Továbbjutás

Egy könnyednek tűnő győzelemmel, csoportelsőként jutott tovább csapatunk az EL következő körébe. Örülünk?

giphy-plzenIgen örülök, hogy nyert a csapat, örülök Dzekó mesterhármasának, örülök Ales Mateju Perrotti csodagóljának, de mégis elsősorban a helyzetkihasználás az amit fő negativumként kell megemlitenem a mérkőzéssel kapcsolatban…

A  kezdeti tapogatózás után  a 11. percben kezdte meg  bosnyák csodacsatárunk a gólgyártást, Nainggolan passza, és némi cselezgetés után, védhetetlenül helyezte a labdát a bal felső sarokba 1-0 !

Roma's Belgian midfielder Radja Nainggolan (C) celebrates with his teammates Egyptian midfielder Mohamed Salah (L) and Macedonian forward Edin Dzeko (R) during the Italian Serie A football match between Roma and Udinese at the Olympic Stadium in Rome on August 20, 2016. / AFP / FILIPPO MONTEFORTE        (Photo credit should read FILIPPO MONTEFORTE/AFP/Getty Images)
                                                          Három passz, három résztvevő…

Azt nem igazán mondhatnám, hogy a cseh csapat játékosait sokkolta volna a korán bekapott gól, hiszen a nem egészen 8 perc múlva már érkezett is a válasz a Plzentől…

Kovarik középre lőtt labdája  Zeman punk fejét találta meg, aki az éppen a  védelmet olaszos gesztikulálásokkal irányitgató Fazio mellett fejelt zavartalanul a hálóba 1-1 ….

A relative gyors gólváltás után kicsit leült a mérkőzés, a Roma továbbra is többet birtokolta a labdát, helyzetek is adódtak,de javarészt a mezőnyben zajlott a játék. 20 perc „birkózás” után fiaink úgy gondolhatták, hogy kevésbé bassza le majd őket Spalletti, ha már az első félidő lefújása előtt megszerzik a vezető találatot, de egy Dzekó bomba, és egy Salah által jegyzett kapufánál többre nem futotta, igy a csapatok 1-1. állással vonulhattak a szünetre.

spalletti_dzeko_je_jucer_bio_ljut_na_mene_180917_193294_big

                                      Ne basszatok már el mindent könyörgöm!!!

A 15 perces orditás szünet után egy agresszivebb felfogásban játszó Roma lépett a pályára de a sorozatban érkező helyzetek ellenére újabb gólra egészen a 61. percig kellett várni. A gólszerző szerepkörét ismét Dzekó vállalta magára, aki Rüdiger beadása után senkitől sem zavartatva bólintott a jobb alsóba. A „római rohamok”  a gól után sem csendesedtek, de amikor a piramisok maradonája már a sokadik kihagyhatatlan helyzetét is kihagyta, ismét a Morva vitézek ragadták magukhoz a kezdeményezés jogát. A 79 percben majdnem pontot mentett a cseh gárda, de hála Alisson hatalmas védésének, majd a 2 perccel később érkező paradés Perotti gólnak, végképp lemondtak az 1 pont megszerzésébe vetett hitükről. Az I-re a pontot végül Dzekó 3. találata tette fel, kialakitva a 4-1. végeredményt.

A statisztikai adatok alapján a Roma 21 alkalommal lőtt kapura, és ebből a kaput eltaláló lövések száma 11 volt, amiből 5-öt a kapus védett, 2 pedig a kapufán végezte. Ezen adatok tükrében azt kell megállapitanom, hogy a 4-1 hizelgő eredmény a Cseh csapat számára….

A meccs negativ hőse ma egyértelműen a sivatagi ember lett, a helyzetkihasználása a béka segge alatt volt, szegény Spallo már a nemlétező haját tépte a mérkőzés vége felé…. Iturbe ezen a mérkőzésen sem váltotta meg a világot, és Bruno Peres sem találja még igazán a tavalyi önmagát…

De hogy ne csak szegény Salah-val, és Iturbé-vel  vitessem el a nem létező balhét, a csapat hátsó taktusa sem muzsikált valami fényesen, és a rengeteg kihagyott helyzetek ellenére idén is ez az a csapatrész ahol a bajnokság elfog menni…. Támadásban, és a középpályán már abszolút azonos szinten vagyunk Rubentusékkal, de amig a védelem szinte minden mérkőzésen kapitulál addig szerintem felesleges a Scudettoról álmodozni…

Na de nem szeretnék itt tovább károgni, szép eredmény a 4-1, de talán ideje lenne már (minimum) ezt a teljesitményt általánositani, és nem csak a neve nics kis csapatok ellen tűzoltásként használni a „hátsó udvarban”

 

Forza Roma!