Tartani a második helyet

Csak én érzem úgy, hogy ez a 4,( ami inkább valószínűleg 7) pontos előny kicsit demoralizáló? Természetesen várom, és szívesen nézem a meccseinket, de annyira unalmas már a 3. éve lemaradva lenni a Juventus-tól. Szerencsére a csapat ennek ellenére jól teljesített az elmúlt két meccsen, de persze igazuk is van: nem szabad hagyni, hogy a Juve még jobban elhúzzon, és ott vannak az üldözőink is, így nem lehet megállni megállni, továbbra is minden meccs kötelező.

56-01

Most éppen az Udinese ellen a szépen felújított stadionjukban.

Az Udinese-hez látogatni mindig komoly kihívás, tartják a legendák, és bár tényleg nem lesz egyszerű ellenfél, meglepő módon ők jobban teljesítettek idegenben idén, és tapasztalatból mondhatom, hogy például a nagy számban kilátogató magyar Roma szurkolóknak is köszönhetően, közel sem annyira nevezhető „idegennek” ez a terep. Most pedig még a téli időjárás sem okozhat akkora problémát, hiszen egész kellemes idő várható vasárnap délutánra. Az örök Serie A szereplő Luigi Delneri irányította csapat a 10 helyen tanyázik a bajnokságban. Az évet egy Inter elleni vereséggel indították, szintén otthon, de a tavalyi évet egész jó formában zárták, például sikerült megverniük a szárnyaló Atalantát. Igazából az Udinese most egy kifejezetten unalmas csapat. Nagyjából ott van ahol keretérték alapján lennie kell, nincs egyetlen kiugró játékosuk sem, csak egy Delneri által jól összerakott, többnyire jól ismert Serie A-s arcokból álló csapat, ami nem kavar nagy port: többnyire hozza a papírformát a meccsein, bármi is legyen az.

56-02

Thereu a legnagyobb veszélyforrás a 8 góljával.

Megint ott tartunk tehát, hogy az ég világon semmi problémát nem kéne, hogy okozzon az ellenfél nekünk. Ezért okozunk mi magunknak: a jobboldalon továbbra is Bruno Peres az egyetlen offenzív opciónk, de most a változatosság kedvéért Perotti is lesérült, DDR és Rüdiger pedig eltiltott. Így egy érdekes 3-4-2-1-es felállást jósolnak, amiben El Shaarawy bizonyíthat majd Dzeko mögött, Nainggolan balján. A már múltkor is jól teljesítő Juan Jesus szerepel a védelem baloldalán, bizonyíthat tovább. Érdekes még a középpálya, ahol a szélek megvannak, középre viszont Strootman mellé (végre) Parades-t jósolják, természetesen De Rossi eltiltásának köszönhetően, de amúgy is nagyon rég kezdett már meccsen az argentin, sérülése miatt, de a szezon elején mindig nagyon jól működött az, hogyha támadni kellett, akkor ő kezdett.

56-03

Megint lehetne pár ilyen.

A probléma csak ott van, hogy bár egy ez egy erős kezdő, főleg a jól alkalmazkodó játékosainknak köszönhetően ezzel nincs is soha probléma, de megint nem valószínű, hogy sokat tudna majd cserélni a toszkán mester. A padon ott ül Totti, akit mindenképpen jó lenne már látni végre, Gerson, aki az értelmezhetetlen Juventus elleni szereplése óta megint eltűnt, jó pár védő (Seck, Mario Rui, Vermaelen) és két Primavera játékos. Így azért érthető, hogy hacsak nem vezetünk 3 góllal, elég nagy fejtörést okozhat a csapat lendületesebbé, és támadóbbá tétele. Továbbra is a legnagyobb problémánk, hogy alig van pár játékos, akinek van alternatívája, ezzel folyamatos „sérülésspirálban” tartva magunkat. Ez azonban a mostani mercato feladata, ezen a meccsen nem sok lehetőségünk van: akár a Juve befogása, akár a második hely megtartása a cél (de még ha az EL indulás lenne is) az eszköz ugyanaz: Udinében nyerni kell.