Három hét után folytatódik a bajnokság

Miután az olasz BL csapatok közül egyedüliként sikerült pontot szerezni – egy küzdelmes meccsen -, ma este a Serie A-ban kell helytállni. A bajnokságban három hét után szerepel újra a Roma, hála a genovai viharoknak, így kötelező megszerezni a három pontot, hogy ne maradjunk le teljesen az élmezőnytől. Az ellenfél az újonc Hellas Verona lesz.

Képtalálat a következőre: „roma hellas verona”

Mozgalmas és sűrű hét volt, az események nem lassítottak le az Atletico elleni meccs után. A sajtó szokását megőrizve úgy írt a Roma háza tájáról, mintha nem is tudom, kikaptunk volna Harkovban, esetleg 3-0-ás vereséggel kezdtük volna az európai kupaszezont. Nainggolan, Dzeko és Pallotta is beleálltak Di Francescóba, jóllehet, ők maguk tudták meg ezt legutoljára, sőt, egy kicsit meg is lepődtek. Persze teljesen jogos minden vád, hiszen az ellenfelünk az utóbbi 4-5 év egyik legsikeresebb, legjobb csapata volt, a kétszeres BL döntős Atletico Madrid.

Akadnak azért megnyugtató hírek is, a legjobb például Florenzi visszatérése. 325 napot vártunk rá, de majd’ egy évvel, és két operációval később végre a kezdőben kap helyet. Legalább annyira várjuk, hogy láthassuk a kedvencünket, mint egy római derbit. Rajta kívül is variálhat Di Francesco, a sajtótájokaztatón azt mondta, Cengiz is könnyen a kezdőben találhatja magát, de többen oda várják El Shaarawyt, Gonalons-t, Pellegrinit is.

Képtalálat a következőre: „alessandro florenzi il bello di mamma”
A Mama kedvence kezdeni fog.

Eddig nem sokat kísérletezett a kerettel Di Francesco, ami érthető, három nehéz ellenféllel kezdett a Roma, és azokat az embereket játsszatta, akikben legjobban megbízott, ám ma és szerdán alkalma nyílik a rotálásra. Az Atletico ellen De Rossi nagyon elfáradt a végére, és az edző szerint a legnagyobb problémánk a fizikai kondíció hiánya. Pellegrinivel egy támadóbb szellemű középpályás szerepelne, így talán jobb összeköttetés lenne a középpálya és a támadók között. Dzeko az Atletico ellen nagyon elszigetelve érezte magát, ezen most javítani kell. A kezdőket illetően én a Corriere Della Serának hiszek, és Alisson; Florenzi, Manolas, Jesus, Kolarov; Nainggolan, Gonalons, Pellegrini; Under, Dzeko, Perotti tizenegyet várok, de nem lenne meglepetés az sem, ha Perotti helyett El Shaarawy játszana.

A Verona még mindig egy nagy pofontól szédeleg, egy hete a szintén nem túl acélosan kezdő Fiorentinától kaptak ötöt, ám Pecchia szerint egy teljesen más játékot láthatunk tőlük, a múlt héthez képest. Taktikailag variálhat egy kicsit, de a keretük nem engedi meg a nagyobb rotációt. Külön kiemelte, hogy jobb teljesítményt vár a rutinosabb játékosaitól, amiből van is neki bőven, Caceres, Hertaux, Pazzini, Romulo is a kezdőben kaphat helyet, csak úgy, mint Garcia szenvedő második szezonjának egyik – talán egyetlen – kellemes emléke, Daniele Verde is. Régi római barátunk, Cerci viszont sérülés miatt nem lép pályára.

Sokat nem kellett várni, hogy kikezdjék az újságírók, akik addig a legtehetségesebb olasz edzőnek tartották.

Ahogy a madridiak támadásait, úgy a sajtó hangulatkeltését is állni kell. Három kötelező mérkőzés jön a bajnokságban, ha a Verona, a Benevento és az Udinese ellen sikerülne kilenc pontot szerezni, netalán a BL-ben verni a Qarabagot, esetleg megnyugodhatnának a kedélyek. A legfontosabb, hogy a csapat és az edző között kialakuljon az összhang, az alapokat ma 20:45-kor elkezdhetik letenni közösen.