Sampdoria-Roma, a BL előtt

Végre vége a válogatottszünetnek, és tényleg elkezdődik a szezon, igazi nagy dózisban. A Roma is kemény hetek előtt ál, ahol három-négy naponta követik egymást a meccsek. Szombaton a Sampdoria otthonában kell begyűjteni a három pontot.

Képtalálat a következőre: „sampdoria-roma”

Az a helyzet, hogy a Sampdoria eredményesebben kezdte a bajnokságot, az első fordulóban az újonc Beneventót, két héttel ezelőtt pedig a meggyengült Fiorentinát verték a kékek, többek között Quagliarella három góljának köszönhetően. Pedig a nyáron gyengülni látszott az amúgy is elég átlagos keretük, Schickért már mi szoríthatunk rekordnagyságnyira, Murielért a Sevillát gombolták le 20 millióval, Skriniart pedig az Inter szerezte meg 23-ért. Az érkezők ehhez képest nem sok pénzt vittek, a legdrágább újonc az ellenünk minden bizonnyal mesternégyest szerző Caprari a maga 12 milliójával, rajta kívül egy régi Serie A-s ismerős, Gaston Ramirez, Murru és Strinic a nagyobb nevek.

Az első két fordulóban a Samp elöl és hátul is mutatott izgalmas elemeket, csak úgy, mint a Roma. A jobb eredményeik dacára relatíve nem érzem, hogy jobb formában lennének, főleg, ha figyelembe vesszük az ellenfeleiket is. Giampaolo egy olyan 4-3-1-2-es rendszerben játszatja a csapatát, amilyet többnyire mi is látni szeretnénk a Romától Schickkel és Dzekóval elöl, a Ramirez-Caprari-Quagliarella hármasra pedig az eddigiek alapján oda kell majd figyelni. A várható kezdőjük Puggioni; Sala, Silvestre, Reggini, Strinic; Praet, Torreira, Barreto; Ramirez; Quagliarella, Caprari.

A Roma rekordigazolása.

Ami a Romát illeti, vannak jó és rossz hírek egyaránt. Schicket például biztosan nem láthatjuk volt csapata ellen, mert gyorsan összeszedett egy kisebb izomsérülést – ha nem tudnánk, hogy tilos, azt is hihetnénk, hogy a régen a Vasas által gyakorta alkalmazott, ellenünk nem játszhat kitételt vetették be. Reméljük, keddig összeszedi magát a Giampaolo által Cassanóhoz hasonlított csatár, mert állítólag nagyon jól teljesített az edzéseken. Ami változás lesz az előző fordulóhoz képest, az az, hogy a jobbhátvéd poszton egy arra alkalmas embert fogunk látni, Di Francesco szerint akár Peres, akár Florenzi készen áll a kezdésre. Alighanem a brazil játszik majd azon a poszton, mégiscsak kevesebbet hagyott ki, mint az újdönsült Capitano Futuro. A középpályán számíthatunk Gonalons debütálására, lévén De Rossi széthajthatotta magát Ventura forradalmi, két fős középpályáján a spanyolok és Izrael ellen. Ha elgondoljuk, hogy Verrattival ketten (nem)állták a sarat Insigne, Immobile, Belotti és Candreva mögött, ráférhet a pihenés.

Ami a csatársort illeti, a sajtó már megpendítette, hogy jobboldalon El Shaarawy kezdhet, de Di Francesco a mai sajtótájékoztatán lehűtötte a kedélyeket, miszerint anno azt nem hitte senki, hogy Defrel tud középcsatárt játszani, aztán lám, mégis. Azt nem említette, hogy akkor mit gondoltak az ő posztjának, mert Rómában meg a szélsőjátékát kérdőjelezik meg. Az Inter ellen mindenesetre sokat melózott védekezésben, és amikor El Shaarawy állt a helyére, többek között ezért is esett össze a jobboldalunk. A Sampdoria ellen, egy valódi jobbhátvéddel a háta mögött, fegyelmezettebb játékkal viszont én őt látnám szívesebben.

Képtalálat a következőre: „Alessandro Florenzi Chapecoense”
A Chapecoense ellen látszott, hogy a technikájából nem vesztett.

Kedden az Atletico Madridot fogadja a Roma, és utána is sűrű a program, viszont könnyebbnek igérkező meccsekkel, így nem gondolom, hogy nagy pihentetést látunk már a Samp ellen. Hiába nehéz, ez egy kötelező feladat Di Francescónak, hogy bebizonyítsa, az Inter ellen látott pozitívumok már egy folyamat eredményei voltak, és nem kell egész szezonban úgy szenvedni, mint az Atalanta elleni meccs nézése közben.

ACHTUNG: Bizonyos hírek szerint viharveszély miatt egy későbbi időpontban lesz a meccs, ám hivatalos forrásból még nem olvastam ilyet.

UPDATE: A meccs sajnos elmarad.