Kiszámíthatatlan csapatok csatája

Vasárnap este Rómában rangadót játszik az olasz élmezőny jelenleg talán két legkiszámíthatatlanabb csapata, a Roma, akit nem kell bemutatni, és az Inter, aki a bajnokságban egész jól szerepel, megverték a Juventus-t, de az EL-ben két nagyon csúnya vereséggel kezdtek.48-01

Vajon melyik csapat melyik arcát mutatja majd?

A milánói együttes annak ellenére, hogy 1 ponttal  többet gyűjtött a bajnokságban, annyira nem szerepel fényesen, csütörtökön kikaptak Prágában, előtte pedig a Bologna is ikszelt a Meazza-ban. Az előző 3 meccs alapján tehát a hazai csapat van jobb formában, de a két győzelmünk, és az ezen született 8 gól, egyáltalán nem acélos ellenfelek ellen jött, ráadásul ezek legnagyobb része Totti-nak volt köszönhető. Nélküle egyelőre egyáltalán nem működik a gólszerzés, egyáltalán nem megy a tavaly olyan jól működő támadószekció. Ennek ellenére a Whoscored az eddig szinte mindig leszereplő kezdőt jósolja, Peres-t elrejtve a baloldalon, Florenzi-t szintén elpazarolva hátul, az irányításra teljesen képtelen Strootman-De Rossi-Nainggolan középpályával. Perotti-t, az egyetlen kreatív játékost a bal szélre száműzve, elöl pedig a viszonylag jó formában lévő Dzeko-val, aki viszont ha túl nagy a nyomás (értsd: nem vezet a csapat) képtelen értékesíteni bármilyen helyzetet. Remélem Spalletti az eddigi meccsekből tanulva kitalál majd valamit.

Roma - Juventus

Javul, de még nem az igazi.

Az Inter részéről nincsenek túl nagy hiányzók, leginkább a támadószekciótól kell félni, mert a védelmünk még mindig teljesen megbízhatatlan (én mindenképp Alisson-t kezdetném Szczesny helyett) az ellenfél pedig egy  Candreva-Banega-Perisic tróval megtámogatott Icardi-val fog rohamozni. Csoda lenne, ha ezt a meccset lehoznánk kapott gól nélkül, de bízhatunk abban, hogy az északi csapat eddig egy meccsen még kettőnél több gólt nem szerzett. Esetleg Candreva lehet veszélyes, romanista-laziale vonatkozása miatt, de amúgy Icardi-tól kell félni, ő hat, Perisic pedig 2 gólt szerzett, de ennyiben ki is merül. Reméljük Manolas szépen leradírozza majd fiatal argentin centert, akkor már mindjárt nyugodtabbak lehetnénk.

48-03

Ez izgalmas csata lesz.

Összességében lehetetlennek érzem megjósolni, hogy egyáltalán a játék képe milyen lesz. Bízok Roma a fölényben, és győzelemben, természetesen, de másfél hónap után már szerintem mindannyian beletörődtünk, hogy szinte zemani időket idéző érzéssel ülünk le meccset nézni: nem lehet tudni, hogy mit várjunk. Erre rájön most az is, hogy az Inter is hullámzó teljesítményt nyújt, úgyhogy az a tippem, hogy még a meccsen belül is lesznek egymástól nagyon eltérő periódusok, több góllal.