Empoli-Roma 0-0

Sajnos a mieink csalódást okoztak, a Roma és az Empoli gól nélküli döntetlent játszottak Toscanában.

spalletti-empoli-ellen

Fogd is a fejed, ezt nagyon eltoltátok!

Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-3-3): Szczesny; Rudiger (68’Juan Jesus), Manolas, Fazio, Emerson (53’Bruno Peres); Paredes, De Rossi (83’Perotti), Nainggolan; Salah, Dzeko, El Shaarawy.

EMPOLI (4-3-1-2): Skorupski; Veseli, Bellusci, Costa, Pasqual; Krunic (55’Tello), Diousse (75’Buchel), Croce; Saponara; Gilardino (68’Maccarone), Pucciarelli.

rudiger-gila-empoliRüdiger újra a kezdőben.

Spalletti ezúttal a kispadra ültette Strootmant, helyette Paredes kezdett, illetve Rüdiger végre visszatért a kezdőbe. Részben kényszerből, mert ugyebár kidőlt Florenzi és Bruno Peres sem volt még százszázalékos. Azt írtam, hogy 4-3-3, de valójában ez inkább volt 3 védős rendszer, balra Emerson szinte folyamatosan támadott, közben többször visszajött segíteni, amikor kellett. Jobbra meg Rüdiger kevesebbet lépett fel.

Nagyon agresszíven kezdtünk, 5 perc alatt Skorupski két óriásit is védett, először Dzeko, majd később Salah próbálkozásánál. A Roma jól játszott, az Empoli csak nyomozta a labdát, a toszkánok teljesen visszahúzódtak, elől egyedül Gilardino küzdött magányosan Manolas és Fazio ellen. A 22. percben Dzeko gólját akadályozta meg Bellusci egy becsúszással.

emerson-empoli

Emerson a legjobbak között volt.

Az Empoli első támadásra emlékeztető megnyilvánulása a 25. percben történt, amikor Fazio elrontott egy labdakezelést és veszélyes helyzetet adott ajándékban Pucciarellinek, aki szerencsére nem tudott élni a lehetőséggel.

A Roma tovább támadott és El Shaarawy lövése a 35 percben akadt el egy védőben. De az utolsó helyzet a félidőben mégis az Empolié volt, Pasqual szabadrúgása a tizenhatos határáról kevéssel kerülte el Szczesny kapuját.

elshaempoli

Nem ez volt El Shaarawy legjobb meccse.

A második félidőben az Empoli bátrabban játszott és a Roma veszített valamicskét a korábbi magabiztosságából. Elől Dzeko és Salah nem elég higgadtak, a középpályán Paredes sem írányít olyan jól mint az első félidőben.

Spalletti próbált változtatni, lecserélte az amágy jól játszó Emerson Palmierit és becserélte Bruno Perest. A Roma a rögzített helyzetekből próbált veszélyeztetni, de sem Salah sem Manolas nem elég pontosak. A 66. percben Gilardino a tizenhatosunkban produkált egy látványos műesést Fazio mellett, de szerencsére a bírók nem ették meg és egy sárgalappal jutalmazták Gila előadását. Egy perccel később megint változtattunk, beállt Juan Jesus Rüdiger helyére.

paredes-empoli

Paredes „beszürkült”, főleg a második félidőben.

Az Empoli védelmi erődje kitartott különösebb izgalmak nélkül, az igaz, hogy közben összeszedtek 6 sárgalapot is, de a focit nem lapra játsszák. A toszkánok azért néha támadtak is, Maccarone és Saponara messziről tesztelték Szczesny-t. „Big Mac” Maccarone a 80. percben meg is nyerhette volna a meccset az Empolinak, egy az egyben találta magát a lengyel kapusunk ellen, de szerencsére képes volt mellé lőni a meccs talán legnagyobb helyzetét.

Miután megúsztuk az Empoli ziccerét, Spalletti mester kijátszotta az utolsó kártyáját is, bezavarta Perottit, De Rossi helyére, de Dzeko és El Shaarawy sem tudta megszerezni a győztes gólt a meccs hajrájában. A végeredmény maradt 0-0.

dzeko-empoli

Megszakadt Dzeko gólsorozata is.

Tehát csak 1, azaz egy darab nyomorult pontot sikerült kimenteni a Castellani stadionból. A Roma pontatlan és picit fáradt volt, főleg a második félidőben. Nem tudom pontosan megfogalmazni, de mintha többször a meccs alatt hiányzott volna az indulat a mieink játékából. Ez egy egyértelmű visszalépés a Sassuolo ellen kiharcolt győzelem után.

salah-empoli

A végére Salah is kapott egy lapot szimulálásért.

Csak hogy fokozzuk az élvezeteket, Manolasnak eltört az orra, 15 napos szünetről írnak és Emerson Palmieri is összeszedett egy izomsérülést, ő sem játszhat hétközben az osztrákok ellen.

Az egyik legjobb játékosunk Emerson volt, mint kiderült a sérülés miatt kellett lecserélni. A többieken őszintén szólva nincs olyan sok dicsérni való, bár Manolas is hozta a szokásos megbízható formáját, „vicces”, hogy ő is lesérült. Végül hadd dicsérjem meg a lengyel kapusunkat, nem Szczesny-re gondolok, hanem a másikra, a derék kölcsönadott Skorupskira, aki egyértelmáűen a meccs legmeghatározóbb játékosa lett. A babona a romanistákról a Roma ellen újra beigazolódott.

curva-romanista-empoli

A romanista szurkolók ott voltak Empoliban is. Szebb befejezést érdemeltek volna.