Dzeko elszabadul

Hétközi fordulóval robogott tovább a Serie A, éles pontversenye: A Juve ezúttal nem hibázott, de szerencsére döcögős indítás után nálunk is beindult a gólgyár, aminek a mai vezetője, Edin Dzeko volt, aki egyre gyakrabban vállalja magára ezt a szerepet. Idén 10 meccsen szerzett 10 góljával a góllövő lista élén áll.

50-01

Grazie Edin, csak így tovább!

Az első félidőben a Sassuolo abszolút egyenrangú ellenfélként jött ki, már amennyire láttam a stream keresés közben, egész jó meccs volt. Helyzetek itt is ott is, ebből a hazaiaknak egy gól, nekünk lófasz két kapufa jutott. A második félidőre támadóbban jött ki a csapat. Strootmant az egyre magabiztosabb, és hasznosabb Parades váltotta, a játékunkba pedig sokkal nagyobb lendület és szervezettség érkezett. Salah, és Shara’ rohamoztak, Dzeko folyamatosan veszélyes volt. Nem is kellett sokat várni az ellenfélnek helyzetet se hagyva a(z) (teljesen) egyiptomi harciassága után a bosnyák egyenlített is.

50-02

Nagyot harcolt a labdáért a gól előtt, szép assist volt.

Alig kezdett feléledni a Neroverdi, (eljutottak egy szögletig, aztán a meccs végéig megint semmi) folytatódtak a római rohamok. Salah majdnem gól szerzett, a két 11-es hozta össze a dolgot: Defrel hibájából indulhatott a mi 11-esünk, aki pont a kapus előtt kicsit hosszan tolta meg a labdát, így megint csak Defrel be tudta érni a gyenge lövést a gólvonal előtt. Sokáig azonban nem kellett várni a vezetés megszerzésére, jött Dzeko, és elintézte a dolgot. Először a frissen beállt Lirola buktatta, számomra teljesen érthetetlenül, aztán az ebből szerzett büntetőt kegyetlenül bevágta a bal felső sarokba.

50-03

Lett önbizalom… Végre!

Ekkor már érződött, hogy nem kell félni, hogy „elrómázzuk” a nehezen megszerzett előnyt, de azért erről 2 perccel később Nainggolan biztosított minket, aki El Shaarawy szép szólója, és lövése utáni kipattanót kotorta a hálóba. Ezzel kialakult a végeredmény, még Rüdiger is bejöhetett megünnepelni a sérüléséből való felépülést. Mindenki boldog, minden szép és jó, készülhetünk az Empoli ellen.

Ugye nektek is furán hangzik ez így?50-044

Áh ezaz, 1 ACL-nek vége, jöhet a másik, nálunk már csak így megy. Kedvenc mindenesünk, Florenzi rosszul lépett, és utána egyből összerogyott fájdalmában. Könnyek között kellett kivinni a stadionból, egyből a kórházba. A bal térdével van probléma, de biztató, hogy az első hírek arról szólnak, hogy „nincs bedagadva a térde” valamint „az ACL relatíve stabil”. Természetesen még ízlés szerint imádkozva/mantrázva/ujjakat keresztbetéve/nyelvújítói magasságokba emelkedő káromkodásokat alkotva várjuk a további szükséges teszteket. Addig is Forza Alessandro!