Megint Totti

Nagyjából ennyivel el is lehetne intézni a vasárnap délutáni meccs összefoglalóját, ahogy Spalletti is mondta: Vannak visszaeséseink, de akkor jön Totti, és helyreteszi a dolgokat. Ez történt most is, egy kifejezetten „Roma-s” meccsen.

46-01

Jó kezdés, egy nagyszerűen felépített támadás után Perrotti Salah fejére varázsolta a labdát, innen pedig már könnyű dolga volt az egyiptominak.

Ezt követte a szokásos Roma-s gól utáni leállás. Nem egyből, hanem mint egy propeller szépen lassan, de biztosan. El Shaarawy még kihagyott egy óriási helyzetet, aztán egyre inkább jött a Samp, akik két védelmi megingást (Juan Jesus volt a főbűnös, de Bruno Peres, és Szczesny is közreműködött) kihasználva a szünet végére megfordították az eredményt, és nemcsak, hogy vezettek, a lengyel kapusunk bravúrjaira is szükség volt, hogy meccsben maradjunk.

46-02

A félidő végére mellesleg leszakadt az ég. A 15 perces szünetből 1 óra lett, de addigra csodával határos módon eltűnt a víz.

Jót tett a csapatnak a hosszú szünet, Spalletti-nek is volt ideje jól átgondolni, hogy mit is lépjen. A második félidőre felküldte a pályára Dzeko-t, és Totti-t, ami végül nyerő ötletnek bizonyult. Az egész második félidő abszolút a hazaiaké volt, Viviano-nak több bravúrja is volt, Salah folyamatosan rohamozott, Totti szebbnél szebb passzokat adott. Ilyenből született a második gól, Dzeko elé varázsolta a labdát, aki pedig nagyon higgadtan elvitte a kapus mellett, és a hálóba gurított.

46-03

2-2: Ezzel szerencsére közel sem elégedett meg a csapat.

Továbbra is a Roma uralta a meccset, de ahogy közeledtünk a meccs végéhez, egyre valószínűtlenebbé vált a vezetés megszerzése. Jól zárt a Samp, Viviano pedig mindent kifogott. A 92. percben azonban Dzeko kapott megint egy jó labdát, majd miután lekezelte belerúgtak a lábába. Természetesen elesett, mert ugye rutinos játékos, hosszabbításban, a 16-oson belül… belerúgtak a lábába goddamnit. A bíró szerencsére látta az esetet, és a 11-es pontra mutatott. Jött az utolsó perc, az utolsó mozzanat a meccsen: a Curva Sud előtt, Capitano állt a labda mögé, és gurított a kapuba. Ezzel véget is ért a meccs, sikeresen begyűjtöttük a 3 pontot, és Totti-ra megint újabb mellékneveket, és ezek fokozását kell kitalálni. Vagy elismételni mindent amit már elmondtak róla párszor, de ez már kellemes feladat.

46-04

Sok jó kép született a meccsen, de szerintem ez a legkülönlegesebb, ami legjobban kifejezi Totti kultuszának okát.