Szeretünk a Palermo ellen játszani

A Roma fölényesen nyert 4-1-re a Palermo ellen, Salah, Paredes, Dzeko és El Shaarawy góljaival, Quaison hiába szépített 3-1-nél.

golorom-2

Így álltak fel a csapatok:

Roma (4-2-3-1): 25 Szczesny; 33 Emerson, 44 Manolas, 20 Fazio, 3 Jesus (46′ Florenzi); 5 Paredes, 16 De Rossi; 11 Salah, 4 Nainggolan (69′ Strootman), 92 El Shaarawy; 9 Dzeko (80′ Totti)

Palermo (3-4-2-1): 1 Posavec; 4 Andjelkovic, 6 Goldaniga, 15 Cionek; 89 Morganella (59′ Rispoli), 25 Bruno Henrique, 14 Gazzi, 19 Aleesami; 18 Chochev (70′ Quaison), 23 Diamanti (72′ Jajalo); 30 Nestorovski.

kezdo-palermo

A kezdő. Mindig meglepődök, hogy Fazio mekkorára nőtt, még Szczesny és Dzeko se ér fel hozzá.

Spalletti mester a várthoz képest egyetlen érdekes változtatást hajtott végre, Emerson Palmieri átkerült a védelem jobb szélére, közben baloldalt megint Juan Jesus kezdett. A Roma kicsit félénken kezdett, ami azért is meglepő, mert a hétvégi eredmények, főleg a Milan győzelme, egy váratlan esélyt jelentett, hogy a Juve nyakán maradjunk és leszakítsunk 1-2 üldözőt.

A Palermo 5 emberrel védekezett, a Roma támadójátéka meg elsősorban Dzekóra támaszkodott. A bosnyák először a 7. percben megeresztett egy gyenge lövést 20 méterről, majd 5 perccel később adott egy gyönyörű passzt El Shaarawy-nak, de a savonai fáraó képes volt kihagyni a ziccert. A 17. percben Dzeko megint El Shaarawynak passzolt, Posavec kivédte az olasz egyiptomi lövését és a kipattanó labdánál Andelkovic megelőzte az érkező Dzekót. A 20. percben Emerson próbálkozott ballal, de a Palermo kapusa szögletre védett.

dzeko-palermo

Dzeko volt szerintem a meccs embere

Már kezdtünk volna izgulni, de a Roma addig-addig próbálkozott, amíg a 31.-ben végül meg nem született a vezető gól. Megint Dzeko passzolt, ezúttal Salahnak és az egyiptomi futás közben ballal kiosztott egy kötényt Posavecnek: 1-0.

A Palermo első igazi lehetőségét Juan Jesus készítette elő, aki, egy eufemizmussal élve, ma se volt tökéletes. A brazil labdát veszített a tizenhatosunk előtt és kénytelen volt szabálytalankodni, hogy megakadályozza a nagyobb bajt. Szerencsére Diamanti kevéssel fölé tekerte a nagyon veszélyes pozícióból elvégzett szabadrúgást.

A második félidő úgy kezdődött, hogy Juan Jesus helyett beállt Florenzi a jobb oldalra és Emerson átment balra, vissza a „természetes élőhelyére”. Jobb volt ez így, kár lett volna megvárni, hogy mit tudott volna még összehozni a besárgult Juan Jesus.

paredes-palermo

Paredes a gólja után

Aztán az 52. percben megszületett a Roma második gólja, az igazat megvallva ehhez kellett egy jókora adag szerencse és szegény Posavec kapus is. Paredes beívelt egy szabadrúgást a Palermo tizenhatosába, de a beívelés mélyre sikerült és úgy tűnt, hogy kapuscsemege lesz a dologból. De ekkor jött a fiatal horvát hálóőr, aki nagyragadozókat megszégyenítő ügyességgel kivetődött az érkező labda elé, ami meseszép ívben átpattant fölötte és a Palermo kapujában landolt. Az első reakció az általános csodálkozás volt, majd a Roma játékosok körében eluralkodott az általános derültség. Posavec viszont nem volt túl vidám.

posavec

Posavec, egy kapus magánya…

Ekkor végre jött a Palermo reakciója, nem kell semmi nagyra gondolni, de Szczesny-nek gyors egymásutánban be kellett mutatnia két védést. Az elsőt az 56. percben, Diamanti ballal lőtt, a lengyelünk kiütötte szögletre. Majd a szögletből Andelkovic fejelhetett kapura jó helyzetből, de Szczesny ezúttal nagyot védett.

A 68. percben a Roma eldöntötte a meccset, Salah és Florenzi összjátéka után, Dzeko megszerezte a 8. gólját a bajnokságban és a Roma már 3-0-ra vezetett. Ezután a nézők elsősorban azzal voltak elfoglalva, hogy mikor áll be Totti, aki türelmesen várakozott az oldalvonal mentén 6-7 percet, mert a labda sehogy sem akart kimenni. Aztán végül csak megállt a játék, mert a Palermo szépített, a 80. percben Quaison távoli lövése megpattant a becsúszó Manolason és a Roma kapujában állapodott meg. Tehát 3-1 lett az eredmény és végre beállhatott Totti.

el-shaarawy-palermo

El Shaarawy is jól játszott

A Palermo öröme nem tartott sokáig, a 83. percben Totti kiugratta Salah-t, az egyiptomi El Shaarawynak passzolt, aki megszerezte a Roma negyedik gólját és beállította a 4-1-es végeredményt. A hosszabbításban még volt idő egy látványos akcióra, Totti passzolt Strootmannak, aki kisodródott helyzetből az üres kapu előtt gurította el a labdát, aztán Calvarese bíró úr lefújta a meccset.

Nagyon jók voltunk, a legjobb talán Dzeko volt, passzok és gólok, remek, ezért vettük. De jól játszott Salah, El Shaarawy, Paredes, vagy De Rossi is. Számomra a legkellemesebb meglepetés Emerson Palmieri volt, aki remekül játszott mindkét oldalon. Vajon mit gondolnak most Palermóban? Csak mert anno elég könnyen megváltak Palmieritől, fogadjunk, hogy most szívesen elcserélték volna érte bármelyik szélsőjüket.

salah-palermo

Salah is remekelt

A legrosszabb sajnos Juan Jesus volt, a brazil sehogy sem találja magát. Negyedóra se telt el, amikor Spalletti elkezdett ordibálni neki, hogy ne cselezgessen és ne kockáztasson a labdakihozatalnál… Ő természetesen nem hallgatott a jó szóra, belekezdett egy teljesen abszurd cselsorozatba, aminek az lett a vége, hogy le kellett terítenie Diamantit közvetlenül a tizenhatos vonalánál. Még az a szerencse, hogy nem lett sokkal nagyobb baj! Az egyik olasz újságíró szerint azért kellett lecserélni a szünetben a brazilt, mert különben Spalletti még kárt tett volna benne. A második félidőben Florenzi természetesen sokkal jobb volt, ő készítette elő Dzeko gólját.

golorom

Összességében szép győzelem volt, fölényesen nyertünk és felzárkóztunk a Milan mellé, alig 2 pontra a Juve mögé. Szükség is volt erre a sikerre az Austria Wien ellen eldobott győzelem után. Gondoljunk csak bele, alig 2 pontra vagyunk a zebráktól, a sérülésektől hiányos védelmünk ellenére. Ha sikerülne mindig rendet tartani a fejekben, még valami szép is kijöhetne ebből a csapatból.