Megint Samp

Az olasz kupás időszak érdekessége, hogy valahogy mindig úgy jön ki, hogy pár meccsen belül találkozunk kétszer is az aktuális ellenféllel, visszavágó híján persze a bajnokságban. Különben elég kellemes dolgunk lenne egy 4-0 után, de mivel továbbra is loholni kell a Juve nyakában, természetesen megint egy kötelező 3 pontról beszélhetünk.

58-01

Vasárnap 15:00 DigiSport2

Ha valaki van olyan mazochista, hogy követi a csapat körüli híreket az átigazolási piaccal kapcsolatban, az tudhatja, hogy hosszú tárgyalások eredményeként sikerült végre megszerezni a 26 éves francia játékost: Defrelt Grenier-t. Gyakorlatilag semmit nem lehet tudni a róla, mivel az elmúlt 3 évben szinte alig játszott, idén is mindössze egy 77 percnyit töltött a pályán. Előtte nagy tehetségnek kiáltották ki, de rengeteg sérülése volt, ami eléggé visszavetette a nagyon ígéretesnek induló karrierjét. Mindenképpen egy kreatív, támadó játékosról van szó, amire nagyon nagy szüksége van jelenleg a csapatnak. Talán leginkább Nainggolan cseréjeként kaphat majd lehetőséget, de mindenképpen hozzáad egy kis változatosságot, és „mélységet” a középpályához, és ha sikerül elkerülnie a sérüléseket, akkor még meglepően jól is járhatunk vele. Persze nem az EL meccseken, azokon nem játszhat…

58-02

Grenier az új hetes. Reméljük teljesítményben is úgy pótolja majd a szám előző birtokosát, mint amennyire a posztjaik megegyeznek.

A Sampdoria szempontjából biztosan fontosabb lesz ez a mérkőzés mint a legutóbbi kupameccs, hiszen akkor jó pár kulcsjátékost pihentettek, a bajnokságban azonban hajtaniuk kell, mivel nem szerepeltek túl fényesen. Legutóbb is vereséget szenvedtek, és bár a kiesőzóna jelenleg a 3 mélyen alul teljesítő csapatnak köszönhetően nem fenyegeti őket, Ferrero „Make Sampdoria great again” szintű ígéretei azonban ha lehet még távolabb vannak. Az elmúlt 2 hónapban mindössze kettő döntetlent tudtak összeszedni, a hasonlóan teljesítő Udinese, és Empoli ellen. Bár a csapatban több játékos is ért a gólszerzéshez, mint Muriel, Quagliarella, Schick, az elmúlt 7 meccsen mindössze 3 gól áll a nevük mellett, pontot pedig eggyel sem értek el. Ez egy biztató jel, főleg a védelmünk idei teljesítményét figyelembe véve, már csak elöl kell megoldani, hogy legalább egy ziccer bepattanjon valahogy.

58-03

Bennük megint bízhatunk (mondjuk nem Barella-ban, az, hogy ő mit csinál, az ezen a blogon keveseket mozgat meg gondolom)

Pont az ilyen meccseken lehet hasznos Grenier, aki jó pontrúgásaival, (khm Totti) nagyszerű hosszú indításaival (khm Totti) egy pillanat alatt megváltoztathatja a játék menetét. Persze azért vannak problémák is, nem feltétlen bírja a komoly fizikai megterhelést, (Totti khm) és bár senki sem tökéletes, jobb lenne ha talán ő maga is gólveszélyesebb lenne (khm… áh most már úgyis értitek).