Megyünk a „csempésekhez”

A Serie A hétközi fordulójában, kedvenceink a Sassuolo otthonába fognak látogatni, szerda este Sassuolo-Roma.

sass-roma

Ott hagytuk abba, hogy vasárnap átgázoltunk a Palermón és „csak” 2 pontra vagyunk a listavezető Juve mögött, pariban a Milannal. Alig volt időnk megünnepelni a győzelmet, már jön is a következő meccs, a csempegyár reprezentatív csapata, a Sassuolo ellen, a Mapei Stadiumban (nomen est omen).

Megint találkozunk Eusebio di Francescoval, a Roma egykori játékosával, aki Spalletti első római időszakában még team managerként tevékenykedett nálunk. Az azóta eltelt több mint tíz év alatt Di Francesco feltört, nemcsak az első osztályban tartotta a Sassuolót, tavaly kiharcolta a klub első európai kupaszereplését is és egy ideje már egyértelműen a jobb olasz edzők között tartják számon.

di-francesco-romanista

Di Francesco a bajnokcsapatban

Saját elmondása szerint az edzői példaképe Zdenek Zeman, a támadó foci cseh messiása, akitől Di Francesco eltanulta a kedvenc felállását, a 4-3-3-at, kivéve néhány ritka esetben, amikor 3-4-3-ban játszatta a csapatát. Di Francesconál komoly feladat hárul a középpályásokra, akiknek gyakran vissza kell lépni védekezni, ugyanakkor mindig készen kell állniuk, hogy indítsák a támadó triót. Szemben Zemannal komoly hangsúlyt helyez a védekezésre, a védők nem is lépnek fel annyira a támadó fázisban, max a középpályáig merészkednek, hogy villámgyorsan vissza tudjanak menekülni labdavesztésnél.

Ez a Sassuolo nemcsak Di Francescóval kötődik a Rómához, sok játékos játszik a zöld fekete gárdában, akik régebben a Rómához tartoztak: Antei, Pellegrini, Mazzitelli, Politano és Federico Ricci. Közülük az utóbbi időben elsősorban Pellegrini és Politano tűntek ki, Pellegrininél már arról is szó van, hogy a közeljövőben visszatérhet a fővárosi csapathoz.

sassuolo_bol

Utoljára döntetlent játszottak idegenben a Bologna ellen. 13 ponttal stabilan állnak a középmezőnyben

A Sassuolo folytatni szeretné a pozitív szereplését, főleg otthon, ahol még veretlenek az idén (a Pescara ellen is nyertek, de utána elvették tőlük a meccset). A Roma ellen is a szokásos 4-3-3 várható. Sérülés miatt nem lesznek ott Berardi, Missiroli, Letschert és a kapitány Magnanelli. A kapuban szokás szerint Consigli lesz, a védelem jobb oldalán Gazzola, vagy Lirola, középen az Acerbi-Cannavaro duóval, baloldalt meg Pelusonak kéne kezdenie. A középpályán Sensi lesz az iránytó, mellette minden bizonnyal ott lesz Biondini és Pellegrini, vagy esetleg Duncan. A támadósort pedig Politano, Matri (esetleg Ragusa) és Defrel fogják alkotni.

Fentiek alapján itt egy tipp a kezdőjükre:

Sassuolo (4-3-3) : Consigli; Gazzola, Cannavaro, Acerbi, Peluso; Biondini, Sensi, Pellegrini; Politano, Matri, Defrel.

A Rómánál nem sok említésre méltó történt a hétvége óta, esetleg annyi, hogy a Palermo meccs után Spalletti teátrálisan a fejével verte az asztalt a sajtótájékoztatón, mert megunta az újságírók kérdéseit. Hiába vette poénra, az olasz újságírók szövetsége egy közleményben kikelt az edzőnk ellen, mert „nem tartja be a szerepét”. Gondolom ezek szerint, az újságírók szerepe meg az, hogy minden egyes alkalommal kifejtsék, hogy Rómában milyen nehéz nyerni. Nem baj, a médiával volt már rosszabb is és lesz ez még így se.

Mester vigyázzon az asztalra!

Ha abból indulunk ki, hogy miket írtak csak a közelmúltban a Rómáról („Totti legyőzte Spallettit”, „Isten veled Dzeko”, „Mire jó El Shaarawy?”, „Nainggolan a Roma szurkolókat támadja”, stb.), akkor tényleg nincs mit sajnálni a Roma és a média viszonyán. Ha ez a jó viszony, akkor milyen lehet a rossz?

ROME, ITALY - SEPTEMBER 21: Kevin Strootman of AS Roma in action during the Serie A match between AS Roma and FC Crotone at Stadio Olimpico on September 21, 2016 in Rome, Italy. (Photo by Paolo Bruno/Getty Images)

Strootman meggyógyult, a „mosógép” játszani fog.

Jó hír, hogy Rüdiger visszatért a keretbe, állítólag már egészséges, de Spalletti ma azt mondta, hogy még biztos nem fog kezdeni. Viszont Strootman biztos kezdeni fog, ami szintén nagyon jó hír. Mario Rui még nincs készen és Vermaelenre is várni kell még egy kicsit. Seck még legalább egy hétig nem lesz bevethető, Bruno Peres és Perotti pedig, ha minden jól megy, az Empoli ellen térhetnek majd vissza.

A sajtótájékoztató és a megjelent hírek alapján ezt a kezdőt jósolják a Rómának:

Roma (4-2-3-1): Szczesny; Florenzi, Manolas, Fazio, Emerson; Strootman, De Rossi; Salah, Nainggolan, El Shaarawy; Dzeko.

edin-dzeko-roma-palermo-serie-a-23102016_sb5vmzwh1y331me2x6jwyxfm5

Dzeko 8 gólnál tart, vezeti a Serie A góllövő listáját, a Sassuolo ellen is ott lesz.

Ez a meccs nem lesz egyszerű, senkit se tévesszenek meg a fogadóirodák oddszai. Hiába vagyunk esélyesek, a Sassuolo nem a Palermo, még csak nem is az Austria Wien. Természetesen nyerni kéne, mert ha nem nyerünk, akkor mit keresünk az élmezőnyben? De akkor sem lesz egyszerű. Természetesen most is forza Roma! Nagy kár lenne elpazarolni ezt a szép kis győzelemsorozatot a bajnokságban.

A meccset nem fogják tévén közvetíteni kis hazánkban, a Digi Sportnál vannak érdekesebb tartalmak, mint például a Real Madrid királykupa meccse, a harmadosztályú Cultural y Deportiva Leonesa ellen (ki ellen a micsoda???). Elnézést kérek, ennek tényleg végképp semmi köze a Rómához, de nézzétek már meg a mezt az alábbi képen.

1406757759_extras_noticia_foton_7_0