50 milliós végjáték

Az előző forduló végén végleg elúszott a bajnoki cím sajnos, de nem dőlhetünk hátra kvázi tét nélküli meccseket elnézegetve, mert a Napoli viszont óriási fogadkozások közepette indult meg a második helyünkért, ami az évünk legalapvetőbb célkitűzése volt. Attól függően, hogy a harmadik olasz csapat bejut-e a play-offból, 40-60 millió euró biztos bevételt jelentene ennek a megszerzése, ami biztosítaná a klub anyagi helyzetét, és mindenképpen csökkentené a feláldozásra kerülő játékosok számát. Szerencsére a Napoli már vasárnap délben pontokat veszített Sassuolo elleni mérkőzésen, így 4 pontra elléphetünk ha behúzzuk a hétfő esti kötelezőt.

69-01

Hétfő este 20:45-től a DigiSport1-en. Reméljük Egri nélkül

 Nincsen nagyon magyarázat arra, hogy miért ma játsszák ezt a meccset, de nagyon nem is számít, pihenhetett a csapat jó sokat, De Rossi felépült, Emerson is majdnem, csak Totti ütötte meg a lábujját az edzésen, így nem tud ott lenni, pedig ilyen meccsen mindig arra gondolok, hogy nagyon hasznos lehetne. A sajtót nem igazán érdekli a meccs, minden Monchi érkezésével, és ezzel kapcsolatban nevekkel, valamint Zeman nyilatkozatokkal van tele. Mondjuk azért azt aláírom, hogy nem az év meccsére készülünk, ennek ellenére nagyon fontos lesz. A legfontosabb feladatunk a góllövés lesz, ami eddig általában ment, ráadásul egy Zeman csapat ellen nem hangzik vészes feladatnak. Ennek ellenére nem szabad leírni az ellenfelet, minden egyes jel egy potenciális katasztrófa felé mutat.

Roma coach Zdenek Zeman, right, applauds with  midfielder Daniele De Rossi after beating Inter

Az öreg mester és az egyik „száműzöttje” legutóbbi időszakában.

Mik is ezek a jelek. A Napoli bukása talán túl nagy nyomást tesz a csapatra, ha visszaemlékszünk a múltban ha a Juventus a meccsünk előtt pontokat hullajtott, a legritkább esetben voltunk képesek ezt kihasználni. Kupáink hiányát alapból is az ilyen meccsek okozzák általában: egy már kiesett csapat elleni elszórakozott, 5 kapufás, 3 meg-nem-adott-tizenegyeses idegölő meccsek. A szokásos extra pedig: a volt romanisták. Itt most van bőven ebből is, ugye az olasz foci cseh szakértőjével kezdődik a lista, a legjelentősebb veszély pedig, a már Inter tulajdon, de Roma nevelés Caprari a legeredményesebb gólszerző, többek között az Olimpico-ban 3-1 után az ő gólja tette szenvedéssé számunkra az utolsó 15 percet.

69-03

Már négy alkalommal került a Pescara-hoz, jövőre talán kicsit sötétebb színekben láthatjuk majd. (csak én hiszem mindig azt, hogy Roma a mezszponzoruk?)

Spalletti is tudja, hogy itt kevésbé a védekezés lesz a fontos (bár mindenképpen tartani kell magunkat hátul is, ha hátrányba kerülnénk, az borzasztó helyzetbe juttatná a csapatot) ezért úgy néz ki, hogy egy támadóbb csapattal állunk ki: Szczesny; Rudiger, Fazio, Manolas, Juan Jesus; Strootman, Paredes; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko. Ezt írják az olaszok, azt kiemelve, hogy egy középpályást áldozhat be Luciano azért, hogy El Shaarawy játszhasson. Pár dolog azért még változhat ezen: Mario Rui-nak szerintem több értelme lenne mint az amúgy nem rossz Jesus-nak, Parades igazából jó döntésnek tűnik a kreativitás miatt, de De Rossi is visszatérhet. A támadók közül pedig az általános kérdés, hogy Perotti vagy a Fáraó. Mindkettő jó és bár Diego jobban tudja megverni az emberét, ami hasznos lenne, nem tartanám rossz döntésnek az olasz játékát sem.

Amennyiben sikerül ezt a mérkőzést behúzni, akkor nagyon fontos lépést tehetünk meg a biztos BL indulás elérése felé, csökkenthetné a csapat körüli bizonytalanságot a nyári időszakra, és sokkal jobb lehetőséget biztosítana Monchi-nak is pénzügyileg.