Következik a Torino

A BL-ben, a Chelsea ellen Londonban kiharcolt döntetlen után, vasárnap délután a Roma a Torino otthonába látogat, a Serie A kilencedik fordulójában.

Tehát megint találkozunk régi ismerősünkkel, a derék Sinisa Mihajloviccsal, akit anno a Roma hozott Olaszországba játszani, a belgrádi Vörös Csillagból és aki utána annyi kellemetlenséget okozott nekünk az „unokatesóknál” és az Internél.

Eddig Mihajlovics Torinója egész jól szerepel, 13 pontot szereztek az első 8 fordulóban, 3 győzelem, 4 döntetlen és egyetlen vereség (a városi derbin elszenvedett 4-0 a Juve ellen). Múlt vasárnap a piemontiak csak egy döntetlenre voltak jók a „kiesés várományos” Crotone ellen, egy kalandos 2-2 volt, ahol a Torino kétszer is hátrányba került és csak a hosszabbítás perceiben tudott kiegyenlíteni De Silvestrivel. Egyébként az idén a Torinónak nagy céljai vannak, egy komoly átigazolási időszakon vannak túl és a céljuk az európai kupaszereplést érő pozíciók egyike.

Mihaljovic mesteredző úr, ahogy a tőle megszokott úrias visszafogottsággal  irányítja a csapatát.

Telis-tele vannak volt romanistákkal, főleg a támadó alakulat, ami semmi jót nem ígér a babona szempontjából. Számunkra jó hír, hogy Belotti nem lesz ott a térdsérülése miatt, úgyhogy várhatóan a mi kölcsönadott Umar Sadiqunk fog kezdeni befejező csatárként. Mögötte ott lesz két másik régi ismerősünk, Iago Falque és Ljajic személyében. Tavaly a spanyol már beköszönt nekünk, egy döntő jelentőségű duplával, amikor a Torino 3-1-re elkente a szánkat, az idén jó lenne ha jobban odafigyelnénk az „exjeinkre”. Na meg ott lesz egy másik régi ismerősünk, a kiváló Burdisso, aki 131-szer játszott a Rómában és aki vasárnap várhatóan a kispadról fog kezdeni.

A mi „néhai” Iago Falquénk… Most azért valaki figyeljen már rá!

Egy ideje Mihajlovic alkalmazkodott a rendelkezésére álló kerethez és átállt 4-3-3-ról a 4-2-3-1-re. A kapuban ott a rutinos Sirigu, előtte De Silvestri, N’Koulou, Moretti és Molinaro. Középen Rincon és Baselli fogják biztosítani az összeköttetést a védelem és a Iago Falque, Ljajic és Niang hármas között, legelöl pedig a már említett Sadiq. Belottin kívül, aki a térdszalag sérüléséből lábadozik, még sérültek Lyanco és Obi. Tehát még egyszer, szépen lemásolva egy olasz honlapról, a Torino várható kezdője:

Torino (4-2-3-1): 39 Sirigu; 29 De Silvestri, 33 N’Koulou, 24 Moretti, 3 Molinaro; 88 Rincon, 8 Baselli; 14 Iago Falque, 10 Ljajic, 11 Niang; 99 Sadiq.

Mi meg szinte még ki sem hevertük az angliai utazás fáradalmait, már itt is van a következő túra. Jó ez az európai kupaszereplés, de gondolom másoknak is feltűnt, hogy mindenhol egyre több a sérült focista. Ha nem fognak változtatni a mostani rendszeren, a 3-4 naponta lejátszott meccsekkel, akkor a focisták fogyóeszközök lesznek.

Moreno most valószínűleg bizonyíthat.

Folyamatosan válságban van valamelyik csapatrészünk, visszatért Defrel és Schick, erre most éppen a középső védők vannak soron. Manolas ugyebár előreláthatólag november közepén fog visszatérni, a mai utolsó edzésen pedig Fazio is lesérült, a bal bokájára panaszkodott, ami már elég rossz állapotban volt szerdán Londonban is. A lényeg, hogy a Torino ellen nem fog tudni játszani és várhatjuk a híreket, hogy mikor térhet majd vissza. Szóval minden bizonnyal Moreno fog kezdeni a védelem közepén, párban a mostanában szerencsére elég jól szereplő Juan Jesusszal és reméljük a legjobbakat.

Ezen kívül szerencsére most mindenki hadra fogható (a szokásos Emersonon kívül, aki még egy darabig ellesz a térdszalagjával). Az olasz médiában, a szakértők több poszton is bizonytalanok a kezdőnkkel kapcsolatban, egyrészt ott van a szárnyak kérdése, El Shaarawy, Perotti és Defrel is játékra fogható és ráadásul Florenzi is feljebb léphetne a jobb szélre. Másrészt ott a középpálya kérdése is, itt elsősorban Pellegrini és Strootman között kéne választani. Mindenesetre itt egy tipp a Roma kezdőjére is, egyenesen az egyik olasz honlapról:

Roma (4-3-3): Alisson; Florenzi, Hector Moreno, Juan Jesus, Kolarov; Pellegrini, De Rossi, Nainggolan; Perotti, Dzeko, El Shaarawy.

Lehet, hogy Bruno Peres nem fog játszani a múltja ellen?

Kár, hogy Totti már nem játszik… Tudom, minden meccs előtt el lehetne mondani,” kár, hogy Totti kiöregedett”, de most az olasz média felhánytorgatta, hogy a Capitano a Torino ellen szerezte az utolsó gólját a Serie A-ban, tizenegyesből 2016 szeptember 25-én. Meg ott van az a legendás duplája is a Torino ellen, a 2015/16-os szezon vége felé, amikor két és fél perc alatt megfordította a meccset. De ez van, Totti már „felnőtt”, most már a vezetőséget erősíti és a csapatunknak papíron nélküle is elég erősnek kéne lennie, hogy elbánjon a gránátvörösökkel.  Ennek megfelelően a fogadóirodák oddszai szerint is a Roma a meccs esélyese.

Erre jó emlékezni!

Fontos meccs előtt állunk, hiába vagyunk papíron jobbak a Torinónál, félretéve az elmaradt meccsünket, a bajnoki tabella szerint csak két pont a különbség a csapatok között, ha még szeretnénk elérni valamit az idei bajnokságban, akkor ezt a 3 pontot is be kéne húzni. És meggyőződésem, hogy erre meg is van minden esélyünk, mert szerintem ennyivel jobb a csapatunk, szerintem ez is rajtunk fog múlni. Szóval vasárnap délután Torino-Roma (élő közvetítés 14:40-től a DigiSport1-en) addig is forza Roma mindenkinek!