Újabb 1-0-ás győzelem

Elég volt a „belga ninja” villanása, hogy Genova után Udinéből is elhozzuk a három pontot.

Orom Udinese-Roma

A Rómában sok volt a hiányzó, Rüdiger és De Rossi kisárgultak, Perotti lesérült és  Salah meg „Afrika-kupázik”. Jó hír is volt, Manolas visszatért, legalábbis amíg el nem adjuk, már ha a sajtóban olvasható értesülésekre hallgatunk, amitől azért én egyelőre óva intenék mindenkit. Tehát a középpályán Paredes kezdett, elől meg El Shaarawy kapott lehetőséget, a szokásos Dzeko mellett.

Így álltak fel a csapatok:

UDINESE (4-3-3): 1 Karnezis; 37 Faraoni, 5 Danilo, 30 Felipe, 3 Samir; 6 Fofana, 26 Kums (73′ Ewandro), 14 Jankto (52′ Perica); 10 De Paul, 9 Zapata (69′ Hallfredsson), 77 Thereau

ROMA (3-4-1-2): 1 Szczesny; 44 Manolas, 20 Fazio, 3 Jesus; 13 Peres, 5 Paredes, 6 Strootman, 33 Emerson; 4 Nainggolan; 92 El Shaarawy (62′ Totti), 9 Dzeko

A Roma rögtön az elején átvette a kezdeményezést és Dzeko alig 2 perc után ott találta magát Karnezis kapus előtt, sajnos lesen is volt. Pár perccel később jött a Roma első igazi helyzete, Nainggolan gyönyörűen szerezte meg a Paredes által passzolt labdát és továbbadta El Shaarawy-nak, akinek a lövését káprázatosan védte Karnezis.

Az Udinese csak nézte a Roma játékát és a fővárosiak a 12. percben meg is szerezték a vezetést. Peres Strootmannak passzolt, a holland pedig gyönyörű labdát adott Nainggolannak, aki kapásból  megszerezte a Roma vezető gólját, egy szemet gyönyörködtető akció végén.

Radja goal Udine

Aztán következtek Dzeko helyzetei, először a 16. percben majdnem szerzett egy gólt 20 méterről. Majd a 18. percben kaptunk egy tizenegyest, miután Faraoni kézzel nyúlt a labdába és Perotti hiányában a bosnyák csatár volt az ítéletvégrehajtó, de ma úgy döntött, hogy gól helyett inkább kirúgja a labdát a stadionból és tényleg, azóta is keresik a labdát..

A kihagyott tizenegyestől megjött az Udinese harci kedve, a Roma meg implodált. A 22. percben Szczesny egymás után kétszer is megmentette az eredményt, Felipe és De Paul lövéseinél. Spalletti közben hiába ordibált a kispadról, a Roma nem találta magát. A félidő hátralévő részében továbbra is az Udinese irányított, a 43. percben Thereau rontott el egy helyzetet. A legvégén pedig Zapata maradt le a labdáról a Roma kapuja előtt, itt az udineiek is szerettek volna egy tizenegyest, mert a helyzetnél Fazio hozzáért a kolumbiaihoz.

Radja Udinese

A második félidő elején nem sok minden történt, Delneri mester becserélte Pericát, Jankto helyett, de megint Dzeko próbálkozott a gólszerzéssel az 53. percben, azonban Karnezis könnyen védett. Nem volt túl magas a ritmus, az Udinese nem igazán talált fogást a Rómán, a félidőben azért picit összekaptuk magunkat. Közben, az elég kiábrándító formában lévő El Shaarawy elrontott egy pár kontrát, a kopasz mesterünk pedig le is cserélte a savonai fáraót és bejött helyette a Capitano. Tehát Totti 2017-ben is pályára lépett, ez zsinórban a 25-ik éve az olasz Serie A-ban! Még egy perc sem telt el a beállása után, amikor Totti kiosztott egy káprázatos passzt Nainggolannak, aki pár lépéssel az Udinese kapusa előtt nem érte el a labdát.

Közben Delneri átszabta az Udinese középpályáját, bezavarta Halfredssont Zapata helyett és így feljebb tolta De Pault. Aztán megint jött a Dzeko show, a 35. percben Karnezis szögletre védte a bosnyák ballábas próbálkozását, utána pedig a csatárunk a tizenhatos közepéről egyes-egyedül fejelt az Udinese kapuja mellé.  Utána megint melléfejelte Paredes passzát, majd Strootman indításából vezethette a labdát Karnezisre, aki természetesen kivédte a bosnyák lövését.

Elsha Udinese

Az Udinese tulajdonképpen csak a 42. percben került helyzetbe, De Paul passzából Thereau próbálkozott, de a szuper formában lévő Szczesny, csak látszólag könnyedén, két ütemben megfogta a labdát. A végén Totti ott tartotta a labdát az Udinese tizenhatosánál, a romanista szurkolók szektora előtt és 3 perc hosszabbítás után le is fújták a meccset.

Tehát elhoztunk 6 pontot Genovából és Udinéből, le a kalappal Spalletti mester előtt! Megint „csak” 1-0-ra nyertünk, ami azt jelenti, hogy a védelmünk nagyon jól muzsikál, évek óta nem volt ilyen! Manolas visszatért és ugyanott folytatta, ahol abbahagyta, a tőle megszokott irammal és agresszivitással. Juan Jesus pedig nem hibázott el semmit, megnyerte a párharcokat, jó ütemben érkezett a megelőző szereléseknél, fogta az emberét, tökéletes volt. De a legjobb védő Fazio volt, aki hibátlanul irányította a védelmet.

A legjobb hír a 6 ponton kívül Kevin Strootman.  A „mosógép” visszatért, már a Genoa ellen is nagyon jó volt, de ha lehet ma még jobb volt. A védekező fázisban szokás szerint nagyot harcolt, rengeteg labdát szerzett, a támadó fázisban pedig cselezett és passzolt mint egy gép. Kiosztott egy fantasztikus gólpasszt a ninjának és megpróbált gólt rúgatni Dzekóval is, de a bosnyák sajnos ma el volt átkozva.

Dzeko Udine

Szerintem még ki kell emelni Nainggolant, aki a csodaszép gólján kívül bejátszotta az egész pályát, meg Szczesny-t, aki hónapok óta folyamatosan remek teljesítményt nyújt és felmerül a kérdés, hogy vajon milyen hihetetlen képességű csodakapusok lehetnek az Arsenalban, ha ezt a Szczesny-t csak úgy kölcsönadták nekünk.

Összességében ma is megérdemelten nyertünk, Spalletti 3/5 védős, harcos kedvű Rómája ma sem hibázott. Talán nem olyan látványos, mint amikor a 4 védős rendszerben „ontottuk” a gólokat, de az eredményesség egyenlőre tagadhatatlan. Miután korábban gondjaink voltak az idegenbeli meccsekkel, most egymás után behúztuk mindkettőt. De nincs sok idő az ünneplésre, csütörtökön már jön is a Sampdoria, vasárnap meg a Cagliari, szóval nem fogunk unatkozni.