AS Roma – Sampdoria elé

Kedvenceink a hosszúra nyúlt válogatott szünetet követően Genova kékebb oldalával, pontosabban a Sampdoriaval mérkőznek vasárnap délután, három órás kezdéssel. Több szempontból is izgalmas szeptember előtt állunk, de ne szaladjunk ennyire előre, kezdjük inkább Gaimpaolo masszív csapatának boncolgatásával.

Mire lehet számítani?
Mire lehet számítani?

Amikor a szardíniai látogatás előtt felvezetőt fabrikáltam, leírtam, milyen jó csapat van arrafelé. Ez talán még egy fokkal jobban igaz a genovaiakra. Elég, ha Quagliarella, Palombo, Muriel, Silvestre, vagy épp Viviano nevét említem. Aztán római kötődés is akad, Dodo személyében. Mondhatná az egyszeri Róma szurkoló, hogy na bumm, de ne feledjük jó pár alkalommal okozott már komoly kellemetlenséget a Doria.

Élénken él az emlékezetemben az a 2010. áprilisában lejátszott bajnoki, ahol a hazai Roma a tabella tetejéről várta a Samp elleni bajnokit. A vezetés meg is volt Totti révén, de a végén jött Pazzini és egy duplával az Inter ölébe lökte a Scudettot. Talán soha nem feledem ezt a mérkőzést. Aztán persze van olyan emlék is, amit viszont biztosan örökre emlékezetembe vések, mégpedig az a híres Totti átlövés gól, éles szögből… Ez is egy Samp elleni mérkőzésen történt.

Jöhetnek az egyiptomi gólok
Jöhetnek az egyiptomi gólok

Az idei Sampdoria két szűk győzelemmel kezdett, verték az Atalantat és az Empolit. Nem egy félelmetes rajt, de hat begyűjtött pont. Fővárosi oldalon ez nem sikerült, pedig az ellenfelek erőssége hasonlatos volt. Hagyjuk is. Tekintsünk előre, és bízzunk egy eredményes szeptemberben. Amire igen nagy szükség lesz, hiszen tizenkilenc nap alatt négy bajnokit és két EL mérkőzést kell megvívni. Szép feladat.

Gandini csatlakozott csapatunkhoz, az ő beosztása vezérigazgató lesz. Nem tudom, hogy ez már egy új vezetés hajnala, vagy egyszerű vérfrissítés, de annyi bizonyos, emberünk komoly körökben mozgott eddig. Van jó hírünk Rüdigerről, szépen halad a felépülése, hamarosan visszatérhet a német védő. Viszont DDR egy combsérüléssel küzd, vasárnap biztosan nem lép pályára. Kisebb sérüléssel bajlódik még Juan Jesus. Így a védelem Peres-Manolas-Vermaelen-Florenzi lehet.

Újra kezdő?
Újra kezdő?

Középen szerephez juthat kezdőként Parades, a két alapember mellett. Előre az olasz kollégák Sárikát jósolják Dzeko és Salah mellé, majd meglátjuk. Ezzel ugye Perrotti szorulna a kispadra. Ezek nyilván találgatások, pontosabbat majd vasárnap délelőtt várhatunk.

A vendégek hadrendje a következő lehet: 4-3-1-2  Viviano; Sala, Silvestre, Regini, Pavlovic; Barreto, Torreira, Linetty; Alvarez; Muriel, Quagliarella. Ebből nehéz bármit előre megjósolni, remélem kapott gól nélkül megússzuk a második hazai bajnokit is.

Hóbortos Elnök Úr!
Hóbortos Elnök Úr!

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy milyen fontos lenne, most egy győzelmi széria. Sampdoria, Fiorentina, Crotone, Torino négyes lesz a bajnoki menü, illetve két EL mérkőzés. Kemény feladat, de pont az ilyen sorozatokból lehet jól kijönni. Ez adhat kellő motivációt, lendületet a szezonra. Nem szeretném az októberi válogatott szünetben azt olvasgatni, hogy oda ez az év is…