Újabb éberségpróbáló győzelem

Szombat este, a Crotone után egy újabb hazai kötelezővel nézett szembe kedvenc csapatunk. Azért Donadoni Bologna-ja (vagy bármilyen Donadoni csapat) nagyobb kihívást jelent és ez azért látszott is, voltak helyzetek mindkét oldalon, de összegészében csak a régi berögződéseink miatt érezhettük veszélyben a győzelmünket.

Szülinapja alkalmából egy gyönyörű góllal lepett meg minket.

Di Francesco folytatta a rotálást, az előző meccshez képest 8 helyen változtatott, a legérdekesebb talán az volt, hogy Kolarov most először pihenhetett, Bruno Peres játszhatott helyette, majd egy 20 percre Moreno is, amikor mindenki hatalmas meglepetésére (nem) a brazilnak izomproblémák miatt el kellett hagynia a pályát. Az első félidőben egész jól indult a meccs, mindkét oldalon voltak helyzetek, bár azért olyan élénk játékra mint a Chealsea ellen, nem panaszkodhattunk. Az első igazi veszélyhelyzet a mi kapunk előtt jött: egy jó fejes után Alisson hatalmasat mentett.

Hatalmas fegyverténnyé vált a fiatal brazil.

Egyetlen perccel később azonban már mi rúghattunk szögletet amit El Shaarawy fantasztikus technikával értékesített, a nagyjából 30 métert repülő labdát kapásból vágta a léc alá. Volt még egy hasonlóan szép lövés a meccsen, ezt nem sokkal később Fazio jegyezte, aki levétel után tűzte kapura a labdát. Nagyon sajnáltam, hogy kimaradt, mert meglepően szép volt az argentin védőtől, aki esetében meg kell jegyezni (de csak finoman, nehogy elbízza magát, mivel köztudott, hogy mindenki a klubnál követi a blogunkat) hogy mégsem teljes katasztrófa a négyvédős rendszerben. Az első félidőre nagyjából ennyi jutott, azért közel sem volt olyan vészesen semmilyen mint a Crotone ellen. A második azért már sokkal unalmasabbá vált. Volt egy Dzeko gól amit VAR-ral is ellenőrizve érvénytelenítettek… így már jobban elfogadom, de arról a képről amit mi kaptunk max a válla volt előrébb. Baj szerencsére nem lett belőle, úgyhogy sokat nem számít. Azt még be kell vallanom, hogy valahol a 70. perc körül elaludtam, de még mindig jobb mintha a védelmünk tette volna ezt valamikor a vége fele (ahogy korábban sokszor). Szerencsére ahogy utánaolvastam sokról nem maradtam le, leginkább Roma próbálkozások voltak a cseréken kívül, de abból sem sok.

Szerencsétlen Defrel… megint a jobb oldalon játszhatott, szerintem nem volt olyan borzalmas és már kezd unalmassá válni, hogy mindenki őt szapulja, ahogy két éve Dzeko-t. Oké, 20 millió nevetségesen sok volt érte, de most már mindegy, elsüllyedt költség, majd beindul valamikor neki is, most például sérülésből jött vissza, szerintem hasznosan játszik, sokat számít a mezőnymunkája, ugyanúgy ahogy a két évvel ezelőtti Dzeko esetében is. Amúgy leginkább pozitívumok emelhetőek ki a meccsből, Alisson, El Shaarawy, Fazio, Pellegrini mind jól teljesítettek, megint lehoztunk egy találkozót kapott gól nélkül, úgyhogy most már nyugodtan készülhetünk a keddi BL meccsre ami nagyon fontos lesz. Reméljük Dzeko is megint odateszi magát, mert hatalmas szükségünk lehet rá.

Ahogy ilyen hangulatra is.