Roma-Inter 2-1

A Roma megnyert egy nagyon szép meccset. Dzeko már az 5. percben vezetést szerzett, Banega pedig a második félidőben egyenlített. Végül Manolas fejesgólja döntött.

manolas-golja-utan

Volt itt minden, mint a vásárban, kapufák, ziccerek, villámgyors fordulatok, látványos megoldások… Nagyon szép meccset láthattunk! Mindkét csapatnak jár a dicséret, de nekünk azért talán egy „picikével jobban”. Így álltak fel a csapatok:

ROMA (4-2-3-1): Szczesny; Bruno Peres, Manolas, Fazio, Juan Jesus; De Rossi, Strootman; Salah (70′ El Shaarawy), Florenzi (90′ Nainggolan), Perotti (79′ Paredes); Dzeko

INTER (4-2-3-1): Handanovic; Ansaldi (62′ Nagatomo), Miranda, Murillo, Santon; Joao Mario (60′ Gnoukouri), Medel; Candreva (69′ Jovetic), Banega, Perisic; Icardi.

Az első félidőben a csapatok nyíltan egymásnak estek, ne durvaságra gondoljatok, hanem nagyon magas ritmus diktált mindkét csapat. A Rómában Salah egymás után alakította ki a helyzeteket, Dzeko pedig káprázatos formában volt, az Inter védelme alaposan megszenvedett az egyiptomi sebességével és a bosnyák óriás fizikai erejével.

Először az Inter volt veszélyes, Candreva és Icardi próbálkoztak, de a Roma rögtön az első támadásból gólt szerzett. Az 5. percben Bruno Peres, aki végre a „jó oldalon” játszott, jobbról betört az Inter védelme mögé és laposan betette a labdát az érkező Dzeko elé, aki közelről, egy klasszikus befejező csatárhoz méltó gólt szerzett.

dzeko_roma_inter_02102106_16-630x415

Dzeko: „Nagyon jól érzem magam és látszik is a pályán, de több gólt kell szereznem”

Az Inter egy pillanatra megremegett a bekapott góltól és a Roma elhúzhatott volna, de először Salah maradt le Dzeko beadásáról, majd Bruno Peres lőtt picivel a milánóiak kapuja mellé. Aztán Banega gondolt egyet és 25 méterről megeresztett egy sistergős bombát, ami a hiába vetődő Szczesny kapujának a belső kapufájáról pattant ki. Ettől az Inter felébredt, Candreva többször elverte Juan Jesust a bal oldalunkon, középen Joao Mario és egy bomba formában lévő Banega diktálták a ritmust, a jobb oldalunkon meg Perisic veszélyeztetett.

Ezalatt a Roma se hagyta magát, de sajnos megint elpazaroltunk egy csomó helyzetet. Salah kétszer is egy az egyben szembekerült Handanoviccsal, először kilőtte a kapufát, utána meg az Inter kapusa jött ki jól. Közben a másik oldalon Perisic lapos beadását Szczesny lábbal hatástalanította. Dzeko próbálkozott megint a 16-os vonaláról, de a lövése középre ment és Handanovic kivédte.

dzeko-orom-vs-inter

Perisic beadásánál Candreva maradt egyedül a Roma tizenhatosában, de a kapáslövése mellé ment. Aztán jött Perotti, aki lövéssel próbálkozott, ahelyett, hogy rávezette volna a labdát, a már besárgult Ansaldira. Utána meg Florenzi kapott egy gyönyörű labdát Juan Jesustól, de nem tudta megverni Handanovicot. Alig egy perccel később Banega indította Ansaldit, akinek a lapos beadását Manolas a vonalról mentette. Majd Candreva próbálkozott, de Szczesny fantasztikusan nagyot védett, a következő szögletből Miranda fejelt kevéssel mellé.

A 43. percben Dzeko harcolt ki magának egy helyzetet, de lövését megint megfogta Handanovic, két ütemben az érkező Salah elől. A félidő legvégén megint a Roma izgulhatott, amikor egy labdakihozatalnál De Rossi eladta a labdát, ami valahogy Perisichez keveredett, de szerencsére a lövése középre ment.

A második félidőben folytatódott a szórakozás, a csapatok „megnyúltak” és a középpályán a védekezés is lazább lett, de az izgalmak nem maradtak el. Perotti és Perisic is közeljárt a gólhoz, a 60. percben meg Strootman fejelt mellé jó helyzetből.

edin-dzeko-roma-inter_1p80kcwrj6avs1az9pju603lsb

De Boer kezdett el cserélni, leszedte a nem tökéletes formában lévő Joao Mariót, aki a jelek szerint ennyit bírt és bezavarta Gnoukourit, illetve lecserélte Ansaldit Nagatomora. Manolas egy szögletből kevéssel fejelt mellé, Banega meg messziről próbálkozott.

A középpályán De Rossi és Strootman nagyon nagyot játszottak, a kapitányunk rengeteg labdát szerzett és a holland is félelmetes munkát végzett. A 65. percben Perisic szabadrúgása ment mellé egy ígéretes helyzetből, 3 perccel később meg a két interista csere játszott össze, Nagatomo nagyon szép beadását Gnoukouri puskázta el. A 70. percben De Boer eljátszotta az utolsó cseréjét, lekapta Candrevát (akit természetesen jól kifütyült az Olimpico közönsége) és betette Joveticet. Spalletti mester válasza El Shaarawy behozatala volt, egy nagyon kifáradt Salah helyére.

banega

Szerintem egyértelműen Banega volt a legjobb az Interben. Bár jobban belegondolva ott volt Handanovic is.

Az Inter egyenlítő gólja a 72. percben született, Icardi remekül adott vissza egy passzt Banegának, aki egy csellel először elküldte vidékre De Rossit, majd egy védhetetlen lapos lövéssel kivégezte a lengyel portásunkat is. Egyébként ez volt Icardi egyetlen igazán értékelhető megnyilvánulása a meccsen, bár az is tény, hogy gól lett belőle.

Szerencsére a döntetlen nem tartott sokáig, alig 3 percig. Még annyi idő se telt el, hogy a káromkodásokkal eljussak a szóismétlésig, amikor Florenzi szabadrúgást végezhetett el, a frissen beállt Jovetic naiv szabálytalansága után. A beívelt labda megtalálta Manolas fejét, még megpattant Icardi kobakján is (csak mert ez végképp nem az argentin meccse volt) és a tehetetlen Handanovic kapujában landolt.

manolas-golorome

Manolas: „Szép győzelem, főleg a lelkes védekezés miatt. Az ünneplés Spallettivel? Belefér amikor nyerünk”.

Az egyenlítés után ilyen gyorsan bekapott második gól picit megtörte az Intert, a várt reakció elmaradt. A Roma járt közelebb a gólhoz a 87 . percben Dzekoval, Florenzi újabb szabadrúgásból beívelt passza után, de Handanovic óriásit védett. Közben Spalletti már korábban becserélte Paredest, Perotti helyére és a 90. percben elhasználta az utolsó cseréjét is, Florenzi helyére Nainggolan érkezett.

A hosszabbítás alatt még Handanovic is előrement egy Interes  szögletnél, de ezzel már semmit sem értek el, 3 perc hosszabbítás után Banti bíró úr lefújta a meccset. Végeredmény 2-1 ide, a Roma megelőzte az Intert a bajnokságban és felzárkózott holtversenyben a harmadik helyre.

Ez volt vitathatatlanul a legszebb meccsünk az idén! Az egész csapat nagyon jól játszott, Szczesny csodát művelt Candreva lövésénél és szépen kivédte Perisic próbálkozását is a második félidőben. Bruno Peres adta a passzt az első gólunknál és nagyot játszott Perisic ellen. Manolas irányította a védelmünket és három pontot érő gólt szerzett, Fazio is nagyot játszott. Juan Jesus is összekapta magát a volt csapattársai ellen, szépen küzdött Candreva ellen. De Rossinak volt 1-2 hibája, de összességében óriásit játszott, Strootman pedig az egyik legjobb volt. Salah többször tönkreverte Santont, kár, hogy nem tudott élni a ziccerekkel. Perottinak is volt egy pár nagyon szép megoldása, kár, hogy az a csavart lövése nem akadt be.

gioia

Florenzi megérdemelne egy külön posztot! Ki mondta, hogy szélső, pláne, hogy szélső védő? Ugyan már! Florenzi ma Nainggolan helyén játszott, kb. azon a poszton, ahol nyert egy bajnoki címet is a Roma korosztályos csapatával és cseppet sem hiányoltuk a belga ninját. Florenzi futott mint a gép, megkergette az összes ellenfelet, majdnem szerzett egy gólt, kiosztott egy gólpasszt… Nagyon szép meccse volt! A legjobb szerintem viszont Dzeko volt, a korai gólja rögtön a lehető legjobb mederbe terelte a meccset, de ezen kívül is rengeteg labdát tartott meg, minden ellenféllel megküzdött és adott egy olyan passzt Salahnak, hogy többen Tottit emlegették.

Spalletti mesternek is jár a dicséret, nagyon jó húzás volt Florenzit felhozni és az is, hogy Bruno Peres jobb oldalt játszott. De a legjobb eredménye talán az volt, hogy egy nagyon motivált csapat lépett pályára és legyőztünk egy nagyon jó Intert!