Nincs új a nap alatt

Szombaton igazi futballcsemegével vette kezdetét a Seria A 8. fordulója. A (R) Juventus mögött komoly kis üldözői boly alakult ki, amit a Napoli, és a Roma vélhetően a szezon közepére végleg maguk mögött hagynak. A Stadio San Paolo-ban megrendezett mérkőzést a két klub szurkolótábora között kialakult vérre menő konfliktusok miatt a Roma szimpatizánsok nélkül rendezték meg, de a paprikás hangulat igy is garantálható volt…

bwovttuimaaqfmp

A béke, és szeretet jegyében…..

A két mester az alább látható összeállitásban küldte hadba fiait, és amint az jól kivehető mindkét alakulat  néhány meghatározó játékosa nélkül volt kénytelen pályára lépni.

Napoli:  Reina, Ghoulam, Koulibaly, Maksimovic, Hysaj, Hamsik, Jorginho, Allan, Insigne, Gabbiadini, Callejon

Roma: Szczesny, Florenzi, Manolas, Fazio, Jesus, De Rossi, Paredes, Salah, Nainggolan, Perotti, Dzeko

A nápolyi csapat legnagyobb hiányzója a Higuain pótlására szerződtetett, és a szezont remekül kezdő lengyel csatár Milik volt, akit a nyári átigazolási szezon alatt még a Roma-val is összeboronáltak a derék sportújságirók, de persze kit nem….

Nálunk Peres, és Strootman hiánya volt az ami tar mesterünknek fejfájást okozhatott volna, de mint azt a végeredmény is tükrözi „problem solved”.

giphy-4

A meccs összképét elnézve nekem az jött le, hogy a két középpályás sor védekező taktusa mintha nem is létezett volna, de laikus szemmel nézve, az első játékrészre ezen állitásom (talán) mindenképpen igaz. Az első 5 perc  az adok-kapok jegyében telt el, de aztán a déli kékek magukhoz ragadták a kezdeményezés jogát, és sorra érkeztek a kidolgozottnál-kidolgozottabb helyzetek, amit helyenként, (de a félidő előrehaladtával egyre sűrűsödő) Roma kontrák tarkitottak. Az első 45 perc végére szinte teljesen egalizálódott a két csapat statisztikája, a labdatartás, és a kapura lövések terén, de a hangsúly itt most a „szintén” van, köszönhetően Salah rámenős labdaszerzésének, és az ezután érkező parádés Ninja, és Dzekó 2.0, összjátékának, amiből a Roma a 44. percben megszerezte a vezetést némaságba burkolva a Vezúv lábánál elterülő metropolist.

as-roma-players-46666

” Nincsen pardon…”

A feladat adott volt a kékeknek a második félidőre, Sarri mesternek gatyába kellett volna rázni a fiait, de azt nem mondhatnám, hogy vért ittak a fiúk a szünetben, vagy, ha mégis akkor erre, az Inter elleni meccs után, Spalletti mester által rendszeresitett fokhagymás orbit ismét remek semlegesitőnek bizonyult, a Nápoly az első pár perben csak keresgélte a labdát, amit farkasaink remekül járattak, és aminek az 54. pecben  megint meglett az eredménye. Ismét Dzekó nevét kell kiemelnem (de jó érzés is ez) aki az ellen büntető zónájának sarkánál egy könnyű sippal befújva  faultoltak, de ez mit sem von le az érdemeiből, hiszen Florenzi beivelése után ezúttal fejjel talált be immáron másodszorra 1-2!

edin-dzeko-napoli-roma_4z19qj3dhibr1gvkcknhayt82-1

„Mr Unstoppable”

Ez a fejes végképp demoralizálóan hatott a dél-olasz alakulatra, akit az eddig a „mérkőzés lúzere” titulust birtokló Koulibaly hozott vissza a meccsbe, 4 perccel a második római gól után értékesitett könyörtelen fejes góljával. A remény halvány sugarai ismét pislákolni kezdtek a Sarri legényeinek szemében, és a közönség buzditására egy útólsó rohamot inditottak a győzelem (?) megszerzése érdekében. Ezen cél elérésének lehetetlensége feltételezhetően a 75. perc környékén tudatosulhatott a nápolyi fejekben, hiszen ekkor már szemmel láthatóan teljesen elkészültek a fizikai erejükkel, sorra jöttek a görcsök, és a villámgyors felfutások is tovatűntek miután a római védelem nyomatékositotta, hogy ma itt bizony csak egyszer fog kapitulálni bár hogy is küzd az ellen.

fazio-conferenza-500x346

A meccs üde szinfoltja

A kegyelemdöfést végül a mi kis villámgyors Aladinunk vitte be a 86. percben az addigra már tényleg végképp kimerült kékeknek, ezzel beállitva a végeredményt Napoli-Roma 1-3 ! 

A mérkőzésről és a játékosaink teljesitményéről ódákat, és egy komplett regényt lehetne még irni, de sajnos nem szaporithatom tovább a szót, hiszen nyakunkon a következő El forduló ahol kedvenceink az Austria Wien csapatát fogadják hazai pályán, remélhetőleg az ingadozó formánk végleg odavészett, és az év további részére az elmúlt találkozókon látott  mentalitás lesz jellemző szeretett csapatunk játékára!

Forza Roma!