Roma-Udinese elé

A hétvégén kezdődik a Serie A és mi fogjuk indítani a szezont, szombat este hatkor fogadjuk az Udinesét az Olimpicoban.

roma-udinese-streaming

Nincs nagyon mit mondani erről a meccsről, valójában sokan úgy tekintenek rá mint a félidei műsorra a Super Bowlon, a két Porto elleni meccs között. De senki se tévedjen, ezért is jár a 3 pont és az Udinese papíron az egyik legjobb ellenfélnek tűnik egy sikeres bajnoki kezdéshez.

Na igen, az Udinese, a Pozzók családi ékszere, de azok az idők, amikor az Udinese az Arsenallal csatázott a BL-be jutásért nagyon távolinak tűnnek. Az elmúlt két szezonban a fekete-fehér csapat csalódást okozott. Tavalyelőtt Stramaccionival alig 41 pontot szereztek, ami a 16-ik helyre volt elég, de tavaly Colantuonoval és De Canioval sikerült ezt a teljesítményt is alulmúlni, 39 pont és hátulról a negyedik hely. A Pozzo család úgy döntött, hogy váltani kell, tehát érkezett a kispadra Giuseppe Iachini, a Palermo, a Brescia és a Samp korábbi mestere.

Iachini mester

Giuseppe Iachini, az elmaradhatatlan baseball sapkában

Ha a kezdésből indulunk ki, azt kell mondani, hogy az Udinesenek nincs sok oka a felhőtlen boldogságra. Egy hete a Spezia hanyag eleganciával kiverte az Udinesét az olasz kupából (3-2) és a szurkolóik már most kezdhetnek izgulni, hogy mi lesz még ott az idén. Nagyon is tisztában vagyok vele, hogy mi vagyunk az utolsó csapat a világon, amelyik egy rossz szót is szólhat emiatt az Udinese ellen, mind emlékszünk még a tavalyi „hőstettünkre” a Spezia ellen az olasz kupában. De ez az eredmény minden csak nem megnyugtató Iachini mester csapatának a szempontjából nézve.

A Spezia ellen csődöt mondott néhány korábban kulcsfontosságúnak tartott udinei játékos: Heurtaux, Felipe, Armero, Badu… Iachini mester most a Roma ellen megpróbálja átalakítani a csapatát, megváltoztatni néhány csapatrészt, miközben erősítésekért könyörög a Pozzo családnak, akik a Spezia elleni fiaskó után, állítólag megértették, hogy muszáj lesz venni még valakit az átigazolási időszak vége előtt, de ez minket most úgysem érint.

Ami a kezdőt illeti, Thereau el van tiltva, ráadásul sérült is, szóval biztos nem fog játszani. Elől Zapata mellé inkább Penaranda játékát jósolják, de könnyen lehet, hogy Matos fog kezdeni. A védelemben Heurtaux nincs jó állapotban, egy sérüléssel bajlódik, valószínűleg Angella fogja helyettesíteni és ráadásul Felipe sincs a legjobb állapotban, elképzelhető, hogy Samir játszik majd helyette. Az irányító valószínűleg Fofana lesz, Badu és De Paul fogják kiegészíteni a középpályás sort. Jobbra minden bizonnyal Widmer fog kezdeni, viszont baloldalt még az is elképzelhető, hogy Armero helyett Jankto fog játszani. Adnan sem biztos, hogy ott lesz a meccsen, csak kedden tért vissza az iraki válogatottból, a Riói Olimpiáról.

de paul

Egy idei igazolás, Rodrigo De Paul, egy argentin középpályás a Racingból. Viszont őt egyszer már visszaküldte Argentínába a Valencia

Csak most kezdődik a szezon, még minden elképzelhető és mindennek az ellenkezője is, ráadásul ahogy már említettem Iachini mester állítólag át akarja alakítani a csapatot a Roma ellen, de azért a fentiek alapján itt egy tipp a kezdőre:

Udinese (3-5-2): Karnezis; Angella, Danilo, Felipe; Widmer, Badu, Fofana, De Paul, Armero; Penaranda, Zapata.

Térjünk rá a Rómára, a Portóban emberhátrányban kiharcolt döntetlen, talán okot adhat némi visszafogott optimizmusra. De ne tévedjünk, az Udinese elleni meccsen ezért nem adnak pontot. A Rómának be kell bizonyítania, hogy az első félidőben Portóban látott csapat az igazi Roma és nem ártana javítani a helyzetkihasználáson.

Valójában nincs sok hír a Rómával kapcsolatban, csak a szokásos átigazolási pletykák. Miközben tartja magát az „állítólag” hír, hogy Paredest le akarjuk cserélni Borja Valerora (Diawaráról mostanában elhallgattak), egyes helyeken megint feldobták Darmian nevét, gyanítom csak azért mert nem jutott semmi más az eszükbe. Ja és állítólag a Porto elleni visszavágó után fogunk dönteni Iturbe és Vainqueur sorsáról.

BIG-paredes-porto-roma

Paredes a Porto ellen. Mi lesz veled Leandro?

Tegnap este megtartották Bruno Peres bemutatkozó sajtótájékoztatóját, a szokásos közhelyek mellett a brazilnak volt egy pár kedves megnyilvánulása is. Biztosított mindenkit, hogy ő tud 4-es, vagy 5-ös védelemben is játszani, azt is mondta, hogy baloldalt is tud játszani, ő azt csinálja amit a „mister” mond neki, a lényeg, hogy segítse a Rómát (nesze neked közhely). Meg azt is mondta, hogy meg kell nyerni a bajnokságot, mert már elege van abból, hogy a Juve nyer, nemhiába jött a Torinóból. Az ilyenkor kötelező lelkesedés ellenére, még nem jósolják a kezdőbe az Udinese ellen, a „szakértők” nyilván úgy ítélik, hogy még kell neki egy pár edzés, hogy összeszokjon a csapattársakkal.

ROME, ITALY - AUGUST 18:  AS Roma new signing Bruno Peres attends a press conference at Centro Sportivo Fulvio Bernardini on August 18, 2016 in Rome, Italy.  (Photo by Luciano Rossi/AS Roma via Getty Images)

Bemutatták Bruno Perest

Ezzel el is jutottunk a kezdőnkhöz. Az ideális kezdő jelenleg mindenki szerint az a csapat lenne, amelyik a Porto ellen is kezdett. Úgy tűnik csak az a kérdés, hogy Spalletti mester fog-e tartalékolni valakit a keddi visszavágóra. Pontosabban egyetlen pont van, ahol könnyen elképzelhető egy változtatás, sokak szerint lehetséges, hogy Dzeko helyett El Shaarawy fog kezdeni. Egyenlőre a kapus kérdés is eldőlt, valószínűleg ismét Alisson fog védeni, főleg amikor Szczesny olyan üzeneteket tesz fel az instagramra, hogy minden nap egyre közelebb kerül a visszatéréshez. Én azt sem tudtam, hogy „el van menve”, azt hittem bármikor bevethető.

Mindenesetre itt egy jóslat a mi kezdőnkre is:

Roma (4-3-3): Alisson; Florenzi, Manolas, Vermaelen, Juan Jesus; Strootman, De Rossi, Nainggolan; Salah, Dzeko, Perotti.

Spalletti

Továbbra is rendületlenül bízunk a misterben

Esélylatolgatásnak nincs sok értelme, úgy tűnik, hogy az Udinesenek az idén az első számú célkitűzése a bennmaradás a Serie A-ban, egyértelműen mi vagyunk a favoritok, most már „csak” meg kell nyerni a meccset.

Tehát szombat este hatkor Roma-Udinese (élő közvetítés 17:40-től a DigiSport1-en), addig is forza Roma mindenkinek!