Egy ugyanilyet ha kérhetném

Az EL továbbjutás bebiztosítása után most visszatérünk a bajnoksághoz, ahol jelenleg elég reménytelennek néz ki a helyzet a 7 pontos hátránnyal, de fel kell pörögni a húzós decemberre, ami hamarosan jön, Laziostól, Juvéstol, és Milanostól. A Pescara ellen tovább javíthatjuk a csapat hangulatát, a védelem magabiztosságát, és a csatárok formáját.

52-01

Vasárnap este, 20:45 a DigiSport 1-en, garantáltan nem olyan látképpel ami a képen látható.

Megint az a helyzet, hogy ennek a meccsnek nem igazán kéne problémát okoznia. Az ellenfél az egyre inkább lemaradó utolsó hármas része, mindössze 7 pontot szerzett, azt se mostanában, az utolsó 5 meccsén vereséget szenvedett a csapat. Ennek ellenére figyelni kell természetesen, több okból is. Az első, hogy a Roma pont ilyenkor szeret pontot bukni, és egy borzalmas szenvedős meccsen kapni egy gólt, miután 10 ziccert lőtt kapufára/a kapusba Vucinic Lamela Gervinho Salah vagy Dzeko. Remélhetőleg az elmúlt két meccsen 7 gólt kapó védelem hozza majd a formáját, és biztosít annyi lehetőséget a csatárainknak, hogy már matematikailag muszáj legyen, hogy az egyik csak bepattan róluk.

52-02

A Bologna ellen kilőtte magából az összes gólt?

De ha már a lehetőségeknél tartunk, ezeket azért elő kell készíteni, az meg már csak a csapaton múlik. Ebben most biztosan nem lesz benne Manolas, és El Shaarawy, akik készülnek a nagyobb meccsekre izomproblémákkal küzdenek. Ott lesz viszont végre Totti, aki szerintem tökéletesen illene egy ilyen meccsre. Zseniális labdái nagyon kellenek egy ilyen betömörülő csapat ellen, biztos vagyok benne, hogy könnyen megtalálná Dzeko-t.

52-03

Hoztak már össze ők ketten csodálatos dolgokat.

Egyébként nem sok változtatást várok a Plzen elleni csapathoz képest. Emerson tökéletes a baloldalra, mert nem Juan Jesus a támadásokat képes hatékonyan segíteni, valamint így Bruno Peres is játszhat a kedveltebb oldalán. Kíváncsi vagyok, hogy az örök sérült Vermaelen (ja, még itt van, fura mi?) felépülése után esetleg kap-e bizalmat, és ezzel együtt Fazio mondjuk pihenőt. A középpályán Parades mindenképp kell a kreativitás miatt, de kíváncsi vagyok, hogy Gerson kap-e majd lehetőséget. Nem azért, mintha el kéne szórakozni ezt a meccset… közel se! Hanem mert kíváncsi vagyok, hogy van-e annyira jó, hogy megkapja a bizalmat. Elöl esetleg Iturbe lehet megint opció, ha a rotálásról van szó. Vagy inkább valaki a Primavera-ból, talán annak több értelme lenne.

AS Roma Press Conference

A Mister azért figyelmeztetett, hogy veszélyes ellenfél a Pescara.

Mit lehet tehát mondani zárásképp? Muszáj nyerni, hogy próbálkozhassunk tovább. Nagyon csúnyán néz ki az elmúlt 15 év már így is, ha az olasz bajnokokat nézzük, hiába van több esélyünk idén kupát nyerni, egy Pescara-t akkor is meg kéne vernünk, ha a kiesés elkerülése lenne a cél.