Jöhet az Empoli

Hosszú szünet után, és egy kiváló posztot követően haladunk tovább. Szombat este az olasz fővárosba látogat az Empoli. Kötelező ujjgyakorlatnak tűnik a „kis” csapat elleni bajnoki, de tudjuk, a kötelezők talán a legnehezebb mérkőzések. Ráadásképp vasárnap Napoli-Juventus összecsapás lesz! Nem kell hangsúlyozni, mekkora jelentősége lenne egy Napoli győzelemnek. De ne szaladjunk ennyire előre, pláne ne más portájára, nézzük inkább micsoda álomország született az elmúlt időszakban szeretett csapatunk körül.

SPALLETTI

Olyan érzésem van olvasva a híreket, mintha minimum két síkra terelődtek volna az események. Folyamatosan cikkeznek a sajtóban a Sevilla sportigazgatójáról, aki már fél lábban a Farkasok táborába igazolt. Hivatalos bejelentésről én még nem értesültem. Ez persze a legkevésbé zavarja a médiumokat és ontják az ordasabbnál-ordasabb kitalációkat. Én legjobban Spallettit sajnálom.

Tovább feszítve az értelmetlen húrokat; egyik síkon már Monchi lehetséges igazolásaival támadják elménk. Szupertehetséges fiatalok aprópénzért. Sokkal mélyebben ebben a témában nem kívánok megmártózni, és neveket direkt nem említek. Viszont további bosszúságra adhat okot, hogy már az új edzőt is nevesítik. Erős iróniával fogalmazva, kiváló mentális hadművelet ez a bajnokság utolsó, reményeim szerint legfontosabb időszaka előtt.

A másik síkon ott van Spalletti és a csapat. Szegény kopasz, bár valóban nem szignózta még következő szerződését, egyértelműen elzárkózik a fent említett gondolatmenet kommentálásától is. Mi mást tehetne? Az ő dolga jelen helyzetben az, hogy az Empoli legyőzésével izgalmassá tegye számunkra a vasárnapi csúcsrangadót. Hiszen egy remélt győzelem esetén a Napoli sokat tehet értünk, és persze saját magáért is.

Bízom benne, hogy DDR higgadt marad
DDR sérüléssel bajlódik

Sajnos ezen túl is van feladat bőven. Kedden már kupavisszavágó, ráadásul igen szorult helyzetből, de talán ultrákkal megtámogatva léphetünk pályára. Ez a következő feladata a tar mesternek. Addig viszont ott az „iparos” Empoli. DDR deréktáji fájdalmai miatt biztosan kimarad. Így újra szerephez juthat majd Grenier, mivel Strootman szintén pihenőn van sárgalapjai miatt. Mellett Paredes játszat középen. Lényegi kérdés még, hogy Perotti újra a padon kezd-e, véleményem szerint igen.

Salah és Ninja támadó feladata szükségszerű, viszont az ék Dzeko lesz vagy Sárika? Ha figyelembe veszem, hogy kedden létfontosságú kupaelődöntő következik, vélhetően a bosnyák kap egy leheletnyi pihenőt. De ez csak az én okoskodásom, nyilván nem látok bele Spalletti fejébe. A védelem adott, Rüdiger-Fazio-Manolas hármas személyében. Apropó, Manolast 40 milláért vinné az Inter, nem semmi, de majd a mercato alatt kommentálom. A kapuban pedig a Juventus élénk érdeklődését kiváltó Szczesny lesz.

Paredes meccse lesz?
Paredes meccse lesz?

Vendég oldalon várhatóan egy 4-3-1-2 hadrendre lehet számítani; Skorupski – Laurini, Bellusci, Barba, Pasqual – Krunic, Buchel, Croce – El Kaddouri, Marilungo, Maccarone. Skorupski figyelemre méltó teljesítménye adhat okot az aggódalomra, számos mérkőzésen kápráztatta el védéseivel a nagyérdeműt. Ráadásképp az olasz fővárosban, a Roma ellen művelni mindezt talán még motiválóbb lehet. Bízzunk benne, hogy nem lesz igazam.

A sípot Massa fújja majd, a mérkőzést pedig a DigiSporton megnézhetitek. Tavaly októberben egy kövér 0-0-ra futotta a Stadio Carlo Castellaniban. Most kiemelten fontos lenne a győzelem, hátha a srácok is átérzik mindezt!