Fontos forduló

Úgy gondolom, hogy minden romanista izgatottan várja a Serie A újabb fordulóját, hiszen egy papíron egyértelmű győzelem elérése esetén mindenképpen mi leszünk a forduló nyertesei. Csak nehogy nagy csalódás legyen a vége!

51-01

Vasárnap délután kellemes őszi idő, toszkán város, és calcio. Igazi Serie A hangulat.

Természetesen a forduló meccse a tavalyi 1. és 2. helyezett küzdelme: a Napoli Torinóba látogat a listavezetőhöz, aminek bármi is az eredménye mi kihasználhatjuk. Legjobb lenne talán, ha nem nyerne a Juve, hiszen akkor az élre is kerülhetünk… meg úgy általában jó, ha nem nyer a Juve. Ezzel a meccsel azonban nem sokat szabad foglalkozni, megvan a saját feladatunk, ha azt teljesítjük baj úgyse lehet.

Nézzük tehát, hogy milyen feladat vár ránk vasárnap. Az Empoli vendégének lenni ebben az évben eddig nem olyan hálátlan dolog, egyedül a Crotone kapott itt gólt, bár ők kettőt. Tekintve, hogy mind a két csapat kiesőhelyen áll, és másnak nem tudott a toszkán alakulat gólt lőni a szezon eddigi részében (ezt a kettőt is a belső védők jegyezték), tényleg nem valószínű, hogy nagy veszély vár az elmúlt hónapban a bajnokságban szárnyaló Roma-ra.

51-02

Volt-római azért most is van, nem gólveszély, de Skorupski kifoghat egy „túl jó napot”, ami megnehezítheti a támadóink dolgát.

A legnagyobb feladat tehát a góllövés lesz, ez pedig megy mostanában. El Shaarawy, Dzeko, Salah, és Nainggolan is megint kezd majd valószínűleg, nincs sok ok a változtatásra, hacsak nem a pihentetés, de ezzel óvatosan kell bánni. Inkább intézzük el a meccset gyorsan, és pihenjünk utána. A középpályára én a támadások fontossága miatt nem a Strootman-DDR duót várom, hanem Parades szereplését, természetesen valamelyik védekezőbb játékos mellett.

A legnagyobb problémánk a széleken van: Florenzi fájó sérülése után maradt Juan Jesus, és Emerson. A fiatalabb brazil még egész jó volt az elmúlt pár meccsen, de most át kéne mennie a jobb (neki rosszabb) oldalra, kivéve, ha a sérüléséből felépült Rüdiger/Bruno Peres már kezd is, hogy megmentsen minken Jesus megoldásaitól.

50-03

Végre újra a keretben!

Ezek ellenére nem feltétlen attól kéne félni, hogy gólt kapunk, ezt a Manolas-Fazio duónak is meg kéne oldani. Az elsődleges feladat a várható sündisznóállás feltörése, és a gólszerzés. Nagyjából annyi gólt kaptak, mint mi, ami azért tudjuk, hogy nem olyan kevés, de az is biztos, hogy nem lesz könnyű feladat. Totti sajnos lesérült, így nem fog tudni segíteni ebben, de Perotti szerencsére felépült, úgyhogy ő már pályára léphet.

Addig is élvezzük amíg a két riválisunk egymás ellen küzd.