Di Francesco: „Igazi labdarúgó csata várható”

Megkezdődik a BL menetelés, az első játéknapon érdekelt az AS Roma. Ráadásul talán a csoport legnehezebb ellenfele látogat kedd este az Olimpicoba. Ehhez hozzávehetjük még azt az előnyt/hátrányt, hogy a hétvégi Sampdoria elleni bajnoki elmaradt, szóval két tétmérkőzés után jöhet az első kimagasló erőpróba.

Okozzunk fejtörést!

Igyekeztem a felvezető előtt a legtöbb időt kivárni, és a lehető legalaposabban körüljárni a témát. Kezdve a tegnapi sajtótájékoztatótól a hétvégi Valencia – ATM rangadón át a játékosok állapotán keresztül egészen a spanyol sajtó visszhangig tüzetesen kerestem azokat a felületeket, ahol fogást lehet(ne) találni a spanyolok egyik legszínvonalasabb alakulatán.

Bevallom férfiasan, kevés ilyen terület van. Bitang jó csapat ez az Atletico, kár lenne tagadni. Persze, a Bajnokok Ligája főtábláján előfordulnak hasonló erejű alakulatok, de véleményem szerint a Simeone által dirigált Madrid a végső győzelemre is esélyes. Pont. Ez a beharangozó nem esélylatolgatásokról szól majd, inkább a tényekre hagyatkozva nézzük át a két csapat jelenlegi állapotát, és ebből vonjunk végkövetkeztetést szűk nyolc órával a kezdés előtt.

Komoly szakmai feladat előtt EDF

Ami egyértelmű, és a vak is láthatja, a Manzanares folyó partján komoly munka folyik. Tudatos, évek, lassan évtizedek óta konzekvensen előre gondolkodva, stabil hátteret teremteve várják el az eredményeket. Joggal. Bajnoki cím, EL győzelem, Bajnokok Ligája döntő, európai-szuperkupa cím, spanyol kupa serleg mind került már Simeone munkája kapcsán (2011-óta) a vitrinbe. Megsüvegelendő mutatvány. Ráadásul aktuális fenegyerekük, az EB gólkirály Griezmann megtartása és az argentin tréner szerződéshosszabbítása mind afelé mutat, hogy további, komoly célok állnak még a társaság előtt.

Ebbe kellene ma este belerondítani Di Franceso társulatának. Hogy erre milyen esély van, nem tudom megmondani, az biztos, hogy a szurkoló azt mondja bennem; pontszerzésre igenis jók leszünk ma Európa egyik legjobb csapata ellen, akár még egy picit többre is. Racionálisan nézve túl sok sansz nincs. A kimaradt bajnoki bár több pihenést tett lehetővé a srácok számára, sőt EDF elmondta a sajtótájékoztatón, hogy plusz napjuk maradt felkészülni a nemzetközi meccsre. Viszont gyorsan hozzátette, hogy minden ilyen előny relatív. Mélységesen egyet értek.

Egy másik lehetséges kezdő

Sérültjeink felépülőben. Florenzi ma már a padon ülhet, Schick hamarosan visszatérhet. Ami a kezdő tizenegyet illeti, nagy meglepetések véleményem szerint nem lesznek. Alisson, Kolarov – JJ – Manolas – Bruno Peres, Nainggolan – DDR – Strootman, Perotti – Dzeko – Defrel hadrendre voksolnék. Most előnyt kovácsolhatunk a védekező felfogású középpályából, és ha az Inter ellen látottak újra pályára tudnak kerülni, azaz képes lesz a csapat megvalósítani azt, amit ott egy órán keresztül megtett, szégyent biztosan nem vallanak majd.

Sokkal optimistább nem tudok lenni, nézzétek ezt el nekem. Remélem rám cáfol kedvenc csapatom. Az Atletico a Valencia vendége volt szombaton. Igen jelentős pihentetéseket eszközölt Simeone, tudván, hogy a római meccseken dőlhetnek el a BL csoport fontosabb kérdései. Gondolok itt arra, hogy a spanyolok jobb eredményt szeretnének elérni, mint amire a Chelsea képes lesz Olaszországban. Okos gondolkodás, nem vitás. A Madrid így kezdhet ma este: Oblak, Vrsaljko – Godín – Giménez – Filipe Luís, Koke – Gabi – Níguez – Carrasco, Griezmann – Torres. Annak ellenére bika kis kezdő ez, hogy az idei átigazolásoktól el volt tiltva az Atletico.

Vagány lenne egy ilyen gólöröm ma is!

Szerencsékre a Sport 1 közvetíti a találkozót, és Szaniszló Csaba lesz a kommentátor. A játékvezető Mazic úr, Szerbiából. A többi pedig este, háromnegyed kilenc után kiderül. Hajrá!