Lendületben

Az elmúlt egy hétben 3 pontot faragtunk a Juve előnyén, simán továbbmentünk a kupában, úgyhogy joggal feltételezhetem, hogy minden romanista izgatottan várja a mostani fordulót, tekintve, hogy míg mi hazai pályán fogadunk egy középcsapatot, addig a riválisaink egymással játszanak.

57-01

Vasárnap 20:45 DigiSport1

A forduló legnagyobb meccsei a Milan-Napoli, és a Juventus-Lazio lesznek, ahol két üldöző csap össze, valamint a listavezető megint egy olyan csapat otthonába látogat, ahol van esély a pontvesztésére. Mi ezeken a meccseken igazából bármilyen kimenetellel elégedettek lehetünk, azzal a feltétellel, hogy vasárnap este ki is használjuk az adódó lehetőségeinket, és megint nyerünk. Az ellenfél a frissen feljutott, de amúgy Serie A alaptagnak számító Cagliari lesz, akikről nagyjából azt tudom elmondani, mint egy hete az Udinese esetében: stabil középcsapat, sok ismerős, olasz fociban jártas játékossal. Egyedül a tapasztalt, ismert edző hiányzik, Rastelli mindössze 48 éves, első szezonja az első osztályban edzőként, de abszolút korrektül teljesít a szárd csapat élén.

57-02

Nagyon nagy meglepetéseket nem szolgáltat egyébként a csapat, a kivétel talán pont ellenünk volt, amikor felálltak 2 gólos hátrányból, lopva ezzel tőlünk két nagyon értékes pontot. Idegenben egyébként kifejezetten gyengén teljesít a csapat, csak a Crotone szerepel náluk rosszabbul ilyen tekintetben. Az egyetlen győzelmüket az Inter otthonában szerezték egyébként, tehát azért oda kell majd figyelni rájuk. Rastelli nagyon bizakodóan nyilatkozott a mérkőzés előtt, elmondta, hogy a legnagyobb problémája, hogy kit ültessen a padra, mert annyira jó mindenki, hogy legszívesebben mindenkit játszatna, és hogy igazából mennyire nagyon jól is szerepeltek ők idén. Reméljük ez a kellemes megelégedettség áthatja majd az egész csapatot, és jóllakottan mennek majd ki az éhes farkasok elé.

57-03

A Roma történetének egyik legnagyobb „elsüllyedt költsége” nagyszerűen szerepel új csapatában.

Borriello-n kívül még régi ismerősünk Tachtsidis, aki bár egyelőre nem futott be akkora karriert fociban, mint mássalhangzó torlódásban, azért már évek óta a calcio egyik alapembere. Az első számú gólveszély a fentebb látható csatár, de oda kell majd figyelni Farias-ra és Sau-ra is. A legnagyobb osztogató Di Gennaro az 5 gólpasszával, ő azonban sérülés miatt biztosan kihagyja ezt a meccset. Hiányozni fog még az egyik alapember, Padoin, valamint Capuano, aki az előző meccsen kapott pirosat. Nem tűnik tehát egyáltalán lehetetlen feladatnak a Cagliari legyűrése. A biztos védelmünknek nem kéne, hogy problémát okozzanak, valamint elöl is elégnek kéne lenni a csapatnak, hogy legyűrjék a védelmet, és Rafael kapust.

57-04

Kellemes dilemma: melyikük kezdjen?

Spalletti együttese egyre jobb formában, és a korábban komoly problémának jelentkező „rövid kispad” jelenség is kezd enyhülni. Perotti visszatért a sérüléséből, de El Shaarawy is nagyszerűen játszott hét közben, talán Dzeko is megtalálta megint a góllövő cipőjét. A védelemben is az a probléma, hogy kik játszanak: a Manolas-Fazio duó mellett mind Jesus, mind Rüdiger megérdemelné a kezdőbe kerülést, de valószínűleg a német kapja majd meg a lehetőséget. Jobb oldalon még mindig csak Bruno Peres elérhető, középen pedig a De Rossi Strootman páros a legvalószínűbb. A csapat magja azonban továbbra is, sőt egyre inkább Nainggolan, aki egyszerűen kirobbanó formában van. Rég volt ekkora klasszis a csapatunkban. Talán annyira kiemelkedik, mint Enrique Roma-jában De Rossi, vagy előtte bármikor Totti. Öröm nézni a játékát, és a legszebb az egészben, hogy nem is aggódok, hogy elmegy valamikor, mert annyira látszik rajta, hogy egy igazi római gladiátorrá vált.

57-05

(csak a piramisokat érteném a képen)