3in1

Egy meccs

Egy elődöntő

Egy Derby

Lazio v AS Roma - Italian Serie A

Spalletti mostanában tarol a sajtótájékoztatóin, hihetetlenül kezeli az öreg amikor szembe mennek vele: legyen az a „sok tizenegyes” emlegetése, vagy a szurkolók verbális bántalmazása, ő mindig talál valami kreatív reakciót. Most is az ő szavai alapján tudtam megkezdeni ezt a felvezetőt, és hát miért is ne? A csapat fantasztikusan teljesít már nagyon régóta, öröm nézni őket, igazi Magica van a pályán, és ebben hatalmas szerepe van a Misternek. Most pedig jön 7 napon belül a harmadik meccs, a harmadik kiírásban: Coppa Italia elődöntő, a Lazio vendégeként.

62-02

Egy olyat mint „Villarrealban”

A csapat, bár sokat játszik, talán felkészültebb nem is lehetne erre a találkozóra, a formát tekintve. Múlt hét csütörtökön sokan pihentek, és bár az Inter ellen nem volt nagy rotáció, mégsem gondolnám, hogy ez problémát jelentene. Kapusposzton van két fantasztikusan teljesítő játékosunk, a védőinket nem hinném, hogy túl gyakran kéne „cserélgetni” (és mindenki kapott pihenőt az elmúlt két hétben) a középpályán De Rossi és Strootman játszottak, de előtte mindketten kaptak 1-1 szabadnapot Parades jóvoltából. A széleken Emerson, bár sérülés miatt, de kihagyta a vasárnapi meccset, most mindenki a kezdőbe várja. Dzeko, Nainggolan szintén pihent múlt héten, akik a legfáradtabbak lehetnek, az a jobb oldalunk: Peres és Salah alternatíva hiányában nem hagyhatnak ki egy teljes meccset, de mindketten kapnak pár percet a találkozók végén, hiszen általában megengedhetjük magunknak ezt a luxust. Spalletti nagyon okosan használja a rendelkezésére álló keretet, ami egyébként nem is gyenge. Ennek köszönhetően is, az elmúlt időszakban a sérülések is elkerültek minket, továbbra is csak szegény Florenzink a hiányzó, így olyan komoly problémáink vannak, minthogy Perotti, El Shaarawy és még Juan is, hiába tudjuk, hogy jók, de egyszerűen nincs akit ki tudnának szorítani.62-03

Nincs pihenés, az Inter után egyből edzés.

Kell beszélni természetesen az ellenfélről is, a Lazio a Serie A-ban az ötödik helyen áll jelenleg, és a Genoa-Inter pároson keresztül jutottak az elődöntőbe. Meglepően jól teljesít a csapat, hiszen mint ahogy megszokhattuk, nem egyszerű Lotitoéknál az élet, a szezon kezdete előtt sokáig nem lehetett tudni, hogy ki lesz az edző. Végül a nagy káosznak véget vetve kinevezték Simone Inzaghi-t, aki a Lazio utánpótlásából érkezve kellemes meglepetést okozott a szurkolóiknak: nem csapnivalóan szarok. Immobile (14) és a fiatal Keita (7) gyártja a gólokat, leginkább Anderson és Lulic gólpasszaiból (8 és 5) míg egy erős középpálya: Savic-Biglia-Parolo szintén erősen kiveszi a részét a góltermésből. Hátul sem állnak rosszul, 29 gólt kaptak a bajnokságban, annyit mint a Napoli, mindössze 6-tal többet mint mi, abszolút beleillenek a negyedik helyért küzdő Atalanta-Inter-Milan vonalba, sőt jelenleg úgy néz ki komoly esélyük is van megnyerni ezt a versenyfutást.

62-04

Sajnos nem gyönyörködhetünk majd benne holnap este.

Most pedig, hogy amennyire tudtam, tisztességesen bemutattam a madarászokat, nézzük, hogy mik is az okok amiért feltétlenül el kéne taposnunk őket. Elsősorban, mert a Lazioról van szó persze, de most ettől eltekintve nézzük meg. 2 alapjátékost hiányolniuk kell majd az erősen „sárgavonzó” játékuk miatt. Kedvenceink, Radu, Lulic és még a jobbhátvéd, Patric sem lehet ott. Mellettük Marchetti a nagy hiányzó, aki sérülése miatt nem játszhat, őt a fiatal albán Strakosha helyettesíti. Jó hír lehet, hogy az őszi meccs hőse, Wallace a cselmester azonban megint megmutathatja tehetségét.

62-05

A legutóbbi meccsről. Csinos volt az a mez, kár, hogy csak egyalkalmas.

Az elmúlt pár meccsüket figyelembe véve sem tűnnek túl acélosnak: még mi gyönyörű játékkal gurítjuk a négyeseket, addig ők megverték a már egy ideje bokszzsák szerepet betöltő Udineset és Empolit, valamint kikaptak a Chievotól. Úgy általában az Atalanta-n kívül, akiket oda-vissza elintéztek, a jelenlegi 9. helyezettnél előrébb lévő csapat ellen nem tudtak nyerni. Összegészében bár nem egy gyenge Lazio ez, és ugye a derbykre mindenféle kliséket el lehet sütni, hogy ez nem hasonlítható semmi más meccshez, de a célnak mindenképpen az kell lenni, hogy lerendezzük ezt a párharcot is gyorsan. Hengerel a csapat, tapossuk el a madarászokat is.