tipp: Alisson; Florenzi, Fazio, Juan Jesus, Kolarov; Strootman, De Rossi, Nainggolan; El Shaarawy, Dzeko, Perotti, de egyes források Manolast, Gonalons-t, Pellegrinit is el tudják képzelni ami azt jelenti, hogy végre megint bővebb a keretünk. A görög felépült, ha játékra alkalmas teljes mértékben akkor nem bánnám azért Juan Jesus helyett. A csatársorunk nagyon erős és Ünder, Defrel, Gerson is tud majd beállva frissességet, valami újat nyújtani és most a középpályán is vannak opcióink. A széleken mondjuk elég szűkös a keret, de Kolarov pihent így megint döntő jelentőségű lehet, Florenzi pedig remélhetőleg már visszanyerte a régi munkabírását mert akkor nem lesz vele probléma.

Készül a csapat.

Általánosságban a fáradtsággal nem lehet probléma, hiszen mindenkit játszhat és így senkire sem jut túl sok. Remélem a bíró megint nem engedi a Chelsea által múltkor elkezdett rugdosódós-színészkedős játékot és a futballé lehet a főszerep.

A csoportot egyébként az angolok vezetik 7 ponttal, majd jövünk mi öttel és az Atletico kettővel és a Qarabag pedig egy ponttal. Így tehát a csoportelsőség is lehet a tét, de azért tudjuk, hogy ez korántsem annyira egyértelmű, jó kiegyenlített csoportba kerültünk. Ami biztos, hogy jó lenne ez a forduló után is továbbjutó helyen maradni, de ha sikerülne valahogy folytatni az első meccsen elkezdetteket és meglepni a Chelseat az a legmerészebb romanista álmok megvalósulását jelentené 4 forduló után. Ennek szurkolhatunk 20:45-től a Sport1 vagy valamilyen egzotikus nyelvezetű stream előtt.

DAJE ROMA!