Célegyenes

Letudtuk az utolsó trükkös kanyart, a nagy rangadót sikerült gyönyörűen behúzni maradt két kötelező, ami a Napoli elleni menekülésben nagyon fontos lesz, hiszen komolyan pofára eshetünk, de ez előttünk is megtörténhet. Természetesen a remény hal meg utoljára, de számunkra mindegy is miért, a lényeg, hogy megverjük a Chievo Verona-t.

Egészen pontosan a szombaton 6-kor kezdődő meccsen amit majd élőben közvetít a Digisport 1.

Nagy eredmény volt tehát a Juventus legyőzése, de a 3-1-es különbség nagyjából azt is szimbolizálja, hogy melyik csapatnak mennyire volt fontos a találkozó. Most ez még hatványozottabban lehet így, mivel a Chievo számára az egyetlen célt az jelentheti, hogy szépen búcsúzzanak a hazai közönség előtt. Nagyon sok mindent nem lehet elmondani a hazaiakról, a középcsapat mintapéldányai. Nagyrészt a Serie A-ból jól ismert játékosokból álló keret, behúzott kötelezők a kiesők ellen, kevés meglepetés, kiemelkedő játékos vagy ígéretes felfedezett nélkül. Összegészében elmondhatjuk talán, hogy ez az évad nem volt a legjobb az olasz bajnokságok történetében. A kiesőjelöltek többnyire annyira erőtlenek voltak, hogy még az is kétséges lenne, hogy ilyen játékkal fel tudtak volna-e jutni. A középmezőny egy unalmas maszlaggá állt össze, míg a Fiorentina-Milan-Inter hármas többnyire a várakozásokon alul teljesített. Egyedüli érdekességként a Lazio-Atalanta duó által okozott meglepetést lehetne kiemelni, de ezt viszont a hátam közepére sem kívántam szóval ez sem okozott nagy izgalmakat.

Laciékat mondjuk elverték Rómában, csakhogy valami pozitívat is mondjak.

A mi csapatunk sokkal izgalmasabb, itt mindig van valami, szóval inkább nézzük ezt. Leginkább a nyári talányok, edzőviták, beszállingózó pletykák, a Juventus elleni győzelem kiélvezése volt a hét témája. Én mondjuk ezeknél, vagy bármi másnál mind sokkal jobb szórakozást találtam a Szczesny Show formájában, amely négy részének minden pillanata arany. Közben persze a pályán azért zajlik a munka: visszatér két hiányzó(?) a, mint kiderült, nem füvező, de ennek ellenére elszállni hajlamos Strootman, valamint a góllövőlistát két góllal vezető Dzeko, aki talán személyesen a legmotiváltabb most emiatt. Spalletti így tehát a bőség zavarában lehet: visszatért két amúgy alapjátékos, de mindenki aki legutóbb pályán volt fantasztikus teljesítményt nyújtott. Leginkább De Rossi és Parades az, akik megérdemelnék a kezdőben maradást, míg Perotti nem alkotott szerintem akkorát, hogy Dzeko-nak ténylegesen veszélyeztesse a helyét.

Összegészében elmondhatjuk, hogy szépen fejlődött az év során az argentin.

Ezen kívül nagyjából ugyanazt várhatjuk a csapattól mint általában, intenzív letámadás, veszélyes Salah beindulások, sokszor értelmetlen beadások, (többnyire) biztos védelem és egy csipet Dzeko gól. Ahhoz, hogy az átigazolási piacot jó pozícióból várhassuk be kell húznunk ezt a találkozót (is) aztán pedig szurkolhatunk nagy erőkkel az utóbbi hónapokban megtáltosodott Crotone-nak, műveljetek csodát!