Roma-Palermo vasárnap este

Megint sikerült elbukni nyert helyzetből egy meccset, szerencsére abban a sorozatban, ahol ez még belefér. Ne legyenek senkinek kétségei, ha sikerül a továbbjutás, Spalletti nem fog még egyszer a Paredes-Gerson duóval szűrni a középpályán. Vasárnap este folytatódik a sűrű program, amikor a Palermót fogadja a Roma az Olimpicóban.

Sűrű a program november elejéig, viszont csupa olyan meccsel, amin a Roma az egyértelmű esélyes. Amennyiben komolyan vehető szereplők akarunk lenni a bajnoki címért folyó harcban, nem szabad hagyni, hogy a decemberi Juventus elleni meccsig ennél jobban meglógjanak a zebrák. Emlékeztetőül: a december 4-e és 17-e között megrendezett három fordulóban a Lazióval, a Milannal és a Juventus-szal kell megküzdeni. Minden bizonnyal ez lesz a bajnokság legnehezebb, és legtöbbet eláruló szakasza, addig viszont  a Palermo, Sassuolo, Empoli, Bologna, Atalanta, Pescara hatos ellen nem nagyon szabad pontokat veszíteni.

 

Ennek megfelelően kell játszani vasárnap este. A Palermo egyike a bajnokság leggyengébb csapatainak, a pár évvel ezelőtti üde színfoltból sikerült egy színtelen-szagtalan, mégis kaotikus klubot csinálni. Jelenleg a legjobb helyen állnak a kiesők között, de idén talán rekordgyengék az alsóházi csapatok, szóval nem teljesen reménytelen a szicíliaiak helyzete. Meccset már több, mint egy hónapja nem nyertek, akkor némi meglepetésre Bergamóban verték az Atalantát – ez az egyetlen győztes találkozójuk a Serie A-ban. Bár nem tűnik olyan karakteres csapatnak, mint a korábbi Palermók, azért van egy-két ember, akire érdemes odafigyelni. Nestorovski az előző három szezonjában egyaránt legalább húsz gólt termelt, és a Palermóban is felfelé lóg ki, az ő góljával verték az Atalantát, és csíptek el egy-egy pontot a Crotone és a Sampdoria ellen. Alessandro Diamanti is épp ebben a csapatban játszik, és bár csak nyomokban emlékeztet 2012-es önmagára, a bal lába bármikor elsülhet, főleg, hogy a Roma ellen általában a kapanyél is elsül. Rajtuk kívül még említést érdemel Edoardo Goldaniga, és természetesen két honfitársunk, Sallai és Balogh. Sajnos őket valószínűleg nem fogjuk látni, már hetek óta nem kapnak lehetőséget, pedig főleg Sallai ígéretesen kezdett.

Képtalálat a következőre: „el shaarawy roma 2016 europa league”

Ami a Romát illeti, Strootman még valószínűleg nem lesz, tehát a Napoli ellen jól bevált Paredes-De Rossi kettős kezd a védelem előtt, egy sorral feljebb viszont lesz változás, Perotti helyén a csütörtökön duplázó El Shaarawy játszhat. Ezt leszámítva körülbelül ugyanaz lesz a helyzet, mint a szombati győztes rangadón. Spalletti legfontosabb feladata, hogy rendet tegyen a fejekben, 3-1-es vezetésnél két perc alatt nem egyenlíthet az Olimpicóban az osztrák negyedik. Itt is a Roma fogja diktálni a játékot, és nem lehet megnyugodni kétgólós vezetésnél sem, jóllehet a Palermo összesen rúgott eddig ötöt a bajnokságban. Kiindulva a tavaszi 5-0-ból, és abból, hogy azóta még tovább gyengült a Palermo, elméletileg nem lehet kérdés az eredmény.

És egy kis jó hír: Rüdiger ma pályára lépett egy primavera meccsen. Remélhetőleg pár héten belül már láthatjuk a nagyok között is.